Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår

Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår

Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
238
SHARES
FacebookMessenger238PinterestEmailSMS
Opdateret: 16. november 2023 - Udgivet: 29. juli 2023

Kartoffelavlerens kyllingefad er en fantastisk lækker og nem ret i fad med masser af kartofler og hele kyllingelår. Det hele laves i et fad i ovnen, og der skal såmænd heller ikke bruges så mange forskellige ingredienser til retten.

Her er der anvendt hele kyllingelår, men du kan også lave retten med overlår eller underlår. Eller et mix af de to. Her kan tilberedningstiden dog så være en smule kortere. Husk altid at gennemstege kylling til en kernetemperatur på 75 grader.

Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør.

Oversigt over indhold
  • Kartoffelavlerens kyllingefad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kylling i ovn med stegetid og temperatur
  • Indonesisk kylling opskrift i ovn på 20 minutter
  • Kyllingenuggets - nem opskrift til ovn
  • Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
  • Kyllingefrikadeller
  • Kyllingelår i ovn
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kartoffelavlerens kyllingefad

4.72 fra 7 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 622
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 g kartofler - små, delt i halve eller kvarte
  • 6 fed hvidløg - grofthakket
  • 4 hele kyllingelår - over- og underlår
  • 4 spsk rapsolie
  • 1 citron - friskpresset saft
  • 2 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til kartoffelavlerens kyllingefad starter du med, at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Find også et passende fad frem, hvor de 4 hele kyllingelår kan ligge i.
  2. De små kartofler skæres i halve eller kvarte, afhængig af hvor store de er. Fordeles i fadet. Og husk, at en kartoffelavler aldrig sparer på kartoflerne, så du kan sagtens bruge flere end de angivne 800 gram.
  3. Hak hvidløgsfed groft, og kom dem ved kartoflerne sammen med lidt olie, salt og friskkværnet peber. Vendes rundt og fordeles jævnt.
  4. Læg de hele kyllingelår ovenpå kartoflerne. Dryp dem med lidt olie og friskpresset citronsaft. Krydr med salt, friskkværnet peber og paprika.
  5. Nu skal fadet med kartofler og de hele kyllingelår i ovnen, hvor det først får 30 minutter ved 200 grader varmluft, og derefter 30 minutter ved 180 grader varmluft. Så er kyllingelår og kartofler møre. Undervejs kan du eventuelt øse lidt af skyen i fadet op over kyllingelårene.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 622kcalKulhydrater: 39gProtein: 33gFedt: 37gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.1gKolesterol: 115mgNatrium: 702mgKalium: 1192mgKostfibre: 5gSukker: 2gVitamin A: 302IUVitamin C: 61mgCalcium: 57mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Kartoffelavlerens kyllingefad kan med fordel lige stå 10 minutter inden servering, da både kartofler og kylling er rygende varme.

Mens fadet er i ovnen kan du lave en lækker salat til maden. Jeg vil foreslå en sund spidskålssalat med æble eller min lækre broccolisalat.

Det her er en ret som hele familien vil elske, og den er super nem at lave - og passer næsten sig selv i ovnen under tilberedningen. Kan også serveres som gæstemad.

Flere inspirerende opskrifter:

Kylling i ovn med stegetid og temperatur

4.7 fra 265 stemmer
Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.
Gå til opskrift
Billede resultat for stegt kylling i ovn

Indonesisk kylling opskrift i ovn på 20 minutter

4.9 fra 57 stemmer
Her får du min opskrift på indonesisk kylling, der laves i et fad og steges 20 minutter i ovnen. Med grøntsager, karry og mangochutney.
Gå til opskrift
billederesultat for indonesisk kylling

Kyllingenuggets - nem opskrift til ovn

4.8 fra 93 stemmer
Den bedste opskrift på kyllingenuggets i ovn, der giver sprøde nuggets hver gang. De laves af kyllingefilet paneret i æg og rasp.
Gå til opskrift
kyllingenuggets i ovn

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

4.8 fra 203 stemmer
Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
Gå til opskrift
billede med fad med kylling

Kyllingefrikadeller

4.7 fra 52 stemmer
Opskrift på kyllingefrikadeller, der er nemme frikadeller lavet med hakket kylling. Kyllingefrikadellerne kan steges på pande eller i ovn.
Gå til opskrift
kyllingefrikadeller

Kyllingelår i ovn

4.8 fra 53 stemmer
Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.
Gå til opskrift
billede til kyllingelår i ovn

FAQ

Kan man lave retten uden hvidløg?

Er du ikke så glad for hvidløg? Så kan du sagtens blot udelade hvidløgene og ellers følge fremgangsmåden.

Hvad skal kernetemperaturen være i kyllingelår?

Kyllingekød skal altid gennemsteges til en kernetemperatur på 75 grader - og dette gælder selvfølgelig også de hele kyllingelår. Brug et stegetermometer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia skriver

    august 19, 2023 at 4:52 pm

    Hej Holger, tak for mange gode opskrifter som bruges flittigt 😊
    Kan man lave retten med kyllingebryster uden skind i stedet? Og hvad ville stegetiden så være mon? Mvh Pia

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    juli 29, 2023 at 8:23 am

    Det skal være min middag, når mine 3 mostre og storebror kommer I næste uge. De vil elske det. I min Super brugsen kan vi få rigtig fine nye danske spidskål. De er ikke så store, så de er rigtig sprøde. Det bliver en dejlig salat. Jeg elsker alt i et fad, det er så dejligt nemt, så har jeg tid til at hygge om mine gæster. Jeg kigger I dine opskrifter og finder en lækker dessert. Rigtig god dag 🌞😊

    Svar
  3. Vibeke Lindqvist skriver

    juli 29, 2023 at 7:20 am

    Kan altså ikke lide hvidløg, kan de udelades?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 29, 2023 at 7:29 am

      Hej Vibeke
      Ja da - sagtens - så du laver bare retten uden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required