Indhold
Krydret gryderet
Ingredienser
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie (til stegning)
- 350 g kartofler (i små tern)
- 1 lille aubergine (i mindre tern)
- 1 rød peberfrugt (i mindre tern)
- 2 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen (stødt)
- 1 tsk oregano
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk cayennepeber
- 1 dåse cherrytomater (eller alm. hakkede tomater)
- 3 spsk tomatpasta (koncentrat)
- 4 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 dåse kikærter (drænes for væske)
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 1 løg og 4 fed hvidløg hakkes fint og steges af i 2 spsk olivenolie i en passende gryde.
- Klargør 350 g kartofler, 1 lille aubergine og 1 rød peberfrugt som beskrevet, og kom grøntsagerne i gryden. Lad dem stege med et par minutter. Kartoflerne behøver du ikke at skrælle, men husk at skære dem ud i små tern, at de koges møre på de 30 minutter.
- Vend så 2 tsk paprika i sammen med 1 tsk spidskommen, 1 tsk oregano, 1 tsk kanel og 0,5 tsk cayennepeber, og vend det hurtigt rundt. Ønskes en mere krydret gryderet, kan der tilsættes lidt mere cayennepeber eller chili.
- Kom 1 dåse cherrytomater i sammen med 3 spsk tomatpasta, 4 dl vand og 1 terning grøntsagsbouillon, og lad nu den krydrede gryderet simre i ca. 30 minutter under låg.
- Afdryp 1 dåse kikærter og vend dem i til sidst. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Opskrift på krydret gryderet
Lav en sund og krydret gryderet med kikærter, kartofler og tomater. Og jo, gryderetten er uden kød, men det savner du heller ikke i denne ret.
Retten er lavet efter inspiration fra det nordafrikanske og marokkanske køkken, og derfor er den selvfølgelig med dejlige og varme krydderier. Herunder kanel og spidskommen, der giver gryderetten den delikate og krydrede smag.
Mængden af de enkelte ingredienser kan varieres efter smag og behag, så det er op til dig. Husk at smage retten godt til inden servering.
Se flere opskrifter:
- Marokkansk kylling i fad med couscous
- Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos
- Harira - marokkansk vegetarsuppe med kikærter
- Krydrede kødboller med ras el hanout
Servering

Gryderetten serveres straks sammen med kogte ris og et stykke groft brød. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.