• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Kartoffelroser - opskrift på nemme roser af tynde skiver kartofler

billederesultater for kartoffelroser
Se lige disse smukke kartoffelroser, som pryder enhver tallerken. Kartoffelroserne laves af tynde skiver kartofler, der samles i en muffinform. Derefter pensles de med smør. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  30. april 2022

Del gerne:
2.5k
SHARES
FacebookMessenger2.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Kartoffelroser
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Servering
4.8 fra 41 stemmer
Gå til opskrift

Kartoffelroser er nemme at lave, og så er de altså flotte på en tallerken.

Kartoflerne skæres i tynde skiver, som du bruger til at forme de flotte roser.

Og måske tror du at de smukke roser af kartofler er svære at lave, men det er på ingen måde tilfældet. Faktisk er de ret lette at gå til, og du vil imponere dine gæster.

Opskriften er til fire personer, og den er beregnet som tilbehør.

Se også disse opskrifter:

  • Pommes Anna
  • Hele råstegte kartofler
  • Fondant kartofler
  • Baconkartofler

Opskrift

billederesultater for kartoffelroser

Kartoffelroser

Så nemt kan du lave flotte kartoffelroser i ovnen, der formes af tynde kartoffelskiver, som pensles med smør og drysses med timian.
Bedømmelse
4.8 fra 41 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 store kartofler - i meget tynde skiver
  • 30 g smør - smeltet
  • timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kartoflerne skrælles. Du kan selvfølgelig godt lave kartoffelroserne med skrællen på, men jeg synes de bliver pænere når skrællen er fjernet.
  • Derefter snittes kartoflerne i helt tynde skiver, og det er nemmest på et mandolinjern. Du kan dog også gøre det med en skarp kniv.
  • Smelt smør i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen.
  • Smør så fire huller i en muffinform - gerne med god afstand.
  • Nu former du kartoffelroserne ved at lægge skiver yderst i hvert enkelt hul (lav én kartoffelrose ad gangen), og derefter lægge lag på lag indtil du er helt inde ved midten. Dermed får du formen af en rose som på billedet.
  • Pensl dem med smør og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Bag dem nu i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig luft, hvor de skal have cirka 50 minutter. Hvis ikke de er nok, giver du dem blot nogle minutter mere.
  • Efter en halv time kan du med fordel pensle kartoffelroserne med mere smør, men dette er ikke nødvendigt.
  • Når kartoffelroserne er færdigbagte drysses de med frisk timian, og er klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
338
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
16
mg
5
%
Natrium
 
652
mg
28
%
Kalium
 
1555
mg
44
%
Kulhydrater
 
64
g
21
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
195
IU
4
%
Vitamin C
 
73
mg
88
%
Calcium
 
46
mg
5
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De smukke kartoffelroser serveres straks som tilbehør til alt fra bøffer til andet stegt kød.

Kartoffelroserne egner sig godt som tilbehør til gæstemad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne Pedersen

    marts 01, 2025 at 1:33 pm

    Kan man lave kartoffelroserne dagen før?

    Svar
  2. Dorthe

    december 14, 2022 at 8:08 pm

    Ser lækkert ud. Kan de mon laves om formiddagen og så lunes om aftenen?

    Svar
    • Charlotte

      december 30, 2022 at 8:43 pm

      Jeg laver dem gerne dagen før vi få gæster, da jeg har en mindre ovn. Der er ikke plads til steg og tilbehør på samme tid. De får en halv time og bliver de kølet af til dagen efter. Og så får de 20 min på selve dagen, mens stegen hviler 👍🏻

      Svar
      • Jolanda

        marts 11, 2023 at 3:21 pm

        Til Charlotte.
        Tak gor din gode idee. Lige det jeg manglede.

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required