Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky

Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky

kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky
4.5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMS
Opdateret: 30. december 2023 - Udgivet: 4. november 2023

Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky er lækker gæstemad, der samtidig er nem at lave. Og her får du en fantastisk middagsret.

Kalvemørbrad bøffer er skøn weekendmad, der bestemt er velegnet som gæstemad.

Her har jeg lavet de lækre bøffer sammen med en let blomkålsmos, spinat og kalvesky.

Det er virkelig en ret med masser af smag, og som kan måle sig med god restaurant mad.

Det er dog stadig mad, som du sagtens kan lave i dit eget køkken - og uden det tager alt for lang tid.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalvemørbrad bøffer

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky

4.50 fra 4 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 597
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Kalvemørbrad bøffer
  • 4 skiver kalvemørbrad - på ca. 150 gram/stk.
  • smør - til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Blomkålsmos
  • 1 blomkål - skåret i tynde skiver
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 75 g smør
  • Lidt timian
Dampet spinat
  • 200 g spinat
  • 1 spsk olivenolie
  • Lidt muskatnød - revet
  • salt og friskkværnet peber
Kalvesky
  • 50 g champignon - finthakket
  • 1 lille løg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 3 dl kalvefond - vand + koncentrat
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 spsk gastrik
  • 75 g smør - koldt, i små tern
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave kalvesky. Svits finthakkede champignon i lidt smør i en lille gryde sammen med løg og hvidløg.
  2. Kom så kalvefond ved sammen med tomatpasta og gastrik, og lad det simre mens du laver resten af retten. Rør lidt i det nogle gange undervejs.
  3. Kalvemørbrad bøffer: Bøffer saltes 20-30 minutter før de skal steges, og hviler på et fad på køkkenbordet. Brunes godt af i smør ved høj varme, skru ned og steg færdig. Øs gerne sky op over bøfferne under stegningen. Stegetid: Ca. 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Krydres med friskkværnet peber.
  4. Blomkålsmos: Blomkål snittes i mindre stykker, der kommes i et ildfast fad. Vendes med lidt olivenolie. Bages mør i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor blomkålen ca. skal have 20 minutter. Men den skal altså være mør. Kålen må gerne få lidt farve. Den bagte blomkål moses med smør, og smages til med salt og friskkværnet peber. Vend gerne lidt finthakket timian i.
  5. Dampet spinat: Kom lidt olie på en varm pande, og tilsæt frisk spinat. Lad spinat falde sammen, og krydr med revet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
  6. Klargøring af kalvesky: Den kogte sky tages af kogepladen, og koldt smør i tern piskes i, så skyen tykner en smule. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 597kcalKulhydrater: 14gProtein: 13gFedt: 56gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 22gTransfedt: 1gKolesterol: 114mgNatrium: 3004mgKalium: 1006mgKostfibre: 5gSukker: 6gVitamin A: 5799IUVitamin C: 88mgCalcium: 113mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Anretning

Fire lune tallerkner gøres klar til anretning af kalvemørbrad bøffer med tilbehør.

Fordel et par spiseskefulde dampet spinat i den ene side af midten på hver tallerken. Læg en kalvemørbrad bøf ovenpå spinaten.

Ved siden af lægges et par spiseskefulde blomkålsmos.

Kom kalvesky over bøfferne - og rundt om hele retten. Se evt. fotoet.

Krydres med lidt ekstra og friskkværnet peber. Pyntes evt. med friske ærteskud. Velbekomme.

Se flere opskrifter på nem aftensmad her.

Se flere opskrifter:

  • Ribeye bøf med kartoffel og blomkålsmos
  • Helstegt kalvemørbrad med stegetid og kernetemperatur
  • Gryde med kalvemørbrad og tørsaltet bacon - god vintermad
  • Opskrift på ungarsk gullasch med kalvemørbrad

Vinforslag til kalvemørbrad bøffer

rødvin fra chateau marcadis 2016
Hvis du virkelig vil forkæles med en god rødvin til retten, så er denne rødvin fra Chateau Marcadis i Bordeaux i Frankrig et godt valg. Lalande de Pomerol er fremstillet af druerne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. He får du en ganske tø rødvin, som alligevel har en del frugt og duft af chokolade. Det er ikke den billigste rødvin, men du kan med mellemrum finde den på tilbud i blandt andet SuperBrugsen. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda Estes skriver

    december 19, 2024 at 12:42 am

    Kan man bare bruge Svine Moerbrad i stedet for Kalve koed (kan ikke koebe kalv her)?

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required