Her får du min overskrift på kyllingeoverlår i ovn med kartofler og bacon. Hele retten med overlår laves nemt i et fad til aftensmad.
Kyllingeoverlår i ovn med kartofler er en lækker opskrift på god og velsmagende aftensmad, og retten er rimelig simpel at lave.
Såvel overlår som kartofler, champignon og bacon steges af på en pande, inden det hele samles i et fad, som derefter tilberedes i ovnen.
Mens kyllingeretten er i ovnen, kan du nemt klare opvasken.
Bemærk, at overlårene først steges i 30 minutter, hvorefter madlavningsfløde eller alm. fløde tilsættes, og retten steges færdig i yderligere ca. 15 minutter. Samlet stegetid er altså 45 minutter.
Opskriften på overlår i ovn er beregnet til fire personer.
Opskrift på kyllingeoverlår i ovn
Kyllingeoverlår i ovn
Ingredienser
- 250 g champignon - i skiver
- olivenolie - til stegning
- 650 g kartofler - små, delt i kvarte
- timian - tørret
- 200 g bacon - i tern
- 2 rødløg - i grove både
- salt og friskkværnet peber
- 2 dl bouillon - lavet af 2 dl vand og 1 terning hønsebouillon
- 1 citron - skåret i både
- 2,5 dl madlavningsfløde - eller alm. fløde
- 1 håndfuld timian - til pynt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie. Der skal være plads til de otte kyllingeoverlår i fadet.
- I en varm pande kommes lidt olie, hvorefter champignon i skiver steges godt af. Kommes i fadet.
- De små kartofler i kvarte kommes derefter på panden, og steges 8-10 minutter ved en god varme. Kom gerne lidt mere olie ved. Krydres med tørret timian, salt og friskkværnet peber. Kommes i fadet.
- Kom så bacon i tern på panden, og steg baconen næsten sprødt. Derefter tilsættes rødløg i både, som sauteres med et minuts tid. Kommes ligeledes i fadet.
- Så brunes kyllingeoverlår i lidt olie, så de får lidt farve. Brun fire af gangen, krydr med salt, peber og tørret timian, og lægges derefter i fadet. Se evt. fremgangsmåde i videoen.
- En økologisk citron skæres i mindre både, der fordeles i fadet. Hæld også to deciliter bouillon. Bouillonen kan laves af to deciliter kogende vand, hvor en terning hønsebouillon røres ud i vandet.
- Kyllingeoverlår i ovn steges nu ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft. Derefter tilsættes madlavningsfløde, og kyllingelårene steges færdige i yderligere 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Kyllingelår i ovn med kartofler og bacon serveres straks, og retten kan med fordel pyntes med lidt frisk timian.
Retten kan serveres som den er, men et godt stykke madbrød passer godt til.
Se flere opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kirsten
Det er interessant, at der i ingredienslisten ikke forekommer kylling. 😉 Nok en forglemmelse....
Gitte Jensen
Kyllingeoverlår i ovn, er en lækker opskrift.
Men mangler du ikke kyllingelår i ingrediens listen?
Mvh
Gitte Jensen
Anna
Hvorfor vil min flagersalt ikke blive opløst når jeg bruger den på kartofler, steg eller alt mulig andet
Mvh
Anna
edna madsen
hej jeg kunne godt vide hvad det er for et fad du bruger-da jeg har den samme airfrayer.
Holger Rørby Madsen
Hej Edna
Det er en bageform fra Philips, der er lavet til airfryeren 🙂
Du kan finde den på deres hjemmeside.
Alt det bedste
Holger
Bente Melå
Tusen takk for en fantastisk god oppskrift, Holger! Denne er blitt en favoritt i mitt kjøkken.
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Mange tak for de pæne ord - det glæder mig at høre. Det er også en lille og lækker opskrift, som jeg også holder meget af.
Alt det bedste til dig
Holger