Min opskrift på kylling og blomkål i en super lækker karrysauce. Retten laves på panden, og indeholder også spinat, kokosmælk og karry mango krydderi.
Kylling og blomkål er en super lækker ret, der laves med masser af karry.
Hele retten tilberedes på en pande, og den er både nem og hurtig at gå til.
Her har jeg anvendt et karry mango krydderi, men du kan også blot komme almindelig karry i. Det fungerer også fint.
Længere ned kan du hvad forskellen er på den almindelige karry og den skønne karry mango.
Opskriften er beregnet som hovedperson til fire personer.
Ingredienser
1 lille blomkål
2 spiseskefulde soja
3 stk. kyllingebryst filet
1 bundt forårsløg
4 fed hvidløg
3 teskefulde karry mango
150 gram frisk spinat
1 dåse kokosmælk
1 deciliter bouillon
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Pil bladene af blomkålen, del den i kvarte, og skær den nederste del af roden fra. Blomkålen skæres derefter ud i små buketter.
- Varm en pande op og steg blomkålsbuketterne næsten møre i en smule olie. Det tager 7-8 minutter, og undervejs tilsættes lidt soja og eventuelt lidt mere olie, hvis blomkålsstykkerne steges alt for tørre. Krydr med en smule salt og peber og hæld i en skål.
- Imens har du skåret kyllingebryst fileterne i mindre tern på et par centimeter på hvert led.
- Kyllingekødet steges mørt på panden i en god sjat olie, og det tager 5-6 minutter.
- Forårsløg snittes i skiver og det samme med hvidløgsfed. Kommes ved kyllingekødet og steges med et minuts tid. Hold gerne lidt af forårsløgene tilbage, da det er godt som pynt ved anretningen af din kylling og blomkål.
- Tilsæt karry mango og spinat, og steg videre indtil spinaten næsten er faldet helt sammen.
- Tilsæt så kokosmælk og lidt bouillon. Koges op så så det lige jævner retten, og du kan eventuelt komme lidt mere bouillon eller vand i, hvis du ønsket det.
- Kom så kylling og blomkål tilbage i panden, men hold en smule tilbage af blomkålen til pynt.
- Smag til med salt, peber, sukker og eventuelt lidt mere karry mango.
Servering af kylling og blomkål
Den færdige kylling og blomkål med karry serveres straks.
Pynt gerne med nogle friske mynteblade, og du kan med fordel servere et stykke hjemmebagt grydebrød (no-knead bread) til.
Fakta om karry mango
Karry mango krydderiblandingen fremstilles af Santa Maria, og adskiller sig en del fra den almindelige karryblanding.
Den indeholder nemlig blandt andet mango og ingefær, og det giver en lidt mere syrlig smag.
Den synes jeg passer perfekt til både kylling og blomkål, som du kan smage i denne ret.
Ingredienserne i karry mango-blandingen er:
Karry (45%) (koriander, gurkemeje, bukkehornsfrø/bukkehornkløver, cayennepeber, spidskommen/spisskummen, fennikel, sort peber), rød og grøn peberfrugt/paprika, salt (16%), mangopulver (9,0%), chilipeber, aroma (mango), ingefærekstrakt, antiklumpningsmiddel (siliciumdioxid).
Se i øvrigt også min opskrift på boller i karry. Eller opskriften på kylling i fad med karry.
Din vurdering
-
Kylling og blomkål
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: