Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Klatkager

Klatkager (få den bedste opskrift på risklatter)

billederesultat for klatkager af risengrød
4.9 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
92
SHARES
FacebookMessenger92PinterestEmailSMS
Indhold
  • Klatkager
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på klatkager
  • Tips
  • Kommentarer

Klatkager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 42 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Min opskrift på klatkager, der er lækre pandekager lavet med risengrød. Anvend en rest risengrød, som nemt trylles om til lækre risklatter.
Antal: 8 stk.
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g risengrød
  • 15 g sukker ca. 1 spiseskefuld
  • 5 g vaniljesukker
  • 1 æg
  • 20 g hvedemel svarende til ca. 2 spiseskefulde
  • smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Kom 250 gram risengrød i en skål.
  2. Tilsæt 15 gram sukker 5 gram vaniljesukker, 1 æg og 20 gram hvedemel.
  3. Rør "dejen" til dine klatkager godt igennem, så den er jævn.
  4. Varm en pande op ved god varme - jeg plejer at sætte varmen til 7 på en skala fra 1-9. Lad lidt smør bruse af på panden.
  5. Sæt så klatter af dej på panden. Jeg plejer at bruge knap to spiseskefulde til hver, og så kan man lave fire risklatter ad gangen.
  6. Bag klatkagerne cirka to minutter på hver side, så de bliver flotte og gyldne. Vend dem forsigtigt.
  7. Fortsæt på samme måde med de sidste fire risklatter, hvor du med fordel lige kan skrue varmen en smule ned. Tilfør om nødvendigt lidt mere smør.

Næringsindhold

Kalorier138kcalKulhydrater29gProtein3gFedt1gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.3gTransfedt0.003gKolesterol20mgNatrium8mgKalium34mgKostfibre1gSukker3gVitamin A30IUCalcium4mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Klatkager er en fremragende måde at bruge en rest af risengrød på, og dermed er du med til at hindre madspild.

Den gemte risengrød kan nemlig nemt og hurtigt trylles om til de fremragende risklatter, der reelt er pandekager med risengrød.

Og klatkagerne plejer at være lige så populære som de almindelige pandekager hos både børn og voksne.

De er hurtige at bage på panden, og derefter kan de serveres med lidt flormelis og syltetøj.

Her har jeg lavet klatkagerne af en rest risengrød på 250 gram, men har du en større mængde, er opskriften meget nem at gange op.

Opskriften giver 8 klatkager.

Se også de populære opskrifter på:

  • Risengrødsvafler
  • Højer riskage
  • Risalamande

Opskrift på klatkager

Tips

De færdigbagte klatkager serveres straks sammen med flormelis, kanelsukker eller syltetøj.

Eller nyd klatkagerne med risengrødrester som de er.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Sohne Pedersen skriver

    januar 11, 2024 at 3:27 pm

    Hejsa og tusind tak for den fine opskrift på klatkager lavet af en rest risengrød. Min Mor, som ikke lever mere, lavede også klatkager især i december måned - Mums

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required