• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingeoverlår i ovn med kartofler og bacon

Kyllingeoverlår i ovn med kartofler og bacon

kyllingeoverlår i ovn med kartofler
4.9 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
179
SHARES
FacebookMessenger179PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  28. september 2023

Her får du min overskrift på kyllingeoverlår i ovn med kartofler og bacon. Hele retten med overlår laves nemt i et fad til aftensmad.

Kyllingeoverlår i ovn med kartofler er en lækker opskrift på god og velsmagende aftensmad, og retten er rimelig simpel at lave.

Såvel overlår som kartofler, champignon og bacon steges af på en pande, inden det hele samles i et fad, som derefter tilberedes i ovnen.

Mens kyllingeretten er i ovnen, kan du nemt klare opvasken.

Bemærk, at overlårene først steges i 30 minutter, hvorefter madlavningsfløde eller alm. fløde tilsættes, og retten steges færdig i yderligere ca. 15 minutter. Samlet stegetid er altså 45 minutter.

Opskriften på overlår i ovn er beregnet til fire personer.

Opskrift på kyllingeoverlår i ovn

kyllingeoverlår i ovn med kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingeoverlår i ovn

4.87 fra 23 stemmer
Her får du min overskrift på kyllingeoverlår i ovn med kartofler og bacon. Hele retten med overlår laves nemt i et fad til aftensmad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g champignon - i skiver
  • olivenolie - til stegning
  • 650 g kartofler - små, delt i kvarte
  • timian - tørret
  • 200 g bacon - i tern
  • 2 rødløg - i grove både
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl bouillon - lavet af 2 dl vand og 1 terning hønsebouillon
  • 1 citron - skåret i både
  • 2,5 dl madlavningsfløde - eller alm. fløde
  • 1 håndfuld timian - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie. Der skal være plads til de otte kyllingeoverlår i fadet.
  2. I en varm pande kommes lidt olie, hvorefter champignon i skiver steges godt af. Kommes i fadet.
  3. De små kartofler i kvarte kommes derefter på panden, og steges 8-10 minutter ved en god varme. Kom gerne lidt mere olie ved. Krydres med tørret timian, salt og friskkværnet peber. Kommes i fadet.
  4. Kom så bacon i tern på panden, og steg baconen næsten sprødt. Derefter tilsættes rødløg i både, som sauteres med et minuts tid. Kommes ligeledes i fadet.
  5. Så brunes kyllingeoverlår i lidt olie, så de får lidt farve. Brun fire af gangen, krydr med salt, peber og tørret timian, og lægges derefter i fadet. Se evt. fremgangsmåde i videoen.
  6. En økologisk citron skæres i mindre både, der fordeles i fadet. Hæld også to deciliter bouillon. Bouillonen kan laves af to deciliter kogende vand, hvor en terning hønsebouillon røres ud i vandet.
  7. Kyllingeoverlår i ovn steges nu ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft. Derefter tilsættes madlavningsfløde, og kyllingelårene steges færdige i yderligere 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Kyllingelår i ovn med kartofler og bacon serveres straks, og retten kan med fordel pyntes med lidt frisk timian.

Retten kan serveres som den er, men et godt stykke madbrød passer godt til.

Se flere opskrifter:

Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

Grydestegt kylling

Kylling i karry

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten

    november 24, 2024 at 12:12 pm

    Det er interessant, at der i ingredienslisten ikke forekommer kylling. 😉 Nok en forglemmelse....

    Svar
  2. Gitte Jensen

    april 02, 2024 at 12:01 pm

    Kyllingeoverlår i ovn, er en lækker opskrift.
    Men mangler du ikke kyllingelår i ingrediens listen?

    Mvh
    Gitte Jensen

    Svar
  3. Anna

    januar 28, 2024 at 11:15 am

    Hvorfor vil min flagersalt ikke blive opløst når jeg bruger den på kartofler, steg eller alt mulig andet
    Mvh
    Anna

    Svar
  4. edna madsen

    september 29, 2023 at 9:20 am

    hej jeg kunne godt vide hvad det er for et fad du bruger-da jeg har den samme airfrayer.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 29, 2023 at 9:46 am

      Hej Edna
      Det er en bageform fra Philips, der er lavet til airfryeren 🙂
      Du kan finde den på deres hjemmeside.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Bente Melå

    juni 29, 2023 at 12:31 pm

    Tusen takk for en fantastisk god oppskrift, Holger! Denne er blitt en favoritt i mitt kjøkken.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 29, 2023 at 1:37 pm

      Hej Bente
      Mange tak for de pæne ord - det glæder mig at høre. Det er også en lille og lækker opskrift, som jeg også holder meget af.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required