• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kanelsnegle opskrift med creme og remonce

Kanelsnegle opskrift med creme og remonce

billede med kanelsnegle
4.8 fra 104 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
324
SHARES
FacebookMessenger324PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2025 - Udgivet: 23. januar 2024

Nem og lækker opskrift på kanelsnegle. Sneglene er både lækre og snaskede, fyldt med remonce og creme, og så er de meget nemme at bage.

Hvem elsker ikke nybagte kanelsnegle, der altid er et sikkert hit. Her er min nemme og skudsikre opskrift på de populære kagesnegle, hvor fyldet bliver i kagerne.

Opskriften giver 12 nemme snegle med lækker kanelremonce og creme, som bages på én bageplade. Altid populære kager, der nemt pyntes med glasur.

Se i øvrigt gerne min video i opskriften med fremgangsmåde, hvis der er noget du er i tvivl om. Og der er også beskrivende billeder i denne opskrift.

Indhold
  • Nem og lækker opskrift på kanelsnegle. Sneglene er både lækre og snaskede, fyldt med remonce og creme, og så er de meget nemme at bage.
  • Kanelsnegle
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • I fad
  • Uden gær
  • Kanelsneglekagemand
  • Er kanel farligt?
  • Kanelstang
  • Kanelgifler - nem opskrift
  • Kæmpe kanelsnegl - nem at lave
  • Kanelkage
  • Æblekage med kanel, remonce og creme
  • Kanelsnurrer
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med kanelsnegle
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kanelsnegle

4.82 fra 104 stemmer
Nem og lækker opskrift på kanelsnegle. Sneglene er både lækre og snaskede, fyldt med remonce og creme, og så er de meget nemme at bage.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 449
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 175 g vand - lunkent
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 350 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 6 g salt
  • 75 g smør - skal være meget blødt
Remonce
  • 200 g smør - meget blødt
  • 200 g brun farin
  • 10 g kartoffelmel
  • 10 g kanel
Kagecreme
  • 200 g kagecreme
Glasur
  • 200 g flormelis
  • vand - koldt

Fremgangsmåde
 

  1. Vand (lunkent) kommes i skålen til røremaskinen. Gær smuldres i og røres ud i vandet. Brug en ske. Derefter røres æg i.
  2. Hvedemel vejes af i en anden skål sammen med sukker og salt, og æltes ind i dejen. Dejen til kanelsnegle køres med dejkrog først i 3 minutter ved middel hastighed.
  3. Smør blødgøres eventuelt i mikroovn, men smørret må ikke smeltes! Kommes i dejen, som nu æltes videre ved middel hastighed i 5 minutter. Samlet æltetid er altså ca. 8 minutter.
  4. Tag dejen ud på bordet, og virk den op. Se eventuelt i min video med fremgangsmåde hvordan du gør det. Lad dejen hvile tildækket i 10 minutter.
  5. Rør ingredienserne til remonce sammen, men rør den ikke for længe. Kun så den netop er samlet. Du bruger smør, brun farin, kartoffelmel og kanel. Lav også en portion kagecreme, hvilket jeg synes giver mere saftige kanelsnegle. Men du kan også udelade cremen.
  6. Rul dejen jævnt ud til en firkant på cirka 60 gange 30 centimeter. Du skal ikke ælte dejen inden, da den er nemmere at rulle ud, når den bare har hvilet.
  7. Fordel først remonce på dejen, og derefter kagecreme. Lad de sidste 3 centimeter være fri for fyld, da denne del bukkes ind under kagerne.
  8. Rul dejen løst sammen, skær ud i 12 lige store skiver, buk endestykket ind under hver snegl og sæt dem på bageplade med bagepapir eller i bakker, som jeg gør i videoen. Med et par fingre presses dejen i midten forsigtigt lidt ned.
  9. Lad dem hæve tildækket i ca. 40 minutter.
  10. Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 17-18 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Jeg plejer at bage dem på næstnederste rille.
  11. Lad kanelsneglene køle lidt af på en rist, hvorefter de pyntes med glasur, som du laver af flormelis og lidt vand.

Næringsindhold

Kalorier: 449kcalKulhydrater: 61gProtein: 4gFedt: 22gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 63mgNatrium: 366mgKalium: 69mgKostfibre: 1gSukker: 36gVitamin A: 595IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 22mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Lidt beskrivende billeder af fremgangsmåden til sneglene:

kanelsnegl sat til hævning
hævetid på kanelsnegle er ca. 40 minutter, og nu er de klar til at blive bagt
færdigbagte kanelsnegle i form
glasur på kanelsnegle

I fad

Kanelsnegle i fad er også populært, og fordelen er, at kanterne jo bliver bløde i stedet for hårde.

