Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling med jordskokker

Kylling med jordskokker, fennikel og lækker sovs i fad

kylling med jordskokker
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kylling med jordskokker
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kylling med jordskokker
  • Servering
  • Kommentarer

Kylling med jordskokker

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Få min nemme opskrift på kylling med jordskokker og fennikel, der nemt laves i et fad sammen med en lækker sovs. Også god som gæstemad.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Sovs
  • 3 dl vand
  • 2,5 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 1 spsk majsstivelse (med top, udrørt i lidt koldt vand)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
Grøntsager
  • 600 g jordskokker (skåret i mundrette stykker)
  • 1 fennikel (i mindre stykker)
  • 1 løg (grofthakket)
Kylling
  • 4 kyllingebryst
  • kyllingekrydderi (eller hvad du synes)
  • 4 skiver parmaskinke

Fremgangsmåde

  1. Sovs til kylling med jordskokker: Kom 3 dl vand i en gryde sammen med 2,5 dl madlavningsfløde, 1 terning grøntsagsbouillon, 2 tsk sennep og 1 tsk oregano, og kog det op. Jævnes til passende konsistens med 1 spsk majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand, og smages til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  2. 600 g jordskokker skæres ud i mundrette stykker og kommes i et ovnfast fad sammen med 1 fennikel, der er skåret i mindre stykker og 1 løg, der hakkes groft. Krydr med lidt salt og peber.
  3. Hæld sovsen over grøntsagerne og vend det rundt.
  4. Krydr 4 kyllingebryst fileter med kyllingekrydderi eller andre krydderier som paprika, BBQ-krydderi eller hvad du synes. Vikl 4 skiver parmaskinke om kyllingestykkerne og læg dem øverst i fadet. Altså en skive til hvert stykke kylling.
  5. Giv det hele 25 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier395kcalKulhydrater39gProtein39gFedt10gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.03gKolesterol109mgNatrium1071mgKalium1605mgKostfibre5gSukker21gVitamin A269IUVitamin C18mgCalcium153mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kylling med jordskokker

Kylling med jordskokker og fennikel er en virkleig nem og lækker ret, som er god både til hverdag og de mere festlige lejligheder.

Retten er rimelig simpel at lave, og den er med en virkelig lækker sovs. Det hele tilberedes færdig i et fad i ovnen.

Jeg har omviklet kyllingekødet med parmaskinke, men du kan også bruge serrano, og kyllingen kan krydres som ønsket.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bagte jordskokker
  • Jordskokkesuppe
  • Kylling i fad
  • Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce

Servering

Kylling med jordskokker og fennikel serveres straks, og gerne sammen med et godt stykke brød og en broccolisalat. Så bliver det ikke meget bedre.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jena skriver

    november 01, 2025 at 8:27 am

    Hej, jeg vil gerne vide Om sennep Er i pulver eller i tube. Jeg mangler fra Dk i 35 aar og i Italien Bruges senneps pulver.
    Tak og undskyld det daarlige dansk

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 01, 2025 at 10:34 am

      Hej Jena
      Du skal bestemt ikke undskylde noget, og godt du spørger. Det er en klassisk dansk sennep, så det svarer til sennep på tube i udlandet.
      Bruger du sennepspulver, vil jeg nok røre 2 tsk. ud i 2 tsk. vand, og så bruge det. Men vær opmærksom på, at der kan være forskel på styrken af sennepspulver. God fornøjelse.
      BH Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 24, 2024 at 10:33 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required