• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingelår i ovn - opskrift på ovnstegte kyllingelår med marinade

Kyllingelår i ovn - opskrift på ovnstegte kyllingelår med marinade

billede til kyllingelår i ovn
4.8 fra 52 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
102
SHARES
FacebookMessenger102PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. oktober 2024 - Udgivet:  22. november 2022

Indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.
  2. Opskrift på kyllingelår i ovn
  3. Kyllingelår i ovn
  4. Servering

Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.

Kyllingelår i ovn er nem aftensmad, og samtidig er kyllingelårene bestemt i den billige ende af prisen på et godt hovedmåltid.

Alligevel får man glimrende kød, og her kan du både se hvordan du tilbereder kyllingelår i ovnen, men også hvad du kan servere til. Så dette er en god basisopskrift på de ovnstegte og sprøde kyllingelår.

Kernetemperaturen i kylling - og dermed også kyllingelår - skal være 75 grader. Stik stegetermometeret ind i kødet på kyllingelårene, uden at det rører benet, og mål kernetemperaturen, som altså skal være på mindst 75 grader.

Opskriften er til fire personer, hvor jeg plejer at beregne ca. 2-3 kyllingelår til hver. Men antallet kan du jo selv justere til. Se også min video med fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

  • Vinbondens kyllingefad
  • Kyllingelår med ovnfritter
  • Udbenede kyllingelår
  • Kyllingelår med spidskål og kartofler

Opskrift på kyllingelår i ovn

billede til kyllingelår i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingelår i ovn

4.81 fra 52 stemmer
Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 404
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 10 kyllingelår - underlår
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk Piment d'Espelette - eller 1 tsk. ekstra paprika
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  3. Fordel kyllingelår på bagepladen, men de må ikke røre hinanden.
  4. Rør olivenolie sammen med paprika, hvidløgspulver og Piment d'Espelette (kan erstattes med en ekstra teske paprika.
  5. Pensl kyllingelårene med marinaden, og krydr dem også med lidt flagesalt.
  6. Kyllingelår i ovn skal nu have ca. 40 minutter ved 200 grader varmluft, og så er de lækre og sprøde.

Næringsindhold

Kalorier: 404kcalKulhydrater: 1gProtein: 19gFedt: 36gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.1gKolesterol: 106mgNatrium: 678mgKalium: 255mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.1gVitamin A: 182IUVitamin C: 3mgCalcium: 12mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tjek eventuelt kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal vise mindst 75 grader. Det plejer dog at passe med 40 minutters stegetid.

De færdige kyllingelår i ovn tages ud, og lad dem lige køle lidt af inden servering, da de er rygende varme. Du kan eventuelt også lidt krydre dem med lidt friskkværnet peber.

Du kan servere de ovnstegte kyllingelår med en kartoffelsalat - det smager super godt til. Du kan i øvrigt også stege kyllingelårene i din airfryer med denne opskrift.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørn Busk Odderup

    maj 25, 2025 at 9:47 am

    Det var alt for meget med 200 gr varmluft, lårene var knastørre, hunden var glad ,jeg var ikke.
    200 gr uden varmluft i de 40 min havde været bedre.

    Svar
  2. Niels christiansen

    oktober 23, 2024 at 12:28 pm

    Tilbehør?
    F eks pommes?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 23, 2024 at 1:04 pm

      Hej Niels
      Absolut en god ide. Eller andre kartoffeltyper, en broccolisalat, stegt spidskål og meget andet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Laerke Bertelsen

    november 23, 2022 at 7:24 pm

    Lækre, de er så gode, når familien kommer på besøg.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required