Kyllingegryde er en dejlig ret, der laves med kyllingebryst, fløde og paprika, og samtidig er kogetiden kort. God hverdagsmad med kogte ris.
Kyllingegryde er meget nem at lave, da retten dels koges med kyllingebrystfilet, og dels har en meget kort kogetid.
Derfor er den god på de travle hverdage, hvor du ikke har meget tid, men alligevel også vil have god mad.
Gryderetten kan sagtens varieres, hvor forårsløg kan erstattes af almindelige løg, og du kan også anvende andre grøntsager i retten.
Der er anvendt en dåse cherrytomater på dåse, som jeg synes er gode til denne type mad, men du kan sagtens også bare bruge en almindelig dåse hakkede tomater.
Opskriften på kyllingegryde er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kyllingegryde
Kyllingegryde med fløde og paprika
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 4 gulerødder
- 2 bundter forårsløg
- 2 spsk paprika
- 2,5 dl fløde
- 1 dåse cherrytomater - eller hakkede tomater
- 1 spsk tomatpasta
- 1 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1 tsk basilikum - tørret
- salt og friskkværnet peber
- 300 g ris
Fremgangsmåde
- Kyllingebrystfileterne skæres ud i mere mundrette tern. Brunes af i en stegegryde med lidt olivenolie, og krydres med salt og peber. Steg i 3-4 minutter ved en god varme.
- Gulerødder skæres i tynde skiver og forårsløg i en centimeter tykke skiver på skrå. Kommes ved kyllingen. Steges et par minutter.
- Kom paprika ved sammen med fløde, tomater, tomatpasta, vand, bouillon og basilikum, og lad det koge op.
- Skru ned for varmen, og lad nu din kyllingergryde simre i 15 minutter, så gulerødderne netop er møre. Du kan om nødvendigt tilsætte lidt mere vand, hvis du ønsker en lidt tyndere sovs.
- Smages til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige kyllingegryde serveres straks sammen med de kogte ris og en lækker romainesalat.
Se flere opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: