• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling i tomatsovs

Kylling i tomatsovs

kylling i tomatsovs med masser af hvidløg
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. oktober 2024 - Udgivet:  27. december 2023

Kylling i tomatsovs er en nem og sund ret med inspiration fra det italienske køkken, og her får du en lækker kyllingeret med masser af hvidløg.

Kylling i tomatsovs er en virkelig nem og hurtig ret, og den laves også med masser af hvidløg. Jeg bruger 8 fed hvidløg, men det kan du jo selv justere.

Retten er lavet med inspiration fra Italien, og den er virkelige nem at kaste sig over. Derfor er den god til studerende, der lige er flyttet hjemmefra, for retten er også billig at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan servere den sammen med pasta eller ris.

Se også de populære opskrifter på:

  • Fransk kylling
  • Nem kyllingepande
  • Italiensk risgryde med kylling
  • Pasta med kyllingekødboller

Opskrift på kylling i tomatsovs

kylling i tomatsovs med masser af hvidløg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling i tomatsovs

4.50 fra 2 stemmer
Kylling i tomatsovs er en nem og sund ret med inspiration fra det italienske køkken, og her får du en lækker kyllingeret med masser af hvidløg.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 326
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 650 g kyllingebryst - skåret i mindre tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rødløg - hakket
  • 8 fed hvidløg - i tynde skiver
  • 750 g pastasauce - eller tomatpassata
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 citron - lidt friskpresset saft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til kylling i tomatsovs starter du med at skære kylling, rødløg og hvidløg ud som beskrevet.
  2. Brun så kyllingestykkerne ved en høj varme i lidt olie i en gryde.
  3. Tilsæt løg og hvidløg og lad det hurtigt svitse med i et halvt minuts tid.
  4. Hæld pastasauce eller tomatpassata i gryden. Du kan også bruge et par dåser hakkede tomater. Kom også oregano ved sammen med en terning hønsebouillon.
  5. Lad det koge op, skru lidt ned for varmen, læg låg på og lad kyllingeretten simre i ca. 15 minutter. Imens kan du koge ris eller pasta. Ræør gerne rundt nogle gange undervejs, så det ikke brænder på.
  6. Smag retten til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 326kcalKulhydrater: 18gProtein: 38gFedt: 12gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.02gKolesterol: 104mgNatrium: 1832mgKalium: 1272mgKostfibre: 5gSukker: 9gVitamin A: 885IUVitamin C: 33mgCalcium: 75mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kylling i tomatsovs serveres straks, men du kan med fordel lige lade den stå 5-10 minutter inden servering, da den er meget varm.

Serveres med kogte ris, pasta, bønner eller ærter og et stykke ciabatta.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Olsen

    juni 12, 2024 at 2:52 pm

    Ser godt ud

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required