Se her hvordan du laver en tynd kartoffelpizza med rosmarin og flagesalt. En lækker pizza, der samtidig er uden kød, og derfor en skøn vegetarret.
Kartoffelpizza er helt afgjort en af mine favoritter, når vi taler om en god pizza.
Dels er pizzaen utrolig simpel med meget få ingredienser, men den smager altså virkelig godt.
Kartoffelpizza er uden kød, og det betyder jo, at den er en rigtig vegetar ret, hvor du på ingen måde vil savne kødet.
Tynd pizza
Man kan selvfølgelig rulle pizzadejen ud som man synes, men jeg vil helt sikkert anbefale dig, at lave pizzaerne virkelig tynde.
Dejen i opskriften her er så elastisk, at du stort set kan rulle dejen så tynd ud, at du kan se igennem den.
Der må stadig gerne være en lidt tykkere kant, men prøv at lave pizzaen så tynd som mulig.
Det betyder, at du skal bruge en lille klump dej til hver kartoffelpizza, og denne portion dej her kan sagtens laves om til i hvert fald otte pizzaer.
Opskriften er beregnet til fire personer, og en tynd kartoffelpizza er altså meget mættende. Så der burde være nok til alle.
NOTE: Husk at vente med at salte pizzaerne til de kommer ud af ovnen!!!
Ingredienser til kartoffelpizza
Du skal bruge denne opskrift på pizzadej
350 gram kartofler
Olivenolie
Frisk romarin
Flagesalt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 250 grader over- og undervarme - ikke varmluft. Læg meget gerne en bagesten ind i ovnen, og lad det hele varme godt igennem.
- Lav pizzadejen som i opskriften oven over, og gør den klar til udrulning. Del gerne portionen i otte lige store stykker, som hviler 15 minutter, mens du gør fyldet klart.
- Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver. Så tynde som muligt. Brug helst et mandolinjern, og læg derefter kartoffelskiverne i koldt vand. Vend dem rundt i vandet, og skift det derefter ud med et nyt hold iskoldt vand.
- Lad kartoffelskiverne trække i vandet i 10-15 minutter, men gerne længere, så du får fjernet en del af stivelsen i kartoflerne.
- Læg så kartoffelskiverne til tørre på et viskestykke, og dup dem helt tørre.
- Kom dem tilbage i en skål, hæld en lille sjat olivenolie ved og vend forsigtigt rundt sammen med grofthakkede blade rosmarin. Spar ikke på rosmarinen, da den tilfører meget smag til den færdige kartoffelpizza.
- Rul pizzaer ud, og altså gerne HELT tyndt. Så får du det bedste resultat. Læg kartoffelskiver på, og skub forsigtigt kartoffelpizzaerne ind på den varme bagesten.
- Bagetiden er cirka otte minutter til hver pizza. Afhængig af størrelse kan du sagtens bage to ad gangen.
- Tag de færdigbagte pizzaer ud af ovnen, og de skal gerne have en god farve på kanterne. Drys med lidt flagesalt, og servér dem straks!
Med eller uden bagesten
Har du ikke en bagesten til bagningen af kartoffelpizza, kan de selvfølgelig også bages på en bageplade i ovnen.
Men du får de sprødeste pizzaer, når du anvender en bagesten.
Grill eller ovn
Kartoffelpizzaen kan laves i ovnen som i denne opskrift, men den er også rigtig god at bage i grillen.
Læg en bagesten i grillen i god tid, og skru op på højeste varme.
Nu grilles pizzaen ved indirekte varme i cirka otte minutter. Måske lidt længere, afhængig af vejrfoholdene.
Mozzarella på kartoffelpizza
Jeg synes kartoffelpizzaen er bedst som den er her. Altså helt straight med kartofler og rosmarin.
Er du meget glad for mozzarella, kan du lægge nogle stykker ost på pizzaen inden den bages.
Se også her hvordan du laver den populære indbagte pizza calzona.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden