Koteletter med ost, svampe og bacon i whiskysauce er en superlækker ret, som du kan servere både til gæster og til hverdag.
Koteletter med ost i fad er virkelig en skøn ret med meget smag. Hvidløg, løg og svampe svitses sammen, hvorefter det trækker smag af whisky.
Derudover toppes hele fadet med mozzarella og steger i ovnen, imens du kan tilberede resten.
Server for eksempel med ris eller ovnstegte kartoffelbåde og en god skål salat, så har du et mættende og velsmagende måltid.
Se flere opskrifter her:
Opskrift på koteletter med ost
Koteletter med ost, svampe og whiskysauce i fad
Ingredienser
- 300 gram bacon - sprødstegt
- 4 koteletter - stegt i smør på hver side
- 400 gram svampemix - hakket
- 2 store løg - hakket
- 3 spsk smør
- 2 dl whisky
- 1 dl vand
- 1 hønseboullionterning
- 140 gram tomatpure
- 7 fed hvidløg - hakket
- 2 pakke mozzarella - i skiver
- ris - kogt efter anvisning
- 1-2 tsk muskatnød
- 1 - 1,5 spsk sød paprika
- flagesalt
- peber
- 1 tsk cayennepeber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på varmluft 220 grader.
- Smelt smør i en sauterpande og sprødsteg bacon. Når den er sprød, tager du den fra over i et ildfast fad og lader fedtet blive i panden.
- Svits svampe, løg og hvidløg.
- Hæld whisky i og lad det simre ind til halvdelen.
- Derefter tilsættes sød paprika, flagesalt, peber, cayennepeber og tomatpure, som skal steges, til det er rørt godt sammen.
- Hæld fløde i og eventuelt en lille sjat vand i, kom hønsebouillon i og lad det simre fem minutter.
- Steg koteletter på hver side i lidt smør og læg dem i det ildfaste fad ovenpå baconen.
- Kom to-tre skiver mozzarella ovenpå hver kotelet.
- Hæld sovsen over og sæt det i den forvarmet ovn i 20 minutter.
- Serveres med ris.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis du vælger at servere koteletterne med ris, kan du eventuelt bruge fuldkornsris, som indeholder flere kostfibre.
De skal koge længere tid end de hvide ris, men kogetiden passer fint med tilberedningstiden på koteletterne.
Kasper
Hvor meget fløde skal der i retten?