Eksotisk frugtsalat består af eksotiske frugter som ananas og melon. En lækker sommerdessert med en et lag af snehvid kokoscreme.
Eksotisk frugtsalat indeholder naturligvis frugter fra eksotiske lande, og cremen består af kokosmælk og skyr.
Kokosmælk er for flydende til at bruge som creme alene, med mindre du køler det ned mindst fire timer og pisker det tykke lag med sukker.
Her har jeg blandet den med skyr, fordi det giver en frisk smag og en kraftigere konsistens. Og så er der lidt vanilje i, som passer ti ldet tropiske tema.
Opskrift på eksotisk frugtsalat
Eksotisk frugtsalat med lækker kokoscreme
Ingredienser
- 0,5 stk melon - for eks. cantaloupe, tern
- 1 lille ananas - tern
- 0,5 stk mango - tern
- 2 stk bananer - skiver eller tern
- 1 dl kokosmælk - iskold
- 2 dl skyr
- 2 tsk vaniljesukker
- sukker - hvis du vil søde cremen
- kokosmel - ristet
Sådan gør du
- Begynd med at skære dine eksotiske frugter i tern, bananer i skiver. Du kan eventuelt lave små runde kugler af melonen, hvis du har en melonske.
- Bland skyr og kold kokosmælk med vaniljesukker. Smag til, måske vil du have den sødere, så kommer du lidt sukker eller honning i. Det forstærker også kokossmagen.
- Rist kokosmel på panden på medium varme. De skal lige have en lysebrun farve, ikke mere, de skal jo ristes, ikke brændes.
- Portionsanret frugterne i glas og top med kokoscremen.
- Drys med ristet kokosmel, og pynt eventuelt med friske blade fra citronmelisse eller mynte. Du kan også servere eksotisk frugtsalat i en stor skål og kokoscremen ved siden af, så i selv kan dosere den.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Frugterne her er vejledende, du kan bruge dem, du bedst kan lide. Hvis du vil inspireres til tropiske frugter, kan du læse denne artikel om frugter fra troperne.
Eksotisk frugtsalat er også god, hvis du marinerer en af frugt-typerne i rom, før du blander salaten. Dog synes jeg, at det bliver for meget, hvis samtlige frugter er marinerede.
Se andre skønne sommerdesserter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: