• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kartoffelgratin med oksekød

kartoffelgratin med oksekød
En nem og lækker kartoffelgratin med oksekød og revne kartofler. Gratinen laves i et fad i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  26. juni 2023

Del gerne:
468
SHARES
FacebookMessenger468PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på en nem og lækker kartoffelgratin med oksekød. Den populære ret laves med revne kartofler som låg på en velsmagende kødsovs.
  2. Opskrift på kartoffelgratin med kødsovs
  3. Kartoffelgratin - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.8 fra 42 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på en nem og lækker kartoffelgratin med oksekød. Den populære ret laves med revne kartofler som låg på en velsmagende kødsovs.

Kartoffelgratin med oksekød er en skøn aftensmad, der samtidig er rimelig nem at lave.

Du laver den med en lækker og velsmagende kødsovs i bunden, og låget er revne kartofler, der blandt andet er vendt med æg.

Kartoffelgratinen kan drysses med ost inden turen i ovnen, men det er ikke nødvendigt.

Portionen kan i øvrigt også laves i to mindre fade, som så kan fryses ned. Det er et godt tip hvis I kun er to til aftensmad.

Tilberedningstiden i ovnen er den samme.

Se også de populære opskrifter på:

  • Alt i et fad med oksekød
  • Kartoffelfad med porrer
  • Kartoffelfad med hakket oksekød
  • Kartofler med kylling i fad

Opskrift på kartoffelgratin med kødsovs

kartoffelgratin med oksekød

Kartoffelgratin - nem opskrift

Min opskrift på en nem og lækker kartoffelgratin med oksekød. Den populære ret laves med revne kartofler som låg på en velsmagende kødsovs.
Bedømmelse
4.8 fra 42 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 150 g champignon - groft hakket
  • 400 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
  • 1 stort løg - finthakket
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder - i små tern
  • 3 spsk soltørrede tomater - hakkede
  • 1 spsk balsamico - eller anden eddike
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 1 potte timian
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Kartoffel låg

  • 650 g kartofler - skrællet vægt, rives groft
  • 1 stort løg - finthakket
  • 2 æg - strl. M
  • 2 spsk majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Champignon steges grundigt på en varm pande, hvorefter det hakkede oksekød tilsættes. Kødet skal brunes godt af til kartoffelgratin med oksekød.
  • Tilsæt så løg og hvidløg sammen med gulerødder og soltørrede tomater, og lad det sautere et par minutter.
  • Kom balsamico ved sammen med hakkede tomater, tomatpasta og madlavningsfløde. Kom også finthakket timian ved.
  • Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det simre mens du gør kartofler og løg klar.
  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  • Her skrælles og rives kartofler og kommes i en skål med finthakket løg. Er det små løg skal du bruge to. Kom også æg og majsstivelse i, og krydr med salt og friskkværnet peber. Rør det godt sammen.
  • Smør et ildfast fad (ca. 30 gange 18 centimeter) med lidt olie, og fordel kødsovsen i fadet.
  • Derefter fordeles indholdet med de revne kartofler forsigtigt over kødsovsen i et jævnt lag. Du kan drysse lidt reven ost over.
  • Bag din kartoffelgratin med oksekød i ca. 30 minutter midt i ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
572
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
160
mg
53
%
Natrium
 
1546
mg
67
%
Kalium
 
1904
mg
54
%
Kulhydrater
 
61
g
20
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
17
g
19
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
8161
IU
163
%
Vitamin C
 
69
mg
84
%
Calcium
 
212
mg
21
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Kartoffelgratin med oksekød må gerne stå 5-10 minutter inden servering, da retten er rygende varm. Pyntes med lidt persille.

Nyd den velsmagende gratin med en salat med olie og eddike dressing. Og evt. hjemmebagte miniflutes.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ruth

    marts 30, 2025 at 10:36 pm

    Vil gerne prøve at lave retten, men må lige høre om det kan passe der skal en hel potte timian i ?
    Tak for alle de gode opskrifter 👍

    Svar
  2. Inge

    juli 17, 2024 at 9:20 pm

    Elsker den opskrift, den smager skønt og er nem at lave.

    Svar
  3. Anne Lise Hansen

    juni 10, 2024 at 12:43 pm

    Hej Jeg har prøvet nogle af dine mad opskrifter, hvor de gode og nemme at lave, har bare lidt svært med at printe dem ud, det er spændende at få din mail hver dag.

    Svar
  4. Heidi Nielsen

    oktober 16, 2023 at 12:27 pm

    Hej Holger.
    Dejlige opskrifter du har. Bruger altid din side, når jeg skal lave noget der ikke er prøvet før.
    Nå, men mit spørgsmål er: skal man trykke saften af de revne kartofler først?
    Hilsen en fan.

    Svar
  5. Jolanda

    august 29, 2023 at 12:12 pm

    Vi spiste denne ret i går med blomkål til. Vi kan godt lide lidt stærk mad, så jeg kom nogle chiliflager i saucen. Det smagte virkelig godt, så opskriften bliver gemt til senere brug. Tak for mange gode opskrifter.
    Jolanda

    Svar
  6. Elsebeth

    juli 28, 2023 at 4:08 pm

    Hej

    Kartoffelgratin med oksekød. 3 fed hvidløg, skal de presses, hakkes eller mases?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 28, 2023 at 4:36 pm

      Hej Elsebeth
      Lige præcis som du har lyst til - jeg plejer at hakke dem fint 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Finn Erling Olsen

    marts 31, 2023 at 4:22 pm

    Er det 200 grader varmluft eller over/undervarme til kartoffelgratin med oksekød??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 01, 2023 at 7:18 am

      Hej Finn
      Det er varmluft - god fornøjelse - det er en dejlig kartoffelgratin.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Helle Sørensen

    oktober 12, 2021 at 3:08 pm

    Jeg syntes den er rigtig lækker . Har lavet den flere gange og jeg nyder den hver gang

    Svar
  9. Annemarie

    maj 14, 2021 at 9:50 am

    Tak for god inspiration til aftensmaden

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 14, 2021 at 10:20 am

      Mange tak, Annemarie - det er dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Lone dahl

    marts 21, 2021 at 5:25 pm

    Hej Holger
    Kan retterne kartoffelgratin med oksekød og revne kartofler samt kyllingebryst med spinat og gulerødder i fad fryses?
    VH Lone Dahl

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 21, 2021 at 6:01 pm

      Hej Lone
      Ja, det kan de sagtens. Husk bare at fryse maden ned hurtigt efter I har spist det I skal 🙂
      Så er der altid lækker aftensmad i fryseren.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required