Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.
Kyllingelår i ovn er nem aftensmad, og samtidig er kyllingelårene bestemt i den billige ende af prisen på et godt hovedmåltid.
Alligevel får man glimrende kød, og her kan du både se hvordan du tilbereder kyllingelår i ovnen, men også hvad du kan servere til. Så dette er en god basisopskrift på de ovnstegte og sprøde kyllingelår.
Kernetemperaturen i kylling - og dermed også kyllingelår - skal være 75 grader. Stik stegetermometeret ind i kødet på kyllingelårene, uden at det rører benet, og mål kernetemperaturen, som altså skal være på mindst 75 grader.
Opskriften er til fire personer, hvor jeg plejer at beregne ca. 2-3 kyllingelår til hver. Men antallet kan du jo selv justere til. Se også min video med fremgangsmåde.
Se også disse opskrifter:
- Vinbondens kyllingefad
- Kyllingelår med ovnfritter
- Udbenede kyllingelår
- Kyllingelår med spidskål og kartofler
Opskrift på kyllingelår i ovn

Kyllingelår i ovn
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Fordel kyllingelår på bagepladen, men de må ikke røre hinanden.
- Rør olivenolie sammen med paprika, hvidløgspulver og Piment d'Espelette (kan erstattes med en ekstra teske paprika.
- Pensl kyllingelårene med marinaden, og krydr dem også med lidt flagesalt.
- Kyllingelår i ovn skal nu have ca. 40 minutter ved 200 grader varmluft, og så er de lækre og sprøde.
Næringsindhold
Video
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Tjek eventuelt kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal vise mindst 75 grader. Det plejer dog at passe med 40 minutters stegetid.
De færdige kyllingelår i ovn tages ud, og lad dem lige køle lidt af inden servering, da de er rygende varme. Du kan eventuelt også lidt krydre dem med lidt friskkværnet peber.
Du kan servere de ovnstegte kyllingelår med en kartoffelsalat - det smager super godt til. Du kan i øvrigt også stege kyllingelårene i din airfryer med denne opskrift.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jørn Busk Odderup
Det var alt for meget med 200 gr varmluft, lårene var knastørre, hunden var glad ,jeg var ikke.
200 gr uden varmluft i de 40 min havde været bedre.
Niels christiansen
Tilbehør?
F eks pommes?
Holger Rørby Madsen
Hej Niels
Absolut en god ide. Eller andre kartoffeltyper, en broccolisalat, stegt spidskål og meget andet.
Alt det bedste
Holger
Laerke Bertelsen
Lækre, de er så gode, når familien kommer på besøg.