Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Koteletter med tilbehør

Koteletter med tilbehør

koteletter med tilbehør
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
188
SHARES
FacebookMessenger188PinterestEmailSMS

Her er en fremragende opskrift på koteletter med tilbehør. Kødet serveres bla. med gulerødder, spinat og forårsløg, og er god som gæstemad.

Denne opskrift på koteletter med tilbehør er absolut en af mine favoritter, når vi taler svinekoteletter.

Koteletter har jo hos nogle et ry for at kunne være lidt tørre og triste, men sådan er det bestemt ikke med denne servering.

Dels steges koteletterne møre og lækre sammen med hvidløg og rosmarin, hvilket giver dig virkelig velsmagende kød.

Men tilbehøret er også fantastisk til, hvor det hele samles i en gryde, og til sidst anrettes nederst på flotte tallerkner, hvorefter du lægger skiveskårne koteletter ovenpå.

Voila, og så har du en flot anretning til både hverdag og mere festlige lejligheder. Derfor er retten god som gæstemad.

Opskrift på koteletter med tilbehør

Koteletter med tilbehør og velsmagende sauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her er en fremragende opskrift på koteletter med tilbehør. Kødet serveres bla. med gulerødder, spinat og forårsløg, og er god som gæstemad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Koteletter
  • 4 koteletter gode, tykke svinekoteletter uden ben
  • smør til stegning
  • 4 fed hvidløg hakkes fint
  • 3 kviste rosmarin hakket
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 1 stort løg hakkes fint
  • 2 fed hvidløg hakkes fint
  • 1 spsk smør til stegning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 dl hvidvin
  • 3 dl vand
  • 3 spsk kalvefond koncentreret fra flaske
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 300 g gulerødder i mundrette stykker
  • 2 bundt forårsløg i 4 centimeter lange stykker
  • 100 g babyspinat frisk, ikke fra frost
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage dine koteletter ud af køleskabet og salt dem grundigt. Som du gør med en gourmetsaltning. Lad koteletterne stå på køkkenbordet mens du gør resten klar.
  2. Klargør alle grøntsager som anvist.
  3. Find en gryde frem og lav sauce og tilbehør i den. Smelt smør ved en middel varme, og tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et minuts tid.
  4. Kom så hvidvinseddike ved, og lad det koge næsten væk. Derefter tilsættes hvidvin, som også koges ind, svarende til ca. halv mængde.
  5. Tilsæt så vand og tre spiseskefulde koncentreret kalvefond (du køber kalvefond på flaske i dit supermarked). Lad det koge ca. 10 minutter.
  6. Derefter tilsættes madlavningsfløde, og saucen koges yderligere ca. 5 minutter.
  7. Med en stavblender blender du nu din sovs direkte i gryden.
  8. Kom så gulerødder i, og lad dem simre i saucen i 8-10 minutter. Læg låg på gryden.
  9. Imens steger du dine koteletter i smør på panden. Smelt en god klat smør ved en god og høj varme, og brun koteletterne grundigt på begge sider. Skru lidt for varmen, og kom et par klatter smør mere på panden sammen med hvidløg og rosmarin. Steg koteletterne færdige i cirka 5 minutter på hver side, afhængige af hvor tykke de er. Øs løbende stegesky op over kødet, og krydr til sidst med friskkværnet peber. Læg til side.
  10. Når gulerødderne har simret i saucen i de 8-10 minutter, kommes forårsløg og babyspinat i. Vendes rundt og trækker et minuts tid mere så spinaten netop falder sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  11. Anret koteletter med tilbehør på fire flotte og lune tallerkner. Grøntager med sauce nederst. Koteletter skæres i tynde skiver, og anrettes ovenpå. Pynt evt. med en kvist rosmarin, og kværn lidt peber over.

Næringsindhold

Kalorier375kcalKulhydrater18gProtein37gFedt15gMættet fedt6gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.2gKolesterol114mgNatrium1363mgKalium1175mgKostfibre4gSukker9gVitamin A15291IUVitamin C20mgCalcium163mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Koteletter med tilbehør serveres straks, og gerne med en salat til. Eks. en lækker salat med olie og eddike dressing.

Et lækkert stykke brød passer også forrygende godt til.

Se også disse opskrifter med koteletter:

Koteletter med kartoffelmos

4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift

Nemme koteletter i fad med grøntsager

4.8 fra 54 stemmer
Gå til opskrift

Koteletter med ananas og karry i fad

4.8 fra 26 stemmer
Gå til opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Jessen skriver

    maj 27, 2025 at 6:16 pm

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required