Se den nemme og lækre opskrift på kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges. Dansk sommermad, der tilberedes i et ovnfast fad.
Kylling i fad med spidskål er nem mad med masser af smag. Og her er desuden anvendt nye kartofler og grønne asparges.
Er det udenfor sæson med hensyn til kartoflerne, kan du sagtens anvende andre kartofler.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges
Ingredienser
- 500 g kartofler - gerne nye danske
- 4 stykker kyllingebryst
- 5 dl vand
- 2 bouillonterninger - gerne hønsebouillon
- 2,5 dl piskefløde
- 3 tsk Maizena - udrørt i lidt koldt vand
- 1 bundt persille
- 1 spidskål
- 1 bundt grønne asparges
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Find et stort ovnfast fad frem. Kartoflerne skæres i kvarte, som fordeles i fadet. Kom lidt olivenolie og salt ved, og vend det rundt.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, og bag kartoflerne i 15 minutter. Imens laver du resten klart.
- Kyllingebrystfileterne deles i to, så du får otte stykker kylling. Læg dem en ad gangen mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem let flade med en kødhammer eller kagerulle.
- Brun dem i lidt olivenolie på en varm pande i et minut på begge sider, krydr med lidt salt og friskkværnet peber og stil til side.
- Hæld vandet i panden og smuldr bouillonterningerne i. Lad det koge op, og tilsæt så fløden. Jævn sovsen med Maizena, og kom finthakket persille i, Smag til med salt peber.
- Spidskålen snittes i grove stykker, mens asparges knækkes af ved roden og deles i mere mundrette stykker.
- Tag fadet ud af ovnen, og fordel spidskål og de grønne asparges over kartoflerne.
- Læg så de afbrunede kyllingestykker over, og til sidst hældes sovsen ved.
- Stil fadet tilbage i ovnen, og bag det nu i yderligere 20 minutter ved 185 grader varmluft, hvorefter retten er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige ret med kylling i fad med spidskål serveres straks.
Stil bare fadet på bordet, og hele retten er jo samlet i fadet, så det er nemt.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ole V Rasmussen
Jeg kan ikke printe opskrifter eller gemme dem det ser ud til at jeg er faldet ud er medlem til januar 25