Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Knuste rosenkål med parmesan i ovn

Knuste rosenkål med parmesan i ovn

Knust rosenkål
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
232
SHARES
FacebookMessenger232PinterestEmailSMS

Knuste rosenkål laves efter samme princip som knuste kartofler. Det er en anderledes måde at lave rosenkål på, og de smager skønt.

Knuste rosenkål kan få alle og enhver til at spise de bittesmå kålhoveder. Også dem, der ellers ikke kan lide dem.

Rosenkål kan få en meget tung lugt og smag, når de bliver kogt. Men her er tricket: Efter kogning, vendes de i en blanding af hvidløg, chiliflager og revet parmesan.

Så placeres de på en bageplade og bager i 20 minutter. Det betyder, at rosenkålene bliver sprøde i bunden samtidig med, at de får en mild smag.

Opskrift på knuste rosenkål

Knuste rosenkål med parmesan

Karen SenecaKaren Seneca
4.9 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Knuste rosenkål laves efter samme princip som knuste kartofler. Det er en anderledes måde at lave rosenkål på, og de smager skønt.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g rosenkål (friske)
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1,5 dl parmesan (fintrevet)
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Bring vand i kog i en lille gryde. Når vandet koger, tilsætter du salt og rosenkål.
  2. Lad kålene koge i 10 minutter, hæld dem i en si og skyl dem med koldt vand.
  3. Riv parmesan fint, så du har ca. 1,5 dl. Bland parmesan med olivenolie, chiliflager, presset hvidløg samt salt og peber i en skål.
  4. Kom rosenkål i skålen og fordel det hele godt om de små kål.
  5. Placer rosenkål på en bageplade. Tag en kop og mos hver enkelt lidt ned med koppens bund.
  6. Bag de knuste rosenkål i 15-20 minutter på 180 grader, til bundene er sprøde. Server med det samme.

Næringsindhold

Kalorier233kcalKulhydrater13gProtein18gFedt14gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol26mgNatrium1799mgKalium527mgKostfibre5gSukker3gVitamin A1310IUVitamin C106mgCalcium499mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Hvis du ikke bryder dig om ost, kan du vende rosenkål i smeltet smør og rasp i stedet, før du bager dem.

Knuste rosenkål skal ikke koge for længe, max. 10 minutter, ellers bliver de for bløde, når de bages i ovnen.

Se andre opskrifter her:

Cremet pasta med rosenkål

Blomkålspizza

Spidskål og kylling i fad

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required