Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Krydret gryderet

Krydret gryderet med kikærter, kartofler og aubergine

Billede af krydret gryderet.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
FacebookPinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Krydret gryderet
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på krydret gryderet
  • Servering
  • Kommentarer

Krydret gryderet

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Sådan laver en krydret gryderet uden kød. En nem og skøn opskrift med bla. kikærter, kartofler og tomat efter nordafrikansk inspiration.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Afrikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie (til stegning)
  • 350 g kartofler (i små tern)
  • 1 lille aubergine (i mindre tern)
  • 1 rød peberfrugt (i mindre tern)
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen (stødt)
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • 1 dåse cherrytomater (eller alm. hakkede tomater)
  • 3 spsk tomatpasta (koncentrat)
  • 4 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kikærter (drænes for væske)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 1 løg og 4 fed hvidløg hakkes fint og steges af i 2 spsk olivenolie i en passende gryde.
  2. Klargør 350 g kartofler, 1 lille aubergine og 1 rød peberfrugt som beskrevet, og kom grøntsagerne i gryden. Lad dem stege med et par minutter. Kartoflerne behøver du ikke at skrælle, men husk at skære dem ud i små tern, at de koges møre på de 30 minutter.
  3. Vend så 2 tsk paprika i sammen med 1 tsk spidskommen, 1 tsk oregano, 1 tsk kanel og 0,5 tsk cayennepeber, og vend det hurtigt rundt. Ønskes en mere krydret gryderet, kan der tilsættes lidt mere cayennepeber eller chili.
  4. Kom 1 dåse cherrytomater i sammen med 3 spsk tomatpasta, 4 dl vand og 1 terning grøntsagsbouillon, og lad nu den krydrede gryderet simre i ca. 30 minutter under låg.
  5. Afdryp 1 dåse kikærter og vend dem i til sidst. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier304kcalKulhydrater49gProtein10gFedt10gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gNatrium868mgKalium1085mgKostfibre12gSukker12gVitamin A1359IUVitamin C71mgCalcium92mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på krydret gryderet

Lav en sund og krydret gryderet med kikærter, kartofler og tomater. Og jo, gryderetten er uden kød, men det savner du heller ikke i denne ret.

Retten er lavet efter inspiration fra det nordafrikanske og marokkanske køkken, og derfor er den selvfølgelig med dejlige og varme krydderier. Herunder kanel og spidskommen, der giver gryderetten den delikate og krydrede smag.

Mængden af de enkelte ingredienser kan varieres efter smag og behag, så det er op til dig. Husk at smage retten godt til inden servering.

Se flere opskrifter:

  • Marokkansk kylling i fad med couscous
  • Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos
  • Harira - marokkansk vegetarsuppe med kikærter
  • Krydrede kødboller med ras el hanout

Servering

Billede af servering af krydret gryderet med kikærter.
Den krydrede gryderet med kikærter, kartofler og tomater serveres gerne sammen med kogte ris. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Gryderetten serveres straks sammen med kogte ris og et stykke groft brød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 27, 2025 at 9:04 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce.
    Selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce
  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required