Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kartoffelgratin med oksekød

Kartoffelgratin med oksekød (nem opskrift)

kartoffelgratin med oksekød
4.8 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
497
SHARES
FacebookMessenger497PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kartoffelgratin - nem opskrift
  • Opskrift på kartoffelgratin med kødsovs
  • Noter
  • Kommentarer

Kartoffelgratin - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 42 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Min opskrift på en nem og lækker kartoffelgratin med oksekød. Den populære ret laves med revne kartofler som låg på en velsmagende kødsovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g champignon groft hakket
  • 400 g hakket oksekød med ca. 10% fedt
  • 1 stort løg finthakket
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder i små tern
  • 3 spsk soltørrede tomater hakkede
  • 1 spsk balsamico eller anden eddike
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 1 potte timian
  • 1 citron lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Kartoffel låg
  • 650 g kartofler skrællet vægt, rives groft
  • 1 stort løg finthakket
  • 2 æg strl. M
  • 2 spsk majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Champignon steges grundigt på en varm pande, hvorefter det hakkede oksekød tilsættes. Kødet skal brunes godt af til kartoffelgratin med oksekød.
  2. Tilsæt så løg og hvidløg sammen med gulerødder og soltørrede tomater, og lad det sautere et par minutter.
  3. Kom balsamico ved sammen med hakkede tomater, tomatpasta og madlavningsfløde. Kom også finthakket timian ved.
  4. Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det simre mens du gør kartofler og løg klar.
  5. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  6. Her skrælles og rives kartofler og kommes i en skål med finthakket løg. Er det små løg skal du bruge to. Kom også æg og majsstivelse i, og krydr med salt og friskkværnet peber. Rør det godt sammen.
  7. Smør et ildfast fad (ca. 30 gange 18 centimeter) med lidt olie, og fordel kødsovsen i fadet.
  8. Derefter fordeles indholdet med de revne kartofler forsigtigt over kødsovsen i et jævnt lag. Du kan drysse lidt reven ost over.
  9. Bag din kartoffelgratin med oksekød i ca. 30 minutter midt i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier572kcalKulhydrater61gProtein30gFedt25gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt10gTransfedt1gKolesterol160mgNatrium1546mgKalium1904mgKostfibre9gSukker17gVitamin A8161IUVitamin C69mgCalcium212mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kartoffelgratin med kødsovs

Kartoffelgratin med oksekød er en skøn aftensmad, der samtidig er rimelig nem at lave.

Du laver den med en lækker og velsmagende kødsovs i bunden, og låget er revne kartofler, der blandt andet er vendt med æg.

Kartoffelgratinen kan drysses med ost inden turen i ovnen, men det er ikke nødvendigt.

Portionen kan i øvrigt også laves i to mindre fade, som så kan fryses ned. Det er et godt tip hvis I kun er to til aftensmad.

Tilberedningstiden i ovnen er den samme.

Se også de populære opskrifter på:

  • Alt i et fad med oksekød
  • Kartoffelfad med porrer
  • Kartoffelfad med hakket oksekød
  • Kartofler med kylling i fad

Noter

Kartoffelgratin med oksekød må gerne stå 5-10 minutter inden servering, da retten er rygende varm. Pyntes med lidt persille.

Nyd den velsmagende gratin med en salat med olie og eddike dressing. Og evt. hjemmebagte miniflutes.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole skriver

    august 26, 2025 at 7:58 pm

    Virkelig lækker kødsovs. Jeg topper den med kartoffelmos, hvilket jeg synes fungerer endnu bedre end originalen 🙂

    Svar
  2. Tina skriver

    juli 09, 2025 at 9:37 am

    Skal der ikke bruges to løg når der står tilsæt løg og hvidløg lad det svitse imens du forbereder kartofler og løg?

    Svar
  3. Ruth skriver

    marts 30, 2025 at 10:36 pm

    Vil gerne prøve at lave retten, men må lige høre om det kan passe der skal en hel potte timian i ?
    Tak for alle de gode opskrifter 👍

    Svar
  4. Inge skriver

    juli 17, 2024 at 9:20 pm

    Elsker den opskrift, den smager skønt og er nem at lave.

    Svar
  5. Anne Lise Hansen skriver

    juni 10, 2024 at 12:43 pm

    Hej Jeg har prøvet nogle af dine mad opskrifter, hvor de gode og nemme at lave, har bare lidt svært med at printe dem ud, det er spændende at få din mail hver dag.

    Svar
  6. Heidi Nielsen skriver

    oktober 16, 2023 at 12:27 pm

    Hej Holger.
    Dejlige opskrifter du har. Bruger altid din side, når jeg skal lave noget der ikke er prøvet før.
    Nå, men mit spørgsmål er: skal man trykke saften af de revne kartofler først?
    Hilsen en fan.

    Svar
  7. Jolanda skriver

    august 29, 2023 at 12:12 pm

    Vi spiste denne ret i går med blomkål til. Vi kan godt lide lidt stærk mad, så jeg kom nogle chiliflager i saucen. Det smagte virkelig godt, så opskriften bliver gemt til senere brug. Tak for mange gode opskrifter.
    Jolanda

    Svar
  8. Elsebeth skriver

    juli 28, 2023 at 4:08 pm

    Hej

    Kartoffelgratin med oksekød. 3 fed hvidløg, skal de presses, hakkes eller mases?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 28, 2023 at 4:36 pm

      Hej Elsebeth
      Lige præcis som du har lyst til - jeg plejer at hakke dem fint 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Finn Erling Olsen skriver

    marts 31, 2023 at 4:22 pm

    Er det 200 grader varmluft eller over/undervarme til kartoffelgratin med oksekød??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 01, 2023 at 7:18 am

      Hej Finn
      Det er varmluft - god fornøjelse - det er en dejlig kartoffelgratin.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Helle Sørensen skriver

    oktober 12, 2021 at 3:08 pm

    Jeg syntes den er rigtig lækker . Har lavet den flere gange og jeg nyder den hver gang

    Svar
  11. Annemarie skriver

    maj 14, 2021 at 9:50 am

    Tak for god inspiration til aftensmaden

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 14, 2021 at 10:20 am

      Mange tak, Annemarie - det er dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  12. Lone dahl skriver

    marts 21, 2021 at 5:25 pm

    Hej Holger
    Kan retterne kartoffelgratin med oksekød og revne kartofler samt kyllingebryst med spinat og gulerødder i fad fryses?
    VH Lone Dahl

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 21, 2021 at 6:01 pm

      Hej Lone
      Ja, det kan de sagtens. Husk bare at fryse maden ned hurtigt efter I har spist det I skal 🙂
      Så er der altid lækker aftensmad i fryseren.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required