Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Kartofler med parmesan og citron (nemme ovnkartofler)

Kartofler med parmesan og citron (nemme ovnkartofler)

billede med kartofler med parmesan
4.4 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
244
SHARES
FacebookMessenger244PinterestEmailSMS

Prøv denne opskrift på kartofler med parmesan. Det er nemme ovnkartofler, der vendes med en dressing af bla. parmesan og citron. God som tilbehør til kød.

Kartofler med parmesan er en lækker måde at lave ovnkartofler på, og så er det altså samtidig ret nemt.

Du behøver som udgangspunkt ikke at skrælle kartoflerne, men sørg for at de er vasket/skrubbet fri for jord.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på kartofler med parmesan

Kartofler med parmesan og citron (nemme ovnkartofler)

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.4 fra 19 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Prøv denne opskrift på kartofler med parmesan. Det er nemme ovnkartofler, der vendes med en dressing af bla. parmesan og citron. God som tilbehør til kød.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kartofler (i mindre stykker/både)
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Dressing
  • En halv citron (saften af den)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 håndfuld parmesan (revet)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kartoflerne i mindre stykke og tør dem godt. Du behøver ikke at skrælle kartoflerne.
  2. Kom dem i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  3. Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i en halv times tid, til de er gyldne og møre.
  4. Pisk imens ingredienserne til dressingen sammen.
  5. Når kartoflerne er møre og færdige, tages de ud og vendes med dressingen, inden de serveres som tilbehør.

Næringsindhold

Kalorier120kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Kartofler med parmesan serveres straks, og de nemme ovnkartofler kan stort set bruges som til alle slags kød og kylling.

Se også opskrifter på:

Brasede kartofler
Brasede kartofler kan være drilske at lave, men med denne opskrift får du altid et perfekt resultat. Jeg bruger bagekartofler til brasede kartofler.
Se opskriften her
billede med brasede kartofler
Grillede kartofler med hvidløg
Her er den bedste opskrift på grillede kartofler, der laves meget nemt i en alubakke. Kartoflerne forkoges og vendes med hvidløg, krydderurter og smør.
Se opskriften her
Billed resultat for grillede kartofler
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annelise skriver

    juli 31, 2021 at 6:29 pm

    Det er en super variant med parmesan og citrus, kan varmt anbefales

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required