• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Klatkager

Klatkager

billederesultat for klatkager af risengrød
4.9 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
85
SHARES
FacebookMessenger85PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. oktober 2024 - Udgivet:  10. oktober 2020

Indhold

  1. Min opskrift på klatkager, der er lækre pandekager lavet med risengrød. Anvend en rest risengrød, som nemt trylles om til lækre risklatter.
  2. Opskrift på klatkager
  3. Klatkager
  4. Tips

Min opskrift på klatkager, der er lækre pandekager lavet med risengrød. Anvend en rest risengrød, som nemt trylles om til lækre risklatter.

Klatkager er en fremragende måde at bruge en rest af risengrød på, og dermed er du med til at hindre madspild.

Den gemte risengrød kan nemlig nemt og hurtigt trylles om til de fremragende risklatter, der reelt er pandekager med risengrød.

Og klatkagerne plejer at være lige så populære som de almindelige pandekager hos både børn og voksne.

De er hurtige at bage på panden, og derefter kan de serveres med lidt flormelis og syltetøj.

Her har jeg lavet klatkagerne af en rest risengrød på 250 gram, men har du en større mængde, er opskriften meget nem at gange op.

Opskriften giver 8 klatkager.

Se også de populære opskrifter på:

  • Risengrødsvafler
  • Højer riskage
  • Risalamande

Opskrift på klatkager

billederesultat for klatkager af risengrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Klatkager

4.86 fra 42 stemmer
Min opskrift på klatkager, der er lækre pandekager lavet med risengrød. Anvend en rest risengrød, som nemt trylles om til lækre risklatter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 8 stk.
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 138
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g risengrød
  • 15 g sukker - ca. 1 spiseskefuld
  • 5 g vaniljesukker
  • 1 æg
  • 20 g hvedemel - svarende til ca. 2 spiseskefulde
  • smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Kom 250 gram risengrød i en skål.
  2. Tilsæt 15 gram sukker 5 gram vaniljesukker, 1 æg og 20 gram hvedemel.
  3. Rør "dejen" til dine klatkager godt igennem, så den er jævn.
  4. Varm en pande op ved god varme - jeg plejer at sætte varmen til 7 på en skala fra 1-9. Lad lidt smør bruse af på panden.
  5. Sæt så klatter af dej på panden. Jeg plejer at bruge knap to spiseskefulde til hver, og så kan man lave fire risklatter ad gangen.
  6. Bag klatkagerne cirka to minutter på hver side, så de bliver flotte og gyldne. Vend dem forsigtigt.
  7. Fortsæt på samme måde med de sidste fire risklatter, hvor du med fordel lige kan skrue varmen en smule ned. Tilfør om nødvendigt lidt mere smør.

Næringsindhold

Kalorier: 138kcalKulhydrater: 29gProtein: 3gFedt: 1gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.3gTransfedt: 0.003gKolesterol: 20mgNatrium: 8mgKalium: 34mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 30IUCalcium: 4mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte klatkager serveres straks sammen med flormelis, kanelsukker eller syltetøj.

Eller nyd klatkagerne med risengrødrester som de er.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Sohne Pedersen

    januar 11, 2024 at 3:27 pm

    Hejsa og tusind tak for den fine opskrift på klatkager lavet af en rest risengrød. Min Mor, som ikke lever mere, lavede også klatkager især i december måned - Mums

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required