Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges

Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges

billede med kylling i fad med spidskål
4.7 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
773
SHARES
FacebookMessenger773PinterestEmailSMS

Se den nemme og lækre opskrift på kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges. Dansk sommermad, der tilberedes i et ovnfast fad.

Kylling i fad med spidskål er nem mad med masser af smag. Og her er desuden anvendt nye kartofler og grønne asparges.

Er det udenfor sæson med hensyn til kartoflerne, kan du sagtens anvende andre kartofler.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Indhold
  • Se den nemme og lækre opskrift på kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges. Dansk sommermad, der tilberedes i et ovnfast fad.
  • Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Kommentarer

Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 44 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Se den nemme og lækre opskrift på kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges. Dansk sommermad, der tilberedes i et ovnfast fad.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kartofler gerne nye danske
  • 4 stykker kyllingebryst
  • 5 dl vand
  • 2 bouillonterninger gerne hønsebouillon
  • 2,5 dl piskefløde
  • 3 tsk Maizena udrørt i lidt koldt vand
  • 1 bundt persille
  • 1 spidskål
  • 1 bundt grønne asparges
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Find et stort ovnfast fad frem. Kartoflerne skæres i kvarte, som fordeles i fadet. Kom lidt olivenolie og salt ved, og vend det rundt.
  2. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, og bag kartoflerne i 15 minutter. Imens laver du resten klart.
  3. Kyllingebrystfileterne deles i to, så du får otte stykker kylling. Læg dem en ad gangen mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem let flade med en kødhammer eller kagerulle.
  4. Brun dem i lidt olivenolie på en varm pande i et minut på begge sider, krydr med lidt salt og friskkværnet peber og stil til side.
  5. Hæld vandet i panden og smuldr bouillonterningerne i. Lad det koge op, og tilsæt så fløden. Jævn sovsen med Maizena, og kom finthakket persille i, Smag til med salt peber.
  6. Spidskålen snittes i grove stykker, mens asparges knækkes af ved roden og deles i mere mundrette stykker.
  7. Tag fadet ud af ovnen, og fordel spidskål og de grønne asparges over kartoflerne.
  8. Læg så de afbrunede kyllingestykker over, og til sidst hældes sovsen ved.
  9. Stil fadet tilbage i ovnen, og bag det nu i yderligere 20 minutter ved 185 grader varmluft, hvorefter retten er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier240kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdige ret med kylling i fad med spidskål serveres straks.

Stil bare fadet på bordet, og hele retten er jo samlet i fadet, så det er nemt.

Se også mine opskrifter på:

  • Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
  • Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill
  • Sprød sommersalat med tomat, agurk og dressing
  • Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Jensen skriver

    juni 29, 2025 at 4:16 pm

    Hej Holger
    Tak for super gode opskrifter og idéer.
    Vi vil gerne lave Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges på vores gasgrill. Har du en idé/erfaring med dette. Jeg tænker nok mest, hvor længe kartoflerne skal koges før kyllingen kommer i?
    Mange hilsner
    Jette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 29, 2025 at 4:39 pm

      Hej Jette
      Mange tak - dejligt at høre 🙂
      Du kan sagtens lave retten ved indirekte varme i grillen. Jeg vil nok lige koge kartoflerne i 5-6 minutter inden. Hvis det er nye og ikke for store kartofler. God fornøjelse - og skriv gerne hvordan det gik, så andre kan blive inspireret også.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ole V Rasmussen skriver

    maj 24, 2024 at 9:15 am

    Jeg kan ikke printe opskrifter eller gemme dem det ser ud til at jeg er faldet ud er medlem til januar 25

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required