Indhold
Kylling med jordskokker
Ingredienser
- 3 dl vand
- 2,5 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2 tsk sennep
- 1 tsk oregano (tørret)
- 1 spsk majsstivelse (med top, udrørt i lidt koldt vand)
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
- 600 g jordskokker (skåret i mundrette stykker)
- 1 fennikel (i mindre stykker)
- 1 løg (grofthakket)
- 4 kyllingebryst
- kyllingekrydderi (eller hvad du synes)
- 4 skiver parmaskinke
Fremgangsmåde
- Sovs til kylling med jordskokker: Kom 3 dl vand i en gryde sammen med 2,5 dl madlavningsfløde, 1 terning grøntsagsbouillon, 2 tsk sennep og 1 tsk oregano, og kog det op. Jævnes til passende konsistens med 1 spsk majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand, og smages til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- 600 g jordskokker skæres ud i mundrette stykker og kommes i et ovnfast fad sammen med 1 fennikel, der er skåret i mindre stykker og 1 løg, der hakkes groft. Krydr med lidt salt og peber.
- Hæld sovsen over grøntsagerne og vend det rundt.
- Krydr 4 kyllingebryst fileter med kyllingekrydderi eller andre krydderier som paprika, BBQ-krydderi eller hvad du synes. Vikl 4 skiver parmaskinke om kyllingestykkerne og læg dem øverst i fadet. Altså en skive til hvert stykke kylling.
- Giv det hele 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kylling med jordskokker
Kylling med jordskokker og fennikel er en virkleig nem og lækker ret, som er god både til hverdag og de mere festlige lejligheder.
Retten er rimelig simpel at lave, og den er med en virkelig lækker sovs. Det hele tilberedes færdig i et fad i ovnen.
Jeg har omviklet kyllingekødet med parmaskinke, men du kan også bruge serrano, og kyllingen kan krydres som ønsket.
Se også de populære opskrifter på:
Servering
Kylling med jordskokker og fennikel serveres straks, og gerne sammen med et godt stykke brød og en broccolisalat. Så bliver det ikke meget bedre.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Jena skriver
Hej, jeg vil gerne vide Om sennep Er i pulver eller i tube. Jeg mangler fra Dk i 35 aar og i Italien Bruges senneps pulver.
Tak og undskyld det daarlige dansk
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Jena
Du skal bestemt ikke undskylde noget, og godt du spørger. Det er en klassisk dansk sennep, så det svarer til sennep på tube i udlandet.
Bruger du sennepspulver, vil jeg nok røre 2 tsk. ud i 2 tsk. vand, og så bruge det. Men vær opmærksom på, at der kan være forskel på styrken af sennepspulver. God fornøjelse.
BH Holger
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den her.