Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Kanelsnegle

Kanelsnegle (nem opskrift med creme og remonce)

billede med kanelsnegle
4.8 fra 104 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
327
SHARES
FacebookMessenger327PinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2025 - Udgivet: 23. januar 2024
Oversigt over indhold
  • Kanelsnegle
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kanelsnegle
  • Billeder
  • I fad
  • Uden gær
  • Kanelsneglekagemand
  • Er kanel farligt?
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kanelsnegle

4.82 fra 104 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 449
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 175 g vand - lunkent
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 350 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 6 g salt
  • 75 g smør - skal være meget blødt
Remonce
  • 200 g smør - meget blødt
  • 200 g brun farin
  • 10 g kartoffelmel
  • 10 g kanel
Kagecreme
  • 200 g kagecreme
Glasur
  • 200 g flormelis
  • vand - koldt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Vand (lunkent) kommes i skålen til røremaskinen. Gær smuldres i og røres ud i vandet. Brug en ske. Derefter røres æg i.
  2. Hvedemel vejes af i en anden skål sammen med sukker og salt, og æltes ind i dejen. Dejen til kanelsnegle køres med dejkrog først i 3 minutter ved middel hastighed.
  3. Smør blødgøres eventuelt i mikroovn, men smørret må ikke smeltes! Kommes i dejen, som nu æltes videre ved middel hastighed i 5 minutter. Samlet æltetid er altså ca. 8 minutter.
  4. Tag dejen ud på bordet, og virk den op. Se eventuelt i min video med fremgangsmåde hvordan du gør det. Lad dejen hvile tildækket i 10 minutter.
  5. Rør ingredienserne til remonce sammen, men rør den ikke for længe. Kun så den netop er samlet. Du bruger smør, brun farin, kartoffelmel og kanel. Lav også en portion kagecreme, hvilket jeg synes giver mere saftige kanelsnegle. Men du kan også udelade cremen.
  6. Rul dejen jævnt ud til en firkant på cirka 60 gange 30 centimeter. Du skal ikke ælte dejen inden, da den er nemmere at rulle ud, når den bare har hvilet.
  7. Fordel først remonce på dejen, og derefter kagecreme. Lad de sidste 3 centimeter være fri for fyld, da denne del bukkes ind under kagerne.
  8. Rul dejen løst sammen, skær ud i 12 lige store skiver, buk endestykket ind under hver snegl og sæt dem på bageplade med bagepapir eller i bakker, som jeg gør i videoen. Med et par fingre presses dejen i midten forsigtigt lidt ned.
  9. Lad dem hæve tildækket i ca. 40 minutter.
  10. Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 17-18 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Jeg plejer at bage dem på næstnederste rille.
  11. Lad kanelsneglene køle lidt af på en rist, hvorefter de pyntes med glasur, som du laver af flormelis og lidt vand.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 449kcalKulhydrater: 61gProtein: 4gFedt: 22gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 63mgNatrium: 366mgKalium: 69mgKostfibre: 1gSukker: 36gVitamin A: 595IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 22mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kanelsnegle

Hvem elsker ikke nybagte kanelsnegle, der altid er et sikkert hit. Her er min nemme og skudsikre opskrift på de populære kagesnegle, hvor fyldet bliver i kagerne.

Opskriften giver 12 nemme snegle med lækker kanelremonce og creme, som bages på én bageplade. Altid populære kager, der nemt pyntes med glasur.

Se i øvrigt gerne min video i opskriften med fremgangsmåde, hvis der er noget du er i tvivl om. Og der er også beskrivende billeder i denne opskrift.

Se flere opskrifter:

  • Kanelstang - bedste opskrift med remonce og creme
  • Kanelgifler - opskrift på verdens bedste gifler med kanel
  • Kæmpe kanelsnegl

Billeder

Lidt beskrivende billeder af fremgangsmåden til sneglene:

kanelsnegl sat til hævning
hævetid på kanelsnegle er ca. 40 minutter, og nu er de klar til at blive bagt
færdigbagte kanelsnegle i form
glasur på kanelsnegle

I fad

Kanelsnegle i fad er også populært, og fordelen er, at kanterne jo bliver bløde i stedet for hårde.

Her er opskriften og fremgangsmåden som ovenfor, hvor de stilles tæt i et fad. Det er blandt andet godt hvis du skal have dem med til arbejdet eller skolen. Efter bagning pyntes sneglene direkte i fadet, og er derefter klar til brug.

Uden gær

Du kan også lave kanelsnegle uden gær, men lad mig bare være ærlig og sige, at kanelsneglene absolut er bedst når du laver dem med min gærdej som anvist i opskriften.

