Her er en lækker forret med kartoffelbund med røget laks og grønne asparges. En nem opskrift på en fantastisk forret, som alle vil elske.
Kartoffelbund med røget laks er en populær forret, som alle ville kunne lide, og så kan du lave forretten i god tid inden gæsterne kommer.
Kartoffelbunden er en slags røsti, der steges i olie, og derefter udstikkes i en diameter på ca. 6 centimeter.
Så mangler du blot at samle forretten, og det er ganske nemt. Opskriften er beregnet til fire personer, men den er nem at gange op.
Opskrift på kartoffelbund med røget laks
Kartoffelbund med røget laks og asparges
Ingredienser
Kartoffelbund
- 2 bagekartofler - skrælles og rives groft
- 1 stort skalotteløg - hakket meget fint
- 1 æg
- 0,5 tsk piment d'espelette - eller paprika
- 1 tsk rosmarin - tørret
- 1 spsk hvedemel - med top
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 4 tsk mayonnaise
- 1 tsk sennep
- 1 spsk kørvel - eller purløg, snittet fint
- 4 skiver røget laks
- 12 grønne asparges
- kørvel - til pynt
Fremgangsmåde
- Bagekartofler skrælles og rives groft. Kommes i koldt vand og skylles. Skift vandet med et nyt hold koldt vand, og lad kartoflerne stå i vandet i 15 minutter.
- Imens snittes skalotteløg fint og kommes i en skål sammen med et æg piment d'espelette (eller paprika) og lidt tørret rosmarin.
- Knug de revne kartofler fri for vand i hånden og kom dem i skålen. Drys hvedemel over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Vend kartoffelmassen grundigt med en spiseske, så du får en lidt mere jævn masse.
- Varm en pande op ved en god varme og kom en god sjat olie på panden. Brug gerne vindruekerneolie eller olivenolie, og spar ikke på den.
- Tag en stor spiseskefuld kartoffelmasse, og læg den ned i den varme olie. Tryk den let ud, så hver kartoffelbund er ca. 1 centimeter tyk. Gør det samme med de sidste tre kartoffelbunde.
- Steg nu kartoffelbundene i ca. 10 minutter, måske lidt mere, så de er flotte og gyldne på hver side. Vendes med forsigtighed, men de er dog ret robuste.
- Læg de færdigstegte kartoffelbunde på et stykke køkkenrulle, der suger noget af olien. Udstik derefter hver kartoffelbund i ca. 6 centimeters diameter.
- Mayo og sennep røres sammen med hakket kørvel, og de grønne asparges dampes kort i 10 sekunder. Bunden brækkes af inden.Skær de grønne asparges til i passende stykker, men brug enderne med hovederne.
- Anret kartoffelbund med en teskefuld sennepsmayo på toppen. Vikl en skive røget laks omkring tre asparges og læg op på kartoffelbunden. Pynt med lidt frisk kørvel.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kartoffelbund med røget laks og grønne asparges serveres straks, og denne forret vækker altid glæde.
Brug den til nytårsaften og andre festlige lejligheder. Velbekomme.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: