Så nemt kan du lave flotte kartoffelroser i ovnen, der formes af tynde kartoffelskiver, som pensles med smør og drysses med timian.
Kartoffelroser er nemme at lave, og så er de altså flotte på en tallerken.
Kartoflerne skæres i tynde skiver, som du bruger til at forme de flotte roser.
Og måske tror du at de smukke roser af kartofler er svære at lave, men det er på ingen måde tilfældet. Faktisk er de ret lette at gå til, og du vil imponere dine gæster.
Opskriften er til fire personer, og den er beregnet som tilbehør.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på kartoffelroser
Kartoffelroser
Ingredienser
- 4 store kartofler - i meget tynde skiver
- 30 g smør - smeltet
- timian
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skrælles. Du kan selvfølgelig godt lave kartoffelroserne med skrællen på, men jeg synes de bliver pænere når skrællen er fjernet.
- Derefter snittes kartoflerne i helt tynde skiver, og det er nemmest på et mandolinjern. Du kan dog også gøre det med en skarp kniv.
- Smelt smør i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen.
- Smør så fire huller i en muffinform - gerne med god afstand.
- Nu former du kartoffelroserne ved at lægge skiver yderst i hvert enkelt hul (lav én kartoffelrose ad gangen), og derefter lægge lag på lag indtil du er helt inde ved midten. Dermed får du formen af en rose som på billedet.
- Pensl dem med smør og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bag dem nu i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig luft, hvor de skal have cirka 50 minutter. Hvis ikke de er nok, giver du dem blot nogle minutter mere.
- Efter en halv time kan du med fordel pensle kartoffelroserne med mere smør, men dette er ikke nødvendigt.
- Når kartoffelroserne er færdigbagte drysses de med frisk timian, og er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De smukke kartoffelroser serveres straks som tilbehør til alt fra bøffer til andet stegt kød.
Kartoffelroserne egner sig godt som tilbehør til gæstemad.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anne Pedersen
Kan man lave kartoffelroserne dagen før?
Dorthe
Ser lækkert ud. Kan de mon laves om formiddagen og så lunes om aftenen?
Charlotte
Jeg laver dem gerne dagen før vi få gæster, da jeg har en mindre ovn. Der er ikke plads til steg og tilbehør på samme tid. De får en halv time og bliver de kølet af til dagen efter. Og så får de 20 min på selve dagen, mens stegen hviler 👍🏻
Jolanda
Til Charlotte.
Tak gor din gode idee. Lige det jeg manglede.