Her er opskriften og fremgangsmåden som ovenfor, hvor de stilles tæt i et fad. Det er blandt andet godt hvis du skal have dem med til arbejdet eller skolen. Efter bagning pyntes sneglene direkte i fadet, og er derefter klar til brug.

Uden gær

Du kan også lave kanelsnegle uden gær, men lad mig bare være ærlig og sige, at kanelsneglene absolut er bedst når du laver dem med min gærdej som anvist i opskriften.

Og da hævetiden i forvejen er meget kort, så vinder du ikke det store ved at bage dem uden gær. Men det kan som sagt lade sig gøre, hvis du nu pludselig ikke har gær i huset.

Fremgangsmåden er, at du rører alle ingredienser sammen, og  i stedet for gær anvendes to teskefulde bagepulver. Dejen skal jo så ikke hæve overhovedet, men efter at have stillet kanelsneglene på bagepladen eller i fad, kan du stille pladen direkte i ovnen. Bagetiden er den samme.

En kanelsnegl uden gær er fin når den er nybagt, men holdbarheden er ikke lang. Så nyd dem friskbagte.

Kanelsneglekagemand

Skal du holde fødselsdag, kan du nemt lave en kanelsneglekagemand. Du følger blot opskriften, og skærer kanelsneglene ud som anvist. Bortset fra en enkelt, der skæres i dobbelt tykkelse, og rulles lidt større. Den anvendes som hoved på kagemanden.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg først hovedet på. Derefter lægges resten af kanelsneglene, så de tilsammen ligner en kagemand. Efter bagning pyntes med glasur og slik.

Er kanel farligt?

Der har været stor fokus på kanel, som der jo blandt andet er en del af i en kanelsnegl. For er kanel farligt - og hvor store mængder bør man højest indtage?

Det er stoffet kumarin i kanelen, der kan være problematisk, og derfor skal man være opmærksom.

Hos Fødevarestyrelsen lyder det dog, at moderate mængder af kumarin ikke er farligt for os at spise, men det er usundt at spise større mængder af kanel. I værste fald kan kumarin medføre skader på leveren, så det skal man selvfølgelig tage alvorligt.

Men man tager altså ikke skade af at spise en kanelsnegl eller to. Blot man ikke indtager for store mængder kanel og kumarin dagligt. Som med alt andet skal man spise med måde - dette gælder også i forhold til kanelsneglene.

Flere inspirerende opskrifter:

Kanelstang

4.8 fra 70 stemmer
Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her er min opskrift på kanelkagen med remonce og creme, og hvor fyldet aldrig løber ud.
Gå til opskrift
billede med kanelstang

Kanelgifler - nem opskrift

4.9 fra 32 stemmer
Opskrift på verdens bedste kanelgifler, der smager himmelsk godt. Giflerne laves med en lækker kanelremonce, og de er gode at fryse ned.
Gå til opskrift
billede med kanelgifler

Kæmpe kanelsnegl - nem at lave

4.8 fra 9 stemmer
Se hvordan du laver en kæmpe kanelsnegl. En nem opskrift på meget stor kanelsnegl med kanelremonce og creme, der altid er et sikkert hit.
Gå til opskrift
et billede med kæmpe kanelsnegl

Kanelkage

4.7 fra 56 stemmer
Her er min opskrift på verdens bedste kanelkage. En lækker, svampet og luftig kage med kanel, der toppes med chokoladeglasur og hakkede mandler.
Gå til opskrift
billede med kanelkage

Æblekage med kanel, remonce og creme

4.7 fra 46 stemmer
Få verdens bedste æblekage opskrift. En uimodståelig kage i springform med æbler, kanel, remonce og creme, og den smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
verdens bedste æblekage

Kanelsnurrer

4.8 fra 12 stemmer
Kanelsnurrer er en populær fætter til den skønne kanelsnegl, og her er en nem opskrift på de lækre kanelboller. Kanelsnurrerne kan også bages i fad.
Gå til opskrift
billede med kanelsnurrer

FAQ

Kan man fryse kanelsnegle?

Kagesnegle med kanel kan sagtens fryses ned, men så skal du ikke give dem glasur først. Du kan eventuelt også fryse de ubagte snegle, og så tage en kanelsnegl op og bage den når lysten melder sig. Her skal de dog tøs op først, og også hæve lidt inden de sættes i en varm ovn. Jeg synes dog det fungerer bedst, når man bager dem færdige inden de kommer på frost, og så blot tør dem op i ovnen eller mikroovn.

Hvordan laver man koldhævede kanelsnegle?

