Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kyllingeoverlår i ovn

Kyllingeoverlår i ovn med kartofler og bacon

kyllingeoverlår i ovn med kartofler
4.9 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
195
SHARES
FacebookMessenger195PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kyllingeoverlår i ovn
  • Opskrift på kyllingeoverlår i ovn
  • Noter
  • Kyllingelår med hvidløg
  • Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
  • Grydestegt kylling fra mormor
  • Kylling i karry
  • Kyllingesticks med glaze a la Sticks 'n' Sushi
  • Kylling med ærter - sammenkogt ret på 20 minutter
  • Nem og hurtig opskrift på pandestegt kylling med hvedekerner
  • Kommentarer

Kyllingeoverlår i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 23 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her får du min overskrift på kyllingeoverlår i ovn med kartofler og bacon. Hele retten med overlår laves nemt i et fad til aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g champignon i skiver
  • olivenolie til stegning
  • 650 g kartofler små, delt i kvarte
  • timian tørret
  • 200 g bacon i tern
  • 2 rødløg i grove både
  • 8 kyllingeoverlår
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl bouillon lavet af 2 dl vand og 1 terning hønsebouillon
  • 1 citron skåret i både
  • 2,5 dl madlavningsfløde eller alm. fløde
  • 1 håndfuld timian til pynt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie. Der skal være plads til de otte kyllingeoverlår i fadet.
  2. I en varm pande kommes lidt olie, hvorefter champignon i skiver steges godt af. Kommes i fadet.
  3. De små kartofler i kvarte kommes derefter på panden, og steges 8-10 minutter ved en god varme. Kom gerne lidt mere olie ved. Krydres med tørret timian, salt og friskkværnet peber. Kommes i fadet.
  4. Kom så bacon i tern på panden, og steg baconen næsten sprødt. Derefter tilsættes rødløg i både, som sauteres med et minuts tid. Kommes ligeledes i fadet.
  5. Så brunes kyllingeoverlår i lidt olie, så de får lidt farve. Brun fire af gangen, krydr med salt, peber og tørret timian, og lægges derefter i fadet. Se evt. fremgangsmåde i videoen.
  6. En økologisk citron skæres i mindre både, der fordeles i fadet. Hæld også to deciliter bouillon. Bouillonen kan laves af to deciliter kogende vand, hvor en terning hønsebouillon røres ud i vandet.
  7. Kyllingeoverlår i ovn steges nu ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft. Derefter tilsættes madlavningsfløde, og kyllingelårene steges færdige i yderligere 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier797kcalKulhydrater41gProtein62gFedt43gMættet fedt13gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt17gTransfedt0.2gKolesterol181mgNatrium1953mgKalium1533mgKostfibre6gSukker9gVitamin A447IUVitamin C56mgCalcium145mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kyllingeoverlår i ovn

Kyllingeoverlår i ovn med kartofler er en lækker opskrift på god og velsmagende aftensmad, og retten er rimelig simpel at lave.

Såvel overlår som kartofler, champignon og bacon steges af på en pande, inden det hele samles i et fad, som derefter tilberedes i ovnen.

Mens kyllingeretten er i ovnen, kan du nemt klare opvasken.

Bemærk, at overlårene først steges i 30 minutter, hvorefter madlavningsfløde eller alm. fløde tilsættes, og retten steges færdig i yderligere ca. 15 minutter. Samlet stegetid er altså 45 minutter.

Opskriften på overlår i ovn er beregnet til fire personer.

Noter

Kyllingelår i ovn med kartofler og bacon serveres straks, og retten kan med fordel pyntes med lidt frisk timian.

Retten kan serveres som den er, men et godt stykke madbrød passer godt til.

Flere inspirerende opskrifter:

Kyllingelår med hvidløg

4.8 fra 11 stemmer
Her er en virkelig lækker og nem opskrift på kyllingelår med hvidløg og kartofler, hvor det hele anrettes på et fad. Brug gerne både overlår og underlår i denne opskrift.
Gå til opskrift
billede til kyllingelår med hvidløg

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

4.8 fra 204 stemmer
Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
Gå til opskrift
billede med fad med kylling

Grydestegt kylling fra mormor

4.7 fra 18 stemmer
Grydestegt kylling som mormor lavede den. Helt klassisk og stegt i en gryde i en time, hvorefter du fremtryller en vidunderlig sovs af skyen.
Gå til opskrift
Billede af grydestegt kylling.

Kylling i karry

4.7 fra 228 stemmer
Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.
Gå til opskrift
billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager

Kyllingesticks med glaze a la Sticks 'n' Sushi

4.4 fra 8 stemmer
Få en god opskrift på kyllingesticks med glaze a la Sticks 'n' Sushi. Det er lækre kyllingekødboller med teriyaki sauce, og de smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
Kyllingesticks med glaze a la Sticks 'n' Sushi er lækker mad, som du laver med hakket kylling. Derefter dryppes de med den lækre teriyaki glaze. Foto: Newyorker By Heart, Madensverden.dk.

Kylling med ærter - sammenkogt ret på 20 minutter

4.5 fra 2 stemmer
Leder du efter hurtig aftensmad, så prøv denne opskrift på kylling med ærter. En nem og lækker sammenkogt ret, som kan laves på 20 minutter.
Gå til opskrift
billederesultat for kylling med ærter

Nem og hurtig opskrift på pandestegt kylling med hvedekerner

Gå til opskrift
billede resultat for pandestegt kylling med hvedekerner
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Carina skriver

    juli 29, 2025 at 3:28 am

    Stadig ingen kylling i listen over ingredienser, det er da vist ikke hver dag, der bliver læst kommentarer eftersom det også er blevet kommenteret i april 2024, og stadig ikke rettet…. Men tak for ellers gode opskrifter

    Svar
  2. Kirsten skriver

    november 24, 2024 at 12:12 pm

    Det er interessant, at der i ingredienslisten ikke forekommer kylling. 😉 Nok en forglemmelse....

    Svar
  3. Gitte Jensen skriver

    april 02, 2024 at 12:01 pm

    Kyllingeoverlår i ovn, er en lækker opskrift.
    Men mangler du ikke kyllingelår i ingrediens listen?

    Mvh
    Gitte Jensen

    Svar
  4. Anna skriver

    januar 28, 2024 at 11:15 am

    Hvorfor vil min flagersalt ikke blive opløst når jeg bruger den på kartofler, steg eller alt mulig andet
    Mvh
    Anna

    Svar
  5. edna madsen skriver

    september 29, 2023 at 9:20 am

    hej jeg kunne godt vide hvad det er for et fad du bruger-da jeg har den samme airfrayer.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 29, 2023 at 9:46 am

      Hej Edna
      Det er en bageform fra Philips, der er lavet til airfryeren 🙂
      Du kan finde den på deres hjemmeside.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Bente Melå skriver

    juni 29, 2023 at 12:31 pm

    Tusen takk for en fantastisk god oppskrift, Holger! Denne er blitt en favoritt i mitt kjøkken.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 29, 2023 at 1:37 pm

      Hej Bente
      Mange tak for de pæne ord - det glæder mig at høre. Det er også en lille og lækker opskrift, som jeg også holder meget af.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required