En opskrift på lækre og koldhævede pølsehorn, der bages med speltmel og havregryn. Super nemme pølsehorn, hvor dejen ikke skal æltes.
Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn er virkelig lækre, og så er de utrolig nemme at bage.
Dejen røres blot sammen med en grydeske, eventuelt aftenen før, og dejen skal heller ikke æltes når du laver pølsehornene.
Desuden er der ikke anvendt almindeligt hvedemel i opskriften, men i stedet laves dejen med speltmel og havregryn. Både de finvalsede og grovvalsede havregryn kan anvendes.
Grundlæggende skal det dog nævnes, at speltmel ikke i sig selv er sundere end det traditionelle hvedemel, medmindre man altså anvender en fuldkornsspeltmel, og det gør vi ikke.
Men speltmelet giver en fantastisk smag, krumme og struktur i pølsehornene, og det her er nok opskriften på verdens bedste pølsehorn, som både store og små vil elske.
6 grunde til at lave disse koldhævede pølsehorn:
- De er super nemme at bage
- Dejen skal ikke på noget tidspunkt æltes
- Koldhævning giver mere smag til brødet
- Pølsehornene er i den mere sunde ende, da de bla. indeholder havregryn
- De færdigbagte pølsehorn kan fryses ned
- Kan bruges til madpakken
Opskriften giver 12 super lækre pølsehorn, der altså er lavet med speltmel og havregryn. Prøv også min traditionelle opskrift på pølsehorn.
Opskrift på koldhævede pølsehorn
Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn
Ingredienser
- 500 g vand - skal være koldt
- 15 g gær
- 50 g havregryn
- 500 g speltmel
- 10 g salt
- 6 pølser - wiener- eller grillpølser
- Lidt mælk - til pensling
Fremgangsmåde
- Gær smuldres i det kolde vand, hvorefter gæren røres helt ud.
- Tilsæt så havregryn sammen med speltmel og salt, og rør dejen sammen i et lille minuts tid. Mere skal der ikke til.
- Luk til med husholdningsfilm og et viskestykke, og stil dejen i køleskabet natten over - eller i cirka 8-10 timer.
- Når hævetiden er overstået, tages dejen ud af køleskabet og hviler i ca. 15 minutter.
- En bageplade beklædes med bagepapir og ovnen forvarmes til 250 grader varmluft.
- Pølserne til dine koldhævede pølsehorn halveres - eller skæres ud i ønsket størrelse. Du kan også anvende brunchpølser, hvor der så skal bruges 12 stk.
- Læg nu 12 spiseskefulde dej på bagepladen, og derefter pølse på. Du kan med fordel gøre pølsehornene en smule aflange.
- Læg så en spiseskefuld dej ovenpå pølsen, pensl med lidt mælk og lad dem lige hvile 5-10 minutter.
- De koldhævede pølsehorn skal nu bages i ca. 20-22 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Først 5 minutter ved 250 grader - hvorefter der skrues ned på 200 grader varmluft, og pølsehornene bages færdige i yderligere 15-17 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De koldhævede pølsehorn køles af på en rist, hvorefter de kan nydes.
Pølsehornene kan med fordel fryses ned, og derefter tages op efterhånden som de skal bruges.
Se også mine opskrifter på hjemmebagte pølsebrød og fransk hotdog brød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: