Her får du en god opskrift på et lækkert kanelbrød. Det velduftende brød er et fletbrød, der bages og nydes i skiver med smør. Smager af jul.
Kanelbrød er et populært brød, der virkelig smager af jul. Men som kan nydes i hele vinterhalvåret.
Kanelbrødet bages med rosiner og syltet appelsinskal, men hvis ikke du er så glad for de to ting, så kan du komme en mindre mængde i - eller helt droppe dem.
Du får stadig et dejligt brød med smag af kanel og jul.
Opskrift på kanelbrød
Kanelbrød - lækkert brød med kanel og rosiner
Ingredienser
- 25 g gær
- 1½ dl sødmælk - lunken (37 grader)
- 25 g smør - blødt
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. brun farin
- 1 tsk. kanel
- 300 gram hvedemel - måske lidt mere
- 50 g appelsinskal - syltet , kan udelades
- 150 g rosiner - mindre, hvis du ikke er så glad for rosiner
Sådan gør du
- Lun mælken til den er håndvarm. Smuldr gæren i en skål, tilsæt den lunkne mælk og opløs gæren i det.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, bortset fra mel og bland det godt sammen.
- Tilsæt melet, tag dejen ud på bordet og ælt dejen godt igennem. Virk gerne lige dejen op.
- Kom den tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og sæt den et lunt sted. Lad dejen til dit kanelbrød hæve i ½ time.
- Tag dejen ud på bordet, slå dejen ned og del den i 3 lige store stykker.
- Tril hvert stykke til pølser der er lige lange. Læg dem ved siden af hinanden og klem dem godt sammen foroven.
- Flet dem sammen til et lækkert kanelbrød og tryk dem godt sammen forneden igen.
- Læg brødet i den smurte form, dæk til, stil et lunt sted og lad den hæve igen i 45 minutter.
- Pensl med letsammenpisket æg og bag i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til kanelbrødet er gennembagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag det færdigbagte kanelbrød ud af ovnen og lad det afkøle lidt, inden den vendes ud af formen og afkøler helt på en bagerist.
Spis kanelbrødet i skiver med koldt smør.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: