• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Kartoffelpizza med rosmarin (på grill eller i ovn)

Kartoffelpizza med rosmarin (på grill eller i ovn)

kartoffelpizza med rosmarin
Del gerne:
151
SHARES
FacebookMessenger151PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. august 2024 - Udgivet: 6. januar 2019

Se her hvordan du laver en tynd kartoffelpizza med rosmarin og flagesalt. En lækker pizza, der samtidig er uden kød, og derfor en skøn vegetarret.

Kartoffelpizza er helt afgjort en af mine favoritter, når vi taler om en god pizza.

Dels er pizzaen utrolig simpel med meget få ingredienser, men den smager altså virkelig godt.

Kartoffelpizza er uden kød, og det betyder jo, at den er en rigtig vegetar ret, hvor du på ingen måde vil savne kødet.

Tynd pizza

Man kan selvfølgelig rulle pizzadejen ud som man synes, men jeg vil helt sikkert anbefale dig, at lave pizzaerne virkelig tynde.

Dejen i opskriften her er så elastisk, at du stort set kan rulle dejen så tynd ud, at du kan se igennem den.

Der må stadig gerne være en lidt tykkere kant, men prøv at lave pizzaen så tynd som mulig.

Det betyder, at du skal bruge en lille klump dej til hver kartoffelpizza, og denne portion dej her kan sagtens laves om til i hvert fald otte pizzaer.

Opskriften er beregnet til fire personer, og en tynd kartoffelpizza er altså meget mættende. Så der burde være nok til alle.

NOTE: Husk at vente med at salte pizzaerne til de kommer ud af ovnen!!!

Ingredienser til kartoffelpizza

Du skal bruge denne opskrift på pizzadej
350 gram kartofler
Olivenolie
Frisk romarin
Flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 250 grader over- og undervarme - ikke varmluft. Læg meget gerne en bagesten ind i ovnen, og lad det hele varme godt igennem.
  2. Lav pizzadejen som i opskriften oven over, og gør den klar til udrulning. Del gerne portionen i otte lige store stykker, som hviler 15 minutter, mens du gør fyldet klart.
  3. Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver. Så tynde som muligt. Brug helst et mandolinjern, og læg derefter kartoffelskiverne i koldt vand. Vend dem rundt i vandet, og skift det derefter ud med et nyt hold iskoldt vand.
  4. Lad kartoffelskiverne trække i vandet i 10-15 minutter, men gerne længere, så du får fjernet en del af stivelsen i kartoflerne.
  5. Læg så kartoffelskiverne til tørre på et viskestykke, og dup dem helt tørre.
  6. Kom dem tilbage i en skål, hæld en lille sjat olivenolie ved og vend forsigtigt rundt sammen med grofthakkede blade rosmarin. Spar ikke på rosmarinen, da den tilfører meget smag til den færdige kartoffelpizza.
  7. Rul pizzaer ud, og altså gerne HELT tyndt. Så får du det bedste resultat. Læg kartoffelskiver på, og skub forsigtigt kartoffelpizzaerne ind på den varme bagesten.
  8. Bagetiden er cirka otte minutter til hver pizza. Afhængig af størrelse kan du sagtens bage to ad gangen.
  9. Tag de færdigbagte pizzaer ud af ovnen, og de skal gerne have en god farve på kanterne. Drys med lidt flagesalt, og servér dem straks!

Med eller uden bagesten

Har du ikke en bagesten til bagningen af kartoffelpizza, kan de selvfølgelig også bages på en bageplade i ovnen.

Men du får de sprødeste pizzaer, når du anvender en bagesten.

Grill eller ovn

Kartoffelpizzaen kan laves i ovnen som i denne opskrift, men den er også rigtig god at bage i grillen.

Læg en bagesten i grillen i god tid, og skru op på højeste varme.

Nu grilles pizzaen ved indirekte varme i cirka otte minutter. Måske lidt længere, afhængig af vejrfoholdene.

Mozzarella på kartoffelpizza

Jeg synes kartoffelpizzaen er bedst som den er her. Altså helt straight med kartofler og rosmarin.

Er du meget glad for mozzarella, kan du lægge nogle stykker ost på pizzaen inden den bages.

Se også her hvordan du laver den populære indbagte pizza calzona.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her