Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Forretter › Kartoffelbund med røget laks og asparges

Kartoffelbund med røget laks og asparges

kartoffelbund med røget laks og asparges
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
324
SHARES
FacebookMessenger324PinterestEmailSMS

Kartoffelbund med røget laks er en populær forret, som alle ville kunne lide, og så kan du lave forretten i god tid inden gæsterne kommer.

Kartoffelbunden er en slags røsti, der steges i olie, og derefter udstikkes i en diameter på ca. 6 centimeter.

Så mangler du blot at samle forretten, og det er ganske nemt. Opskriften er beregnet til fire personer, men den er nem at gange op.

Indhold
  • Kartoffelbund med røget laks og asparges
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Kartoffelbund med røget laks og asparges

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her er en lækker forret med kartoffelbund med røget laks og grønne asparges. En nem opskrift på en fantastisk forret, som alle vil elske.
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kartoffelbund
  • 2 bagekartofler skrælles og rives groft
  • 1 stort skalotteløg hakket meget fint
  • 1 æg
  • 0,5 tsk piment d'espelette eller paprika
  • 1 tsk rosmarin tørret
  • 1 spsk hvedemel med top
  • salt og friskkværnet peber
Desuden
  • 4 tsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk kørvel eller purløg, snittet fint
  • 4 skiver røget laks
  • 12 grønne asparges
  • kørvel til pynt

Fremgangsmåde

  1. Bagekartofler skrælles og rives groft. Kommes i koldt vand og skylles. Skift vandet med et nyt hold koldt vand, og lad kartoflerne stå i vandet i 15 minutter.
  2. Imens snittes skalotteløg fint og kommes i en skål sammen med et æg piment d'espelette (eller paprika) og lidt tørret rosmarin.
  3. Knug de revne kartofler fri for vand i hånden og kom dem i skålen. Drys hvedemel over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Vend kartoffelmassen grundigt med en spiseske, så du får en lidt mere jævn masse.
  5. Varm en pande op ved en god varme og kom en god sjat olie på panden. Brug gerne vindruekerneolie eller olivenolie, og spar ikke på den.
  6. Tag en stor spiseskefuld kartoffelmasse, og læg den ned i den varme olie. Tryk den let ud, så hver kartoffelbund er ca. 1 centimeter tyk. Gør det samme med de sidste tre kartoffelbunde.
  7. Steg nu kartoffelbundene i ca. 10 minutter, måske lidt mere, så de er flotte og gyldne på hver side. Vendes med forsigtighed, men de er dog ret robuste.
  8. Læg de færdigstegte kartoffelbunde på et stykke køkkenrulle, der suger noget af olien. Udstik derefter hver kartoffelbund i ca. 6 centimeters diameter.
  9. Mayo og sennep røres sammen med hakket kørvel, og de grønne asparges dampes kort i 10 sekunder. Bunden brækkes af inden.Skær de grønne asparges til i passende stykker, men brug enderne med hovederne.
  10. Anret kartoffelbund med en teskefuld sennepsmayo på toppen. Vikl en skive røget laks omkring tre asparges og læg op på kartoffelbunden. Pynt med lidt frisk kørvel.

Næringsindhold

Kalorier173kcalKulhydrater23gProtein10gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.01gKolesterol48mgNatrium830mgKalium661mgKostfibre4gSukker2gVitamin A523IUVitamin C24mgCalcium53mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Kartoffelbund med røget laks og grønne asparges serveres straks, og denne forret vækker altid glæde. Pyntes med kørvel.

Brug den til nytårsaften og andre festlige lejligheder. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Blinis på tre måder - den nemme og lækre forret
Blinis er en enkel og delikat forret, som ikke mætter så meget, at man ikke har plads til hovedretten. Her får du opskrifterne på tre slags.
Se opskriften her
Blinis
Jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe. Her får du min opskrift på en skøn suppe med jordskokker, der er en nem og cremet suppe som både forret og let hovedret.
Se opskriften her
billede med hjemmelavet jordskokkesuppe
Laksemad
Sådan laver du en lækker laksemad toppet med koldrøget laks og masser af grønt. En skøn opskrift med bla. dildmayo, salat, radiser og agurk.
Se opskriften her
billede med laksemad
Nytårsforret - 10 bud på lækre forretter
Se opskriften her
Nytårsforret med skinke osv
Spinatbund med røget ørred
Her er en opskrift på spinatbund med røget ørred, der er en fantastisk lækker forret med fisk. Forretten smager dog ikke for meget af fisk.
Se opskriften her
Spinatbund med røget ørred
Laksesandwich
Se her hvordan du nemt laver en lækker laksesandwich. En velsmagende sandwich med røget laks, rucola og purløgsdressing til forret eller frokost.
Se opskriften her
laksesandwich med røget laks

FAQ

Kan man lave kartoffelbund med røget laks dagen før?

Du kan godt lave forretten med kartoffelbund og røget laks dagen før. Især er det fint at lave selve kartoffelbunden i forvejen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede med asparges i butterdej.
    Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • billede til hvide asparges med brunet smør
    Hvide asparges med brunet smør (en lækker forret)
  • Nytårsforret med skinke osv
    Nytårsforret - 10 bud på lækre forretter
  • italiensk bruschetta med tomat
    Italiensk bruschetta med tomat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required