Se denne skønne opskrift på kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing, der er nem at lave og frisk i smagen. En god sommersalat.
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing er selvfølgelig super dejlig med friske sommergrøntsager, men den er bestemt værd at spise udenfor sæsonen også.
Kartoffelsalaten er speciel lækker med nye kartofler, de friske og grønne asparges og så med nyhøstede danske tomater.
Her er smagen helt i top, men du skal ikke holde dig tilbage fra at lave den på andre tidspunkter af året.
Den vendes med en hjemmelavet sennepsdressing, som du jo kan smage til som du synes. Opskriften er til fire personer. Se også min opskrift på mormors kartoffelsalat med creme fraiche og mayo.
Opskrift på kartoffelsalat
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing
Ingredienser
- 400 g kartofler - små, gerne nye danske kartofler, når vi er i sæsonen
- 1 bundt grønne asparges - ca. 10 stk.
- 200 g tomater - små
- 1 rødløg
- 1 håndfuld persille
Sennepsdressing laves af
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk sennep
- 1 spsk honning
- 1 spsk æbleeddike - eller lignende eddike
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand indtil de er næsten møre. Afhængig af størrelsen tager det 7-10 minutter.
- Knæk roden af de grønne asparges, skær dem i mundrette stykker, som kommes ved kartoflerne i cirka 30 sekunder. De skal blot lige skifte farve til den smukke grønne.
- Hæld vandet fra, og fyld koldt vand i gryden, så kogningen af kartofler og asparges standses. Hæld vandet fra, og fordel kartofler og asparges i et fad.
- Vask tomater, del dem i halve og kom dem ved kartoffelsalaten.
- Rødløg pilles, halveres og snittes i tynde skiver, som kommes ved. Hak også persillen og læg i fadet.
- Rør olivenolie sammen med sennep, honning og eddike, så dressingen bliver blank. Smag til med salt og peber, og du kan eventuelt tilsætte mere af de andre ingredienser, hvis du synes.
- Hæld sennepsdressingen over kartoffelsalaten, vend det hele forsigtigt rundt og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kartoffelsalat med asparges er en sikker vinder som tilbehør til kød fra grillen.
Og det er sådan set ligemeget om det er en bøf eller grillet kylling.
Men prøv den også til en culottesteg eller langtidsstegt oksefilet, hvor kartoffelsalaten også gør sig godt som tilbehør.
Se også. mine populære opskrifter på italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler og varm kartoffelsalat opskrift med gulerødder. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birthe Boje
så lækker
Lone
Hej
Jeg vil gerne have at jeg kan følge madplan fra mandag og søndag.
Det vil hjælpe mig meget
Mvh lonehansen124@gmail.com
Jeg har lavet mad efter dine opskrifter i mange år
Anita
Super lækkert😋
Karen Birthe Pedersen
Vi har brugt denne opskrift i mange år, virkelig lækker.
Åse Hareskov
Skal den serveres kold eller varm
Birgit Nielsen
Det er ikke sidste gang vi skal have denne kartoffelsalat. Supernemt og smagte fantastisk . 😊
Gitte Voss
Den må i godt sende til mig ser lækker ud
Ann-Marie
Det er lækkert 👌