Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Kartoffelroser

Kartoffelroser (opskrift på nemme roser af tynde skiver kartofler)

billederesultater for kartoffelroser
4.8 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.5k
SHARES
FacebookMessenger2.5kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Kartoffelroser
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kartoffelroser
  • Servering
  • Kommentarer

Kartoffelroser

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 41 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Så nemt kan du lave flotte kartoffelroser i ovnen, der formes af tynde kartoffelskiver, som pensles med smør og drysses med timian.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 store kartofler (i meget tynde skiver)
  • 30 g smør (smeltet)
  • salt og friskkværnet peber
  • timian

Fremgangsmåde

  1. 4 store kartofler skrælles. Du kan selvfølgelig godt lave kartoffelroserne med skrællen på, men jeg synes de bliver pænere når skrællen er fjernet.
  2. Derefter snittes kartoflerne i helt tynde skiver, og det er nemmest på et mandolinjern. Du kan dog også gøre det med en skarp kniv.
  3. Smelt 30 g smør i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen.
  4. Smør så fire huller i en muffinform - gerne med god afstand.
  5. Nu former du kartoffelroserne ved at lægge skiver yderst i hvert enkelt hul (lav én kartoffelrose ad gangen), og derefter lægge lag på lag indtil du er helt inde ved midten. Dermed får du formen af en rose som på billedet.
  6. Pensl dem med smør og krydr med salt og friskkværnet peber.
  7. Bag dem nu i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig luft, hvor de skal have cirka 50 minutter. Hvis ikke de er nok, giver du dem blot nogle minutter mere.
  8. Efter en halv time kan du med fordel pensle kartoffelroserne med mere smør, men dette er ikke nødvendigt.
  9. Når kartoffelroserne er færdigbagte drysses de med frisk timian, og er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier218kcalKulhydrater37gProtein4gFedt6gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol16mgNatrium642mgKalium899mgKostfibre5gSukker2gVitamin A192IUVitamin C42mgCalcium28mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kartoffelroser

Kartoffelroser er nemme at lave, og så er de altså flotte på en tallerken.

Kartoflerne skæres i tynde skiver, som du bruger til at forme de flotte roser.

Og måske tror du at de smukke roser af kartofler er svære at lave, men det er på ingen måde tilfældet. Faktisk er de ret lette at gå til, og du vil imponere dine gæster.

Opskriften er til fire personer, og den er beregnet som tilbehør.

Se også disse opskrifter:

  • Pommes Anna
  • Hele råstegte kartofler
  • Fondant kartofler
  • Baconkartofler

Servering

De smukke kartoffelroser serveres straks som tilbehør til alt fra bøffer til andet stegt kød.

Kartoffelroserne egner sig godt som tilbehør til gæstemad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne Pedersen skriver

    marts 01, 2025 at 1:33 pm

    Kan man lave kartoffelroserne dagen før?

    Svar
  2. Dorthe skriver

    december 14, 2022 at 8:08 pm

    Ser lækkert ud. Kan de mon laves om formiddagen og så lunes om aftenen?

    Svar
    • Charlotte skriver

      december 30, 2022 at 8:43 pm

      Jeg laver dem gerne dagen før vi få gæster, da jeg har en mindre ovn. Der er ikke plads til steg og tilbehør på samme tid. De får en halv time og bliver de kølet af til dagen efter. Og så får de 20 min på selve dagen, mens stegen hviler 👍🏻

      Svar
      • Jolanda skriver

        marts 11, 2023 at 3:21 pm

        Til Charlotte.
        Tak gor din gode idee. Lige det jeg manglede.

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required