• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår

Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår

Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
209
SHARES
FacebookMessenger209PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  16. november 2023 - Udgivet:  29. juli 2023

Her er en nem opskrift på kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår, hvor kyllingekødet ovnbages på en bund af kartofler og hvidløg.

Kartoffelavlerens kyllingefad er en fantastisk lækker og nem ret i fad med masser af kartofler og hele kyllingelår.

Det hele laves i et fad i ovnen, og der skal såmænd heller ikke bruges så mange forskellige ingredienser til retten.

Her er der anvendt hele kyllingelår, men du kan også lave retten med overlår eller underlår. Eller et mix af de to.

Her kan tilberedningstiden dog så være en smule kortere. Husk altid at gennemstege kylling til en kernetemperatur på 75 grader.

Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør.

Opskrift på kartoffelavlerens kyllingefad

Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kartoffelavlerens kyllingefad

4.72 fra 7 stemmer
Har er en nem opskrift på kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår, hvor kyllingekødet ovnbages på en bund af kartofler og hvidløg.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 622
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g kartofler - små, delt i halve eller kvarte
  • 6 fed hvidløg - grofthakket
  • 4 hele kyllingelår - over- og underlår
  • 4 spsk rapsolie
  • 1 citron - friskpresset saft
  • 2 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til kartoffelavlerens kyllingefad starter du med, at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Find også et passende fad frem, hvor de 4 hele kyllingelår kan ligge i.
  2. De små kartofler skæres i halve eller kvarte, afhængig af hvor store de er. Fordeles i fadet. Og husk, at en kartoffelavler aldrig sparer på kartoflerne, så du kan sagtens bruge flere end de angivne 800 gram.
  3. Hak hvidløgsfed groft, og kom dem ved kartoflerne sammen med lidt olie, salt og friskkværnet peber. Vendes rundt og fordeles jævnt.
  4. Læg de hele kyllingelår ovenpå kartoflerne. Dryp dem med lidt olie og friskpresset citronsaft. Krydr med salt, friskkværnet peber og paprika.
  5. Nu skal fadet med kartofler og de hele kyllingelår i ovnen, hvor det først får 30 minutter ved 200 grader varmluft, og derefter 30 minutter ved 180 grader varmluft. Så er kyllingelår og kartofler møre. Undervejs kan du eventuelt øse lidt af skyen i fadet op over kyllingelårene.

Næringsindhold

Kalorier: 622kcalKulhydrater: 39gProtein: 33gFedt: 37gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.1gKolesterol: 115mgNatrium: 702mgKalium: 1192mgKostfibre: 5gSukker: 2gVitamin A: 302IUVitamin C: 61mgCalcium: 57mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kartoffelavlerens kyllingefad kan med fordel lige stå 10 minutter inden servering, da både kartofler og kylling er rygende varme.

Mens fadet er i ovnen kan du lave en lækker salat til maden. Jeg vil foreslå en sund spidskålssalat med æble eller min lækre broccolisalat.

Det her er en ret som hele familien vil elske, og den er super nem at lave - og passer næsten sig selv i ovnen under tilberedningen. Kan også serveres som gæstemad.

Du kan også prøve nogle af vores andre opskrifter på kylling i fad i ovnen. Det kunne for eksempel være sprøde kyllingelår i ovn med marinade eller kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia

    august 19, 2023 at 4:52 pm

    Hej Holger, tak for mange gode opskrifter som bruges flittigt 😊
    Kan man lave retten med kyllingebryster uden skind i stedet? Og hvad ville stegetiden så være mon? Mvh Pia

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    juli 29, 2023 at 8:23 am

    Det skal være min middag, når mine 3 mostre og storebror kommer I næste uge. De vil elske det. I min Super brugsen kan vi få rigtig fine nye danske spidskål. De er ikke så store, så de er rigtig sprøde. Det bliver en dejlig salat. Jeg elsker alt i et fad, det er så dejligt nemt, så har jeg tid til at hygge om mine gæster. Jeg kigger I dine opskrifter og finder en lækker dessert. Rigtig god dag 🌞😊

    Svar
  3. Vibeke Lindqvist

    juli 29, 2023 at 7:20 am

    Kan altså ikke lide hvidløg, kan de udelades?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 29, 2023 at 7:29 am

      Hej Vibeke
      Ja da - sagtens - så du laver bare retten uden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required