• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Kokosmælk - fakta og de bedste opskrifter

Kokosmælk - fakta og de bedste opskrifter

Billede med kokosmælk.
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. maj 2025 - Udgivet:  5. maj 2025

Indhold

  1. Indhold
  2. Light eller almindelig
  3. Holdbarhed
  4. Laktosefri
  5. Opskrifter
  6. Næringsindhold

Kokosmælk har hos mange et noget blakket ry, blandt andet fordi den betragtes som meget fed i det. Og altså som lidt for kalorieholdig.

Og jo, kokosmælken indeholder da også over 200 kalorier pr. 100 gram, men så er det heller ikke værre.

Kokosmælken er faktisk på mange måder et fint alternativ til mælk og fløde, og indeholder i hvert fald langt færre kalorier end fløden.

Indhold

Der florerer en del misforståelser omkring hvad kokosmælken er lavet af.

Det er nemlig ikke bare den tynde væske indeni kokosnødderne.

Faktisk laves kokosmælk af en blanding af væsken i kokosnødderne, det kaldes for kokosvand, og så helt finthakket eller most kokoskød.

Under produktionen giver det den nærmest cremede konsistens på kokosmælken, men som altså er en blanding af kokosvand og kokoskød.

Læs også: Kokosmælk eller fløde – hvad indeholder mest fedt?

Light eller almindelig

I butikkerne kan du købe en light udgave af kokosmælken, og den indeholder færre kalorier.

Men jeg vil faktisk ikke anbefale at købe lightudgaven, da det i virkeligheden blot er almindelig kokosmælk blandet op med mere vand. Og det betaler du dyrt for.

Så i stedet hellere en almindelig dåse, og bland selv op med mere vand.

Holdbarhed

Kokosmælk holder sig længe. I hvert fald så længe du ikke har åbnet dåsen.

Opbevar dåsen i køkkenskabet, og her er holdbarheden omkring to år. Men kig på datostemplet på dåsen.

Når du først har åbnet kokosmælken er holdbarheden rimelig kort. Her opbevares kokosmælken så i køleskabet, hvor den typisk holder 2-3 dage.

Du kan i øvrigt også fryse kokosmælken ned i mindre portioner, så du altid lige har lidt ved hånden.

Her er holdbarheden på omkring et halvt år.

Laktosefri

Kokosmælken indeholder ikke laktose, og derfor er den en god erstatning for personer med laktoseallergi.

Så brug den i supper og sovse i stedet for mælk og fløde.

Den giver faktisk også en fin og cremet smag, og er især fremragende i karryretter.

Opskrifter

Kokosmælken er faktisk ret god til mange retter. Selvfølgelig især de mere eksotiske, hvor kokosmælken så at sige erstatter almindelig mælk.

Her får du lige et par af mine opskrifter med kokosmælk.

Asiatisk gryde med kalkun

Chiagrød

Boller i karry

Thaisuppe

Næringsindhold

Indhold pr. 100 gram kokosmælk

Kalorier: 230
Fedt: 24 gram
Kulhydrater: 6 gram
Protein: 2 gram

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her