Kartoffelsalat med karry
Ingredienser
- 800 g kartofler
- 200 g creme fraiche ca. 5 spsk.
- 3 spsk mayonnaise
- 4 tsk karry
- 1 tsk sennep
- 3 spsk purløg snittet
- 2 spsk persille hakket
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til kartoffelsalat med karry starter du med at koge 800 g kartofler møre i saltet vand. Kogetiden er ca. 10 minutter. Lad kartoflerne køle helt af. Skær dem i mundrette stykker.
- Karrydressing: Kom 200 g creme fraiche i en skål sammen med 3 spsk mayonnaise og 4 tsk karry.
- Tilsæt også 1 tsk sennep (jeg bruger en sød sennep, men det er op til dig), 3 spsk purløg og 2 spsk persille. Rør dressingen sammen.
- Smag den til med 1 spsk citronsaft, 1 tsk sukker, salt og friskkværnet peber. Måske vil du også have mere karry i, men smag dig frem.
- Vend de kogte og kolde kartofler i karrydressingen, og nu har du en kold kartoffelsalat med karry.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kartoffelsalat med karry
Kold kartoffelsalat med karry er lækkert tilbehør til mange retter i det danske køkken, og så er den nem at lave.
Du kan bruge den til brunch, til stegte frikadeller, grillede koteletter og i det hele taget er den god til mad fra grillen.
Styrken kan du sagtens justere, men som udgangspunkt er den ikke stærk. Men husk at smage dig frem. Opskriften er beregnet som tilbehør til 4 personer.
Tips
Den kolde kartoffelsalat med karry kan serveres straks eller opbevares på køl. God appetit.
Flere inspirerende opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Frederik S. skriver
Virkelig lækker og krydret kartoffelsalat med karry. Vi bruger den til stort set al grillmad. Tak.