• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Koge kartofler (kogetid på nye og gamle kartofler)

Koge kartofler (kogetid på nye og gamle kartofler)

billede til kogetid på kartofler - både de gamle og nye
4.9 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. maj 2024 - Udgivet: 30. april 2016

At angive den præcise kogetid på kartofler lyder måske umuligt, men der er faktisk nogle gode tommelfingerregler når du skal koge kartofler.

Indhold på siden
  • At angive den præcise kogetid på kartofler lyder måske umuligt, men der er faktisk nogle gode tommelfingerregler når du skal koge kartofler.
  • Opskrift til at koge kartofler
  • Koge kartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Koge ældre kartofler med skræl
  • Kommentarer

Den nøjagtige kogetid på kartofler afhænger selvfølgelig af mange ting.

Både kartoflernes størrelse og alder spiller ind, men selvfølgelig betyder det også noget hvor hurtigt vandet koger (hvor længe kartoflerne reelt ligger i varmt vand).

Men her er en hurtig oversigt på kogetid for kartofler.

Se også disse opskrifter:

  • Kogetid på nye danske kartofler
  • Bagekartofler
  • Flødekartofler
  • Kartoffelbåde

Opskrift til at koge kartofler

billede til kogetid på kartofler - både de gamle og nye
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koge kartofler

4.85 fra 20 stemmer
At angive den præcise kogetid på kartofler lyder måske umuligt, men der er faktisk nogle gode tommelfingerregler når du skal koge kartofler.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 154
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 g kartofler
  • vand
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Vask kartoflerne grundigt, og kom dem op i en gryde. Hæld koldt vand ved, men ikke mere end kartoflerne kun netop er dækket med vand.
  2. Tilsæt en teskefuld salt, og kog nu kartoflerne i 8-10 minutter. Er de større end normalt, skal de have 10-12 minutter.
  3. Stik i dem med en kødnål for at mærke om de er kogte. Husk, at man ikke skal koge kartofler helt ud.
  4. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne trække et par minutter inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 154kcalKulhydrater: 35gProtein: 4gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 109mgKalium: 842mgKostfibre: 4gSukker: 2gVitamin A: 4IUVitamin C: 39mgCalcium: 24mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Koge ældre kartofler med skræl

Skræl kartoflerne og del dem i mindre stykker, eventuelt kvarte.

Hæld vand ved så det netop dækker kartoflerne, tilsæt en teskefuld salt, og kog dem nu i 12-13 minutter - igen afhængig af størrelsen.

Hvis du vil koge kartoflerne med skrællen på, skal du vaske dem grundigt, og her er kogetiden et par minutter mere.

Hæld vandet fra, og lad dem dampe af et par minutter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole

    februar 10, 2023 at 1:10 am

    ---Og så til spørgsmålet: Skal man salte vandet til kogning af kartoffelmos - eller vente med at salte mosen til sidst?

    Jeg har prøvet begge dele og jeg synes det smager bedst at salte kogevandet. Så kom en teskefuld salt i, og kog nu kartoffelstykkerne møre. Afhængig af størrelsen tager det 12-15 minutter.---

    Den modsiger så lidt den anden artikel, om at man ikke skal salte vandet til kartoffelmos, da kartofler jo binder vand når der er salt til stede, og derved gør kartoflerne hårde.

    ---Kog kartoflerne til de er helt møre - men HUSK, at det skal være i usaltet vand. Du smager først til med salt når mosen er færdig. Kommer du salt i vandet under kogningen, bliver din kartoffelmos mere hård, hvorimod du får en blødere kartoffelmos ved at vente med at salte til sidst.---

    Svar
  2. Louise Andersen

    marts 31, 2016 at 10:14 pm

    Hej Anni. Jeg vasker altid vinterkartofler, og koger dem med skrællen på. Der sidder vitaminerne jo også.
    Hilsner Louise

    Svar
  3. Anni W.

    marts 31, 2016 at 11:47 am

    Hej
    Lavede kartoffelmos i aftes og den blev rigtig god. Men hvem koger gamle kartofler med skræl på? Skræller man dem ikke altid? Jeg gør i hvert fald.
    Kh Anni

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)
  • Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
    Stegt fennikel med ærter og grønne asparges
  • Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
    Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften
hvor meget gær skal man bruge
Hvor meget gær skal man bruge?→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af selleritoppe.
Hvad kan man bruge selleritoppe til?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required