• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Knuste rosenkål med parmesan i ovn

Knuste rosenkål med parmesan i ovn

Knust rosenkål
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
232
SHARES
FacebookMessenger232PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. marts 2023 - Udgivet:  20. april 2022

Knuste rosenkål laves efter samme princip som knuste kartofler. Det er en anderledes måde at lave rosenkål på, og de smager skønt.

Knuste rosenkål kan få alle og enhver til at spise de bittesmå kålhoveder. Også dem, der ellers ikke kan lide dem.

Rosenkål kan få en meget tung lugt og smag, når de bliver kogt. Men her er tricket: Efter kogning, vendes de i en blanding af hvidløg, chiliflager og revet parmesan.

Så placeres de på en bageplade og bager i 20 minutter. Det betyder, at rosenkålene bliver sprøde i bunden samtidig med, at de får en mild smag.

Opskrift på knuste rosenkål

Knust rosenkål
Karen SenecaKaren Seneca

Knuste rosenkål med parmesan

4.94 fra 16 stemmer
Knuste rosenkål laves efter samme princip som knuste kartofler. Det er en anderledes måde at lave rosenkål på, og de smager skønt.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 233
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g rosenkål - friske
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1,5 dl parmesan - fintrevet
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Bring vand i kog i en lille gryde. Når vandet koger, tilsætter du salt og rosenkål.
  2. Lad kålene koge i 10 minutter, hæld dem i en si og skyl dem med koldt vand.
  3. Riv parmesan fint, så du har ca. 1,5 dl. Bland parmesan med olivenolie, chiliflager, presset hvidløg samt salt og peber i en skål.
  4. Kom rosenkål i skålen og fordel det hele godt om de små kål.
  5. Placer rosenkål på en bageplade. Tag en kop og mos hver enkelt lidt ned med koppens bund.
  6. Bag de knuste rosenkål i 15-20 minutter på 180 grader, til bundene er sprøde. Server med det samme.

Næringsindhold

Kalorier: 233kcalKulhydrater: 13gProtein: 18gFedt: 14gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 26mgNatrium: 1799mgKalium: 527mgKostfibre: 5gSukker: 3gVitamin A: 1310IUVitamin C: 106mgCalcium: 499mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du ikke bryder dig om ost, kan du vende rosenkål i smeltet smør og rasp i stedet, før du bager dem.

Knuste rosenkål skal ikke koge for længe, max. 10 minutter, ellers bliver de for bløde, når de bages i ovnen.

Se andre opskrifter her:

Cremet pasta med rosenkål

Blomkålspizza

Spidskål og kylling i fad

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required