Oversigt over indhold
Kanelsnegle
Ingredienser
- 175 g vand - lunkent
- 30 g gær
- 1 æg
- 350 g hvedemel
- 30 g sukker
- 6 g salt
- 75 g smør - skal være meget blødt
- 200 g smør - meget blødt
- 200 g brun farin
- 10 g kartoffelmel
- 10 g kanel
- 200 g kagecreme
- 200 g flormelis
- vand - koldt
Fremgangsmåde
- Vand (lunkent) kommes i skålen til røremaskinen. Gær smuldres i og røres ud i vandet. Brug en ske. Derefter røres æg i.
- Hvedemel vejes af i en anden skål sammen med sukker og salt, og æltes ind i dejen. Dejen til kanelsnegle køres med dejkrog først i 3 minutter ved middel hastighed.
- Smør blødgøres eventuelt i mikroovn, men smørret må ikke smeltes! Kommes i dejen, som nu æltes videre ved middel hastighed i 5 minutter. Samlet æltetid er altså ca. 8 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, og virk den op. Se eventuelt i min video med fremgangsmåde hvordan du gør det. Lad dejen hvile tildækket i 10 minutter.
- Rør ingredienserne til remonce sammen, men rør den ikke for længe. Kun så den netop er samlet. Du bruger smør, brun farin, kartoffelmel og kanel. Lav også en portion kagecreme, hvilket jeg synes giver mere saftige kanelsnegle. Men du kan også udelade cremen.
- Rul dejen jævnt ud til en firkant på cirka 60 gange 30 centimeter. Du skal ikke ælte dejen inden, da den er nemmere at rulle ud, når den bare har hvilet.
- Fordel først remonce på dejen, og derefter kagecreme. Lad de sidste 3 centimeter være fri for fyld, da denne del bukkes ind under kagerne.
- Rul dejen løst sammen, skær ud i 12 lige store skiver, buk endestykket ind under hver snegl og sæt dem på bageplade med bagepapir eller i bakker, som jeg gør i videoen. Med et par fingre presses dejen i midten forsigtigt lidt ned.
- Lad dem hæve tildækket i ca. 40 minutter.
- Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 17-18 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Jeg plejer at bage dem på næstnederste rille.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på kanelsnegle
Hvem elsker ikke nybagte kanelsnegle, der altid er et sikkert hit. Her er min nemme og skudsikre opskrift på de populære kagesnegle, hvor fyldet bliver i kagerne.
Opskriften giver 12 nemme snegle med lækker kanelremonce og creme, som bages på én bageplade. Altid populære kager, der nemt pyntes med glasur.
Se i øvrigt gerne min video i opskriften med fremgangsmåde, hvis der er noget du er i tvivl om. Og der er også beskrivende billeder i denne opskrift.
Se flere opskrifter:
- Kanelstang - bedste opskrift med remonce og creme
- Kanelgifler - opskrift på verdens bedste gifler med kanel
- Kæmpe kanelsnegl
Billeder
Lidt beskrivende billeder af fremgangsmåden til sneglene:
I fad
Kanelsnegle i fad er også populært, og fordelen er, at kanterne jo bliver bløde i stedet for hårde.
Her er opskriften og fremgangsmåden som ovenfor, hvor de stilles tæt i et fad. Det er blandt andet godt hvis du skal have dem med til arbejdet eller skolen. Efter bagning pyntes sneglene direkte i fadet, og er derefter klar til brug.
Uden gær
Du kan også lave kanelsnegle uden gær, men lad mig bare være ærlig og sige, at kanelsneglene absolut er bedst når du laver dem med min gærdej som anvist i opskriften.
Og da hævetiden i forvejen er meget kort, så vinder du ikke det store ved at bage dem uden gær. Men det kan som sagt lade sig gøre, hvis du nu pludselig ikke har gær i huset.
Fremgangsmåden er, at du rører alle ingredienser sammen, og i stedet for gær anvendes to teskefulde bagepulver. Dejen skal jo så ikke hæve overhovedet, men efter at have stillet kanelsneglene på bagepladen eller i fad, kan du stille pladen direkte i ovnen. Bagetiden er den samme.
En kanelsnegl uden gær er fin når den er nybagt, men holdbarheden er ikke lang. Så nyd dem friskbagte.
Kanelsneglekagemand
Skal du holde fødselsdag, kan du nemt lave en kanelsneglekagemand. Du følger blot opskriften, og skærer kanelsneglene ud som anvist. Bortset fra en enkelt, der skæres i dobbelt tykkelse, og rulles lidt større. Den anvendes som hoved på kagemanden.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg først hovedet på. Derefter lægges resten af kanelsneglene, så de tilsammen ligner en kagemand. Efter bagning pyntes med glasur og slik.
Er kanel farligt?
Der har været stor fokus på kanel, som der jo blandt andet er en del af i en kanelsnegl. For er kanel farligt - og hvor store mængder bør man højest indtage?
Det er stoffet kumarin i kanelen, der kan være problematisk, og derfor skal man være opmærksom.
Hos Fødevarestyrelsen lyder det dog, at moderate mængder af kumarin ikke er farligt for os at spise, men det er usundt at spise større mængder af kanel. I værste fald kan kumarin medføre skader på leveren, så det skal man selvfølgelig tage alvorligt.
Men man tager altså ikke skade af at spise en kanelsnegl eller to. Blot man ikke indtager for store mængder kanel og kumarin dagligt. Som med alt andet skal man spise med måde - dette gælder også i forhold til kanelsneglene.
Flere inspirerende opskrifter:
- Kanelkage (lækker og svampet med chokoladeglasur og mandler)
- Æblekage (bedste kage med æble, kanel, remonce og creme)
- Kanelsnurrer
FAQ
Kagesnegle med kanel kan sagtens fryses ned, men så skal du ikke give dem glasur først. Du kan eventuelt også fryse de ubagte snegle, og så tage en kanelsnegl op og bage den når lysten melder sig. Her skal de dog tøs op først, og også hæve lidt inden de sættes i en varm ovn. Jeg synes dog det fungerer bedst, når man bager dem færdige inden de kommer på frost, og så blot tør dem op i ovnen eller mikroovn.
Du kan lade kanelsneglene koldhæve i køleskabet natten over. Her halveres mængden af gær, altså svarende til 15 gram. Om morgenen tændes ovnen på 220 grader over- og undervarme, og imens lader du dem stå og hvile på bageplade med bagepapir i ca. 20 minutter. Bages derefter som beskrevet i opskriften.
Du kan også nemt lave kanelsnegle uden æg. Her undlader du at bruge de to æg i opskriften, og i stedet tilsættes lidt mere mælk. Dejen og dermed det færdige resultat bliver knap så fyldigt og luftigt, men det kan altså sagtens lade sig gøre at bage snegle med kanel uden æg.
Kanelsnegle uden mælk: Her udskiftes mælken blot med samme mængde lunkent vand. På samme måde kan smør erstattes med margarine, hvis du vil undgå laktose.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jolanda skriver
Det lyder som dejlige snegle.
Jeg tænker at røre crèmen sammen med remonce. Det kan vel godt lade sig gøre. Eller...