Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Kanelbrød - lækkert brød med kanel og rosiner

Kanelbrød - lækkert brød med kanel og rosiner

billederesultat for kanelbrød
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMS
Opdateret: 26. november 2020 - Udgivet: 26. november 2020

Her får du en god opskrift på et lækkert kanelbrød. Det velduftende brød er et fletbrød, der bages og nydes i skiver med smør. Smager af jul.

Kanelbrød er et populært brød, der virkelig smager af jul. Men som kan nydes i hele vinterhalvåret.

Kanelbrødet bages med rosiner og syltet appelsinskal, men hvis ikke du er så glad for de to ting, så kan du komme en mindre mængde i - eller helt droppe dem.

Du får stadig et dejligt brød med smag af kanel og jul.

Opskrift på kanelbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kanelbrød - lækkert brød med kanel og rosiner

4.67 fra 6 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1½ dl sødmælk - lunken (37 grader)
  • 25 g smør - blødt
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk. kanel
  • 300 g hvedemel - måske lidt mere
  • 50 g appelsinskal - syltet , kan udelades
  • 150 g rosiner - mindre, hvis du ikke er så glad for rosiner
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Lun mælken til den er håndvarm. Smuldr gæren i en skål, tilsæt den lunkne mælk og opløs gæren i det.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, bortset fra mel og bland det godt sammen.
  3. Tilsæt melet, tag dejen ud på bordet og ælt dejen godt igennem. Virk gerne lige dejen op.
  4. Kom den tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og sæt den et lunt sted. Lad dejen til dit kanelbrød hæve i ½ time.
  5. Tag dejen ud på bordet, slå dejen ned og del den i 3 lige store stykker.
  6. Tril hvert stykke til pølser der er lige lange. Læg dem ved siden af hinanden og klem dem godt sammen foroven.
  7. Flet dem sammen til et lækkert kanelbrød og tryk dem godt sammen forneden igen.
  8. Læg brødet i den smurte form, dæk til, stil et lunt sted og lad den hæve igen i 45 minutter.
  9. Pensl med letsammenpisket æg og bag i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til kanelbrødet er gennembagt.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Tag det færdigbagte kanelbrød ud af ovnen og lad det afkøle lidt, inden den vendes ud af formen og afkøler helt på en bagerist.

Spis kanelbrødet i skiver med koldt smør.

Se også disse opskrifter:

Kanelsnegle

4.8 fra 104 stemmer
Nem og lækker opskrift på kanelsnegle. Sneglene er både lækre og snaskede, fyldt med remonce og creme, og så er de meget nemme at bage.
Gå til opskrift
billede med kanelsnegle

Kanelgifler - nem opskrift

4.9 fra 32 stemmer
Opskrift på verdens bedste kanelgifler, der smager himmelsk godt. Giflerne laves med en lækker kanelremonce, og de er gode at fryse ned.
Gå til opskrift
billede med kanelgifler

Kanelstang

4.8 fra 70 stemmer
Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her er min opskrift på kanelkagen med remonce og creme, og hvor fyldet aldrig løber ud.
Gå til opskrift
billede med kanelstang
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required