• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Forretter › Kartoffelbund med røget laks og asparges

Kartoffelbund med røget laks og asparges

kartoffelbund med røget laks og asparges
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
306
SHARES
FacebookMessenger306PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. december 2023 - Udgivet: 26. december 2023

Kartoffelbund med røget laks er en populær forret, som alle ville kunne lide, og så kan du lave forretten i god tid inden gæsterne kommer.

Kartoffelbunden er en slags røsti, der steges i olie, og derefter udstikkes i en diameter på ca. 6 centimeter.

Så mangler du blot at samle forretten, og det er ganske nemt. Opskriften er beregnet til fire personer, men den er nem at gange op.

Oversigt over indhold
  • Kartoffelbund med røget laks og asparges
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Blinis på tre måder - den nemme og lækre forret
  • Jordskokkesuppe
  • Laksemad
  • Nytårsforret - 10 bud på lækre forretter
  • Spinatbund med røget ørred
  • Laksesandwich
  • FAQ
  • Kommentarer
kartoffelbund med røget laks og asparges
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kartoffelbund med røget laks og asparges

4.67 fra 6 stemmer
Her er en lækker forret med kartoffelbund med røget laks og grønne asparges. En nem opskrift på en fantastisk forret, som alle vil elske.
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Kalorier: 173
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Kartoffelbund
  • 2 bagekartofler - skrælles og rives groft
  • 1 stort skalotteløg - hakket meget fint
  • 1 æg
  • 0,5 tsk piment d'espelette - eller paprika
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • 1 spsk hvedemel - med top
  • salt og friskkværnet peber
Desuden
  • 4 tsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk kørvel - eller purløg, snittet fint
  • 4 skiver røget laks
  • 12 grønne asparges
  • kørvel - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Bagekartofler skrælles og rives groft. Kommes i koldt vand og skylles. Skift vandet med et nyt hold koldt vand, og lad kartoflerne stå i vandet i 15 minutter.
  2. Imens snittes skalotteløg fint og kommes i en skål sammen med et æg piment d'espelette (eller paprika) og lidt tørret rosmarin.
  3. Knug de revne kartofler fri for vand i hånden og kom dem i skålen. Drys hvedemel over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Vend kartoffelmassen grundigt med en spiseske, så du får en lidt mere jævn masse.
  5. Varm en pande op ved en god varme og kom en god sjat olie på panden. Brug gerne vindruekerneolie eller olivenolie, og spar ikke på den.
  6. Tag en stor spiseskefuld kartoffelmasse, og læg den ned i den varme olie. Tryk den let ud, så hver kartoffelbund er ca. 1 centimeter tyk. Gør det samme med de sidste tre kartoffelbunde.
  7. Steg nu kartoffelbundene i ca. 10 minutter, måske lidt mere, så de er flotte og gyldne på hver side. Vendes med forsigtighed, men de er dog ret robuste.
  8. Læg de færdigstegte kartoffelbunde på et stykke køkkenrulle, der suger noget af olien. Udstik derefter hver kartoffelbund i ca. 6 centimeters diameter.
  9. Mayo og sennep røres sammen med hakket kørvel, og de grønne asparges dampes kort i 10 sekunder. Bunden brækkes af inden.Skær de grønne asparges til i passende stykker, men brug enderne med hovederne.
  10. Anret kartoffelbund med en teskefuld sennepsmayo på toppen. Vikl en skive røget laks omkring tre asparges og læg op på kartoffelbunden. Pynt med lidt frisk kørvel.

Næringsindhold

Kalorier: 173kcalKulhydrater: 23gProtein: 10gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 48mgNatrium: 830mgKalium: 661mgKostfibre: 4gSukker: 2gVitamin A: 523IUVitamin C: 24mgCalcium: 53mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kartoffelbund med røget laks og grønne asparges serveres straks, og denne forret vækker altid glæde. Pyntes med kørvel.

Brug den til nytårsaften og andre festlige lejligheder. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Blinis på tre måder - den nemme og lækre forret

4.9 fra 51 stemmer
Blinis er en enkel og delikat forret, som ikke mætter så meget, at man ikke har plads til hovedretten. Her får du opskrifterne på tre slags.
Gå til opskrift
Blinis

Jordskokkesuppe

4.8 fra 69 stemmer
Jordskokkesuppe. Her får du min opskrift på en skøn suppe med jordskokker, der er en nem og cremet suppe som både forret og let hovedret.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet jordskokkesuppe

Laksemad

5 fra 7 stemmer
Sådan laver du en lækker laksemad toppet med koldrøget laks og masser af grønt. En skøn opskrift med bla. dildmayo, salat, radiser og agurk.
Gå til opskrift
billede med laksemad

Nytårsforret - 10 bud på lækre forretter

Gå til opskrift
Nytårsforret med skinke osv

Spinatbund med røget ørred

4.7 fra 11 stemmer
Her er en opskrift på spinatbund med røget ørred, der er en fantastisk lækker forret med fisk. Forretten smager dog ikke for meget af fisk.
Gå til opskrift
Spinatbund med røget ørred

Laksesandwich

5 fra 6 stemmer
Se her hvordan du nemt laver en lækker laksesandwich. En velsmagende sandwich med røget laks, rucola og purløgsdressing til forret eller frokost.
Gå til opskrift
laksesandwich med røget laks

FAQ

Kan man lave kartoffelbund med røget laks dagen før?

Du kan godt lave forretten med kartoffelbund og røget laks dagen før. Især er det fint at lave selve kartoffelbunden i forvejen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede med asparges i butterdej.
    Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • billede til hvide asparges med brunet smør
    Hvide asparges med brunet smør - en lækker forret
  • Nytårsforret med skinke osv
    Nytårsforret - 10 bud på lækre forretter
  • italiensk bruschetta med tomat
    Italiensk bruschetta med tomat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required