• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kamben på grill, i ovn, med kogetid, marinade - det hele!

kamben opskrift
Kamben med hjemmelavet marinade, og du kan grille dem - eller stege dem i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. april 2024 - Udgivet:  1. april 2017

Del gerne:
160
SHARES
FacebookMessenger160PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kamben og spareribs er noget af det mest populære kød, at smide på grillen eller i ovnen. Giv benene en god omgang barbecue marinade.
  2. Køb de bedste kamben
  3. Barbecue marinade
  4. Forkog kambenene
  5. Smør benene godt ind
  6. Stegetid (eller grilltid)

Kamben og spareribs er noget af det mest populære kød, at smide på grillen eller i ovnen. Giv benene en god omgang barbecue marinade.

Kamben ser ikke ud af meget når de ikke er tilberedte, men man skal ikke lade sig snyde. Og her gennemgår jeg lige hvordan du laver de perfekte kamben og spareribs.

Og det er uanset om du vælger at grille dine kamben - eller steger dem i ovnen.

Køb de bedste kamben

Først og fremmest skal du købe kamben af en god kvalitet! Så find en slagter, som du har tillid til.

Jeg har et par gange købt forkert ind, hvor det er endt med grillede kamben, der lugtede af ornepis.For at sige det lige ud.

Og det er ikke rart! Jeg plejer at købe kamben hos Slagter Theilgaard, der leverer over hele Danmark. Og nej, det får jeg ikke penge for at sige.

Barbecue marinade

Dernæst skal du lave din egen barbecue marinade - klik på linket for at få min opskrift på den.

Du får ikke bedre marinade til dine grillede spareribs.

Forkog kambenene

Du skal starte med koge kambenene. Du kan koge hele rækken, hvis du kan mase den ned i gryden, men jeg plejer at dele den i tre stykker. Jeg synes det er passende størrelse ben at servere.

Find den store gryde frem, og fyld den godt op med vand - og tilsat salt.

Brug en teskefuld salt pr. række ben du koger, og vandet skal helst dække benene.

Kog så benene ved svag varme og under låg i cirka 40 minutter. Tag kambenene op, og lad dem køle lidt af.

Smør benene godt ind

Smør dem så med den hjemmelavede marinade, og du skal beregne en spiseskefuld til hvert stykke ben - altså tre spiseskefulde, hvis du har en HEL række kamben eller spareribs.

Brug hænder og fingre, og smør benene grundigt ind i grillmarinaden. Læg dem så på køl - og her må de gerne trække mindst en time.

Og hvis du har tid til det, så lad dem gerne trække et døgn.

Se også her hvordan du laver langtidsstegte ribben i ovn uden forkogning.

Stegetid (eller grilltid)

Så er det tid til at stege eller grille kambenene. De skal steges eller grilles i 25 minutter.

Hvis du steger kambenene i ovnen, skal du lægge dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem så midt i ovnen ved 200 grader varmluft.

Er du mere til kamben i grillen, så skal de grilles ved indirekte varme, og grilltiden er 20-25 minutter. Alt afhængig af hvor varm din grill er.

Griller du kambenene i kuglegrill, lægger du kullene i hver side af grillen, og griller benene på midten. Læg låg på - og hold alle spjæld helt åbne.

Er det på gasgrill slukker du den inderste brænder, og lægger eller stiller kambenene i et stativ midt i grillen.

Hold gasgrillen på omrking 200 grader - og grill kamben/spareribs i 25 minutter.

Du kan servere grillede eller ovnstegte spareribs med bagte kartofler og en skøn tomatsalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole Stander Morville

    januar 23, 2024 at 12:30 pm

    Hvor længe skal kambenene have i ovnen med varmluft?

    Svar
  2. erik birk

    april 23, 2017 at 6:13 pm

    Jeg plejer også at købe ben der. Jeg piller altid hinden af da den ikke tilfører noget godt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her