Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn

Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn

billederesultat for koldhævede pølsehorn med speltmel
4.8 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
75
SHARES
FacebookMessenger75PinterestEmailSMS

En opskrift på lækre og koldhævede pølsehorn, der bages med speltmel og havregryn. Super nemme pølsehorn, hvor dejen ikke skal æltes.

Indhold
  • En opskrift på lækre og koldhævede pølsehorn, der bages med speltmel og havregryn. Super nemme pølsehorn, hvor dejen ikke skal æltes.
  • 6 grunde til at lave disse koldhævede pølsehorn:
  • Opskrift på koldhævede pølsehorn
  • Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn er virkelig lækre, og så er de utrolig nemme at bage.

Dejen røres blot sammen med en grydeske, eventuelt aftenen før, og dejen skal heller ikke æltes når du laver pølsehornene.

Desuden er der ikke anvendt almindeligt hvedemel i opskriften, men i stedet laves dejen med speltmel og havregryn. Både de finvalsede og grovvalsede havregryn kan anvendes.

Grundlæggende skal det dog nævnes, at speltmel ikke i sig selv er sundere end det traditionelle hvedemel, medmindre man altså anvender en fuldkornsspeltmel, og det gør vi ikke.

Men speltmelet giver en fantastisk smag, krumme og struktur i pølsehornene, og det her er nok opskriften på verdens bedste pølsehorn, som både store og små vil elske.

6 grunde til at lave disse koldhævede pølsehorn:

  • De er super nemme at bage
  • Dejen skal ikke på noget tidspunkt æltes
  • Koldhævning giver mere smag til brødet
  • Pølsehornene er i den mere sunde ende, da de bla. indeholder havregryn
  • De færdigbagte pølsehorn kan fryses ned
  • Kan bruges til madpakken

Opskriften giver 12 super lækre pølsehorn, der altså er lavet med speltmel og havregryn. Prøv også min traditionelle opskrift på pølsehorn.

Opskrift på koldhævede pølsehorn

Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 38 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 22 minutter min
Hævetid på køl: 10 timer t
Samlet tid: 10 timer t 32 minutter min
En opskrift på lækre og koldhævede pølsehorn, der bages med speltmel og havregryn. Super nemme pølsehorn, hvor dejen ikke skal æltes.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g vand skal være koldt
  • 15 g gær
  • 50 g havregryn
  • 500 g speltmel
  • 10 g salt
  • 6 pølser wiener- eller grillpølser
  • Lidt mælk til pensling

Fremgangsmåde

  1. Gær smuldres i det kolde vand, hvorefter gæren røres helt ud.
  2. Tilsæt så havregryn sammen med speltmel og salt, og rør dejen sammen i et lille minuts tid. Mere skal der ikke til.
  3. Luk til med husholdningsfilm og et viskestykke, og stil dejen i køleskabet natten over - eller i cirka 8-10 timer.
  4. Når hævetiden er overstået, tages dejen ud af køleskabet og hviler i ca. 15 minutter.
  5. En bageplade beklædes med bagepapir og ovnen forvarmes til 250 grader varmluft.
  6. Pølserne til dine koldhævede pølsehorn halveres - eller skæres ud i ønsket størrelse. Du kan også anvende brunchpølser, hvor der så skal bruges 12 stk.
  7. Læg nu 12 spiseskefulde dej på bagepladen, og derefter pølse på. Du kan med fordel gøre pølsehornene en smule aflange.
    billederesultat for koldhævede pølsehorn på bageplade
  8. Læg så en spiseskefuld dej ovenpå pølsen, pensl med lidt mælk og lad dem lige hvile 5-10 minutter.
    billederesultat for koldhævede pølsehorn klar til ovn
  9. De koldhævede pølsehorn skal nu bages i ca. 20-22 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Først 5 minutter ved 250 grader - hvorefter der skrues ned på 200 grader varmluft, og pølsehornene bages færdige i yderligere 15-17 minutter.
    billederesultat for færdigbagte pølsehorn med speltmel

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De koldhævede pølsehorn køles af på en rist, hvorefter de kan nydes.

Pølsehornene kan med fordel fryses ned, og derefter tages op efterhånden som de skal bruges.

Se også mine opskrifter på hjemmebagte pølsebrød og fransk hotdog brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required