Min opskrift på en nem og lækker kartoffelgratin med oksekød. Den populære ret laves med revne kartofler som låg på en velsmagende kødsovs.
Kartoffelgratin med oksekød er en skøn aftensmad, der samtidig er rimelig nem at lave.
Du laver den med en lækker og velsmagende kødsovs i bunden, og låget er revne kartofler, der blandt andet er vendt med æg.
Kartoffelgratinen kan drysses med ost inden turen i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
Portionen kan i øvrigt også laves i to mindre fade, som så kan fryses ned. Det er et godt tip hvis I kun er to til aftensmad.
Tilberedningstiden i ovnen er den samme.
Se også de populære opskrifter på:
- Alt i et fad med oksekød
- Kartoffelfad med porrer
- Kartoffelfad med hakket oksekød
- Kartofler med kylling i fad
Opskrift på kartoffelgratin med kødsovs
Kartoffelgratin - nem opskrift
Ingredienser
- 150 g champignon - groft hakket
- 400 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
- 1 stort løg - finthakket
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder - i små tern
- 3 spsk soltørrede tomater - hakkede
- 1 spsk balsamico - eller anden eddike
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk tomatpasta
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 1 potte timian
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 650 g kartofler - skrællet vægt, rives groft
- 1 stort løg - finthakket
- 2 æg - strl. M
- 2 spsk majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Champignon steges grundigt på en varm pande, hvorefter det hakkede oksekød tilsættes. Kødet skal brunes godt af til kartoffelgratin med oksekød.
- Tilsæt så løg og hvidløg sammen med gulerødder og soltørrede tomater, og lad det sautere et par minutter.
- Kom balsamico ved sammen med hakkede tomater, tomatpasta og madlavningsfløde. Kom også finthakket timian ved.
- Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det simre mens du gør kartofler og løg klar.
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Her skrælles og rives kartofler og kommes i en skål med finthakket løg. Er det små løg skal du bruge to. Kom også æg og majsstivelse i, og krydr med salt og friskkværnet peber. Rør det godt sammen.
- Smør et ildfast fad (ca. 30 gange 18 centimeter) med lidt olie, og fordel kødsovsen i fadet.
- Derefter fordeles indholdet med de revne kartofler forsigtigt over kødsovsen i et jævnt lag. Du kan drysse lidt reven ost over.
- Bag din kartoffelgratin med oksekød i ca. 30 minutter midt i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Kartoffelgratin med oksekød må gerne stå 5-10 minutter inden servering, da retten er rygende varm. Pyntes med lidt persille.
Nyd den velsmagende gratin med en salat med olie og eddike dressing. Og evt. hjemmebagte miniflutes.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Ole skriver
Virkelig lækker kødsovs. Jeg topper den med kartoffelmos, hvilket jeg synes fungerer endnu bedre end originalen 🙂
Tina skriver
Skal der ikke bruges to løg når der står tilsæt løg og hvidløg lad det svitse imens du forbereder kartofler og løg?