Du kan lade kanelsneglene koldhæve i køleskabet natten over. Her halveres mængden af gær, altså svarende til 15 gram. Om morgenen tændes ovnen på 220 grader over- og undervarme, og imens lader du dem stå og hvile på bageplade med bagepapir i ca. 20 minutter. Bages derefter som beskrevet i opskriften.

Hvordan bager man kanelsnegle uden æg?

Du kan også nemt lave kanelsnegle uden æg. Her undlader du at bruge de to æg i opskriften, og i stedet tilsættes lidt mere mælk. Dejen og dermed det færdige resultat bliver knap så fyldigt og luftigt, men det kan altså sagtens lade sig gøre at bage snegle med kanel uden æg.

Hvordan laver man kanelsnegle uden mælk?

Kanelsnegle uden mælk: Her udskiftes mælken blot med samme mængde lunkent vand. På samme måde kan smør erstattes med margarine, hvis du vil undgå laktose.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    maj 05, 2025 at 2:47 pm

    Det lyder som dejlige snegle.
    Jeg tænker at røre crèmen sammen med remonce. Det kan vel godt lade sig gøre. Eller...

    Svar
  2. Ruth Christensen

    juni 08, 2024 at 8:40 pm

    Det er en fantastisk god opskrift. Rigtig god afstemt smag og lækker konsistens😁

    Svar
  3. Cabra

    marts 12, 2024 at 2:07 pm

    Der skal mere mel til, ellers hænger dejen fast på bordet

    Svar
  4. Helga

    januar 27, 2024 at 11:48 am

    Hej Holger
    Skulle der ikke have stået 450g mel i stedet for 350g? Jeg kom i hvert fald det mere i, og kan se i kommentarsporet, at andre har været nødt til det samme. Desuden blev bundene ikke bagt igennem, selvom jeg gav dem ekstra tid. Til sidst måtte jeg vende dem på hovedet og bage dem på varmluft, for at få dem gennembagte. De blev dog stadig gode, med en lettere karamelliseret bund og masser af glasur:-D

    Svar
  5. Karin

    januar 19, 2024 at 12:29 pm

    Dejen er helt flydende. Har endda kommet ekstra mel i. Fungere ikke. Tror ikke de bliver ordentlig bagt.

    Svar
  6. EraOra

    september 17, 2023 at 10:45 am

    Ved ikke hvad der går galt. Har nu prøvet to gange og min dejlige bliver tynd som bare fanden :/ Nu tilsætter jeg eksta mel..håber de stadig bliver gode.

    Svar
  7. Birthe Fisker

    august 09, 2023 at 4:01 pm

    Hvorfor kan jeg ikke længere gemme nogen af opskrifterne. Nu er jeg nød til at gemme dem alle. For sletter jeg evt. dagens madopskrifter, kan jeg ikke gemme den jeg vil beholde.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 09, 2023 at 9:06 pm

      Hej Birthe
      Når du er logget på, kan du sagtens gemme opskrifterne på din egen liste.
      Og de forsvinder ikke igen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Tine

    maj 04, 2023 at 7:25 am

    Hej Holger
    Tak for skønne opskrifter:)
    Hvilken slags kagecreme er bedst til disse snegle? De skal fryses. Er det den bagefaste? HVIS jeg skal købe er der en der bedre end andre? Bedste hilsner Tine

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 05, 2023 at 7:41 am

      Hej Tine
      Du kan bruge begge. Jeg bruger den hjemmelavede i opskriften, men du kan bestemt også bruge de købte de er fine. Dr. Oetkers er en fin kagecreme til kanelsnegle.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Ole

    juni 02, 2022 at 7:21 pm

    Hej, jeg vil lave kanelstang, men kan ikke få kærnemælk hvor jeg bor (Brasilien). Hvad kan jeg erstatte det med? Tak for alle de gode opskrifter!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 05, 2023 at 7:40 am

      Hej Ole
      Du kan bare bruge mælk - det er lige så fint 🙂
      Alt det bedste til dig i Brasilien.
      Holger

      Svar
    • Ole

      juli 27, 2023 at 8:43 am

      Du kunne også lave en snyde-kærnemælk, og så bare bruge almindelig mælk med lidt citron / eddike i 🙂 Du kan finde opskrifter på dette ved en simple google søgning 🙂

      Svar
  10. Bente

    marts 13, 2021 at 2:06 pm

    Kan man ikke bruge andet end sødmælk? Har alt hjemme til at bage dem, bare kun minimælk 🤔😉

    Svar
  11. Cindie

    maj 05, 2020 at 12:51 pm

    Hej der er fejl i remoncen, der står 2xsmør istedetfor smør og sukker

    Mvh Cindie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 05, 2020 at 3:02 pm

      Hej Cindie
      Godt spottet - mange tak 🙂
      Den er nu rettet til.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required