Og da hævetiden i forvejen er meget kort, så vinder du ikke det store ved at bage dem uden gær. Men det kan som sagt lade sig gøre, hvis du nu pludselig ikke har gær i huset.

Fremgangsmåden er, at du rører alle ingredienser sammen, og  i stedet for gær anvendes to teskefulde bagepulver. Dejen skal jo så ikke hæve overhovedet, men efter at have stillet kanelsneglene på bagepladen eller i fad, kan du stille pladen direkte i ovnen. Bagetiden er den samme.

En kanelsnegl uden gær er fin når den er nybagt, men holdbarheden er ikke lang. Så nyd dem friskbagte.

Kanelsneglekagemand

Skal du holde fødselsdag, kan du nemt lave en kanelsneglekagemand. Du følger blot opskriften, og skærer kanelsneglene ud som anvist. Bortset fra en enkelt, der skæres i dobbelt tykkelse, og rulles lidt større. Den anvendes som hoved på kagemanden.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg først hovedet på. Derefter lægges resten af kanelsneglene, så de tilsammen ligner en kagemand. Efter bagning pyntes med glasur og slik.

Er kanel farligt?

Der har været stor fokus på kanel, som der jo blandt andet er en del af i en kanelsnegl. For er kanel farligt - og hvor store mængder bør man højest indtage?

Det er stoffet kumarin i kanelen, der kan være problematisk, og derfor skal man være opmærksom.

Hos Fødevarestyrelsen lyder det dog, at moderate mængder af kumarin ikke er farligt for os at spise, men det er usundt at spise større mængder af kanel. I værste fald kan kumarin medføre skader på leveren, så det skal man selvfølgelig tage alvorligt.

Men man tager altså ikke skade af at spise en kanelsnegl eller to. Blot man ikke indtager for store mængder kanel og kumarin dagligt. Som med alt andet skal man spise med måde - dette gælder også i forhold til kanelsneglene.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kanelkage (lækker og svampet med chokoladeglasur og mandler)
  • Æblekage (bedste kage med æble, kanel, remonce og creme)
  • Kanelsnurrer

    FAQ

    Kan man fryse kanelsnegle?

    Kagesnegle med kanel kan sagtens fryses ned, men så skal du ikke give dem glasur først. Du kan eventuelt også fryse de ubagte snegle, og så tage en kanelsnegl op og bage den når lysten melder sig. Her skal de dog tøs op først, og også hæve lidt inden de sættes i en varm ovn. Jeg synes dog det fungerer bedst, når man bager dem færdige inden de kommer på frost, og så blot tør dem op i ovnen eller mikroovn.

    Hvordan laver man koldhævede kanelsnegle?

    Du kan lade kanelsneglene koldhæve i køleskabet natten over. Her halveres mængden af gær, altså svarende til 15 gram. Om morgenen tændes ovnen på 220 grader over- og undervarme, og imens lader du dem stå og hvile på bageplade med bagepapir i ca. 20 minutter. Bages derefter som beskrevet i opskriften.

    Hvordan bager man kanelsnegle uden æg?

    Du kan også nemt lave kanelsnegle uden æg. Her undlader du at bruge de to æg i opskriften, og i stedet tilsættes lidt mere mælk. Dejen og dermed det færdige resultat bliver knap så fyldigt og luftigt, men det kan altså sagtens lade sig gøre at bage snegle med kanel uden æg.

    Hvordan laver man kanelsnegle uden mælk?

    Kanelsnegle uden mælk: Her udskiftes mælken blot med samme mængde lunkent vand. På samme måde kan smør erstattes med margarine, hvis du vil undgå laktose.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifterne
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Kommentarer

      Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. Jolanda skriver

      maj 05, 2025 at 2:47 pm

      Det lyder som dejlige snegle.
      Jeg tænker at røre crèmen sammen med remonce. Det kan vel godt lade sig gøre. Eller...

      Svar
    « Ældre kommentarer

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Besøg vores webshop

    • Forside Aftensmad

      Madens Verden Aftensmad

      kr. 250,00
      Tilføj til kurv

    • Madens Verden Airfryer

      Madens Verden Airfryer

      kr. 250,00
      Tilføj til kurv

    • Madens Verden forklæde

      Madens Verden forklæde

      kr. 125,00
      Tilføj til kurv

    • Madens Verden mulepose

      Madens Verden mulepose

      kr. 50,00
      Tilføj til kurv

    Footer

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

    Copyright: Madens Verden!

    Følg med her
    Instagram
    Facebook
    Youtube
    Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

    madens verden logo opskrifter på god mad

    OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

    Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
    Eller fortsæt gratis med annoncer.

    Bedømmelse

    Your vote:




    Bedøm her

    A rating is required
    A name is required
    An email is required