Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky er lækker gæstemad, der samtidig er nem at lave. Og her får du en fantastisk middagsret.
Kalvemørbrad bøffer er skøn weekendmad, der bestemt er velegnet som gæstemad.
Her har jeg lavet de lækre bøffer sammen med en let blomkålsmos, spinat og kalvesky.
Det er virkelig en ret med masser af smag, og som kan måle sig med god restaurant mad.
Det er dog stadig mad, som du sagtens kan lave i dit eget køkken - og uden det tager alt for lang tid.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kalvemørbrad bøffer
Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky
Ingredienser
Kalvemørbrad bøffer
- 4 skiver kalvemørbrad - på ca. 150 gram/stk.
- smør - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Blomkålsmos
- 1 blomkål - skåret i tynde skiver
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 75 g smør
- Lidt timian
Dampet spinat
- 200 g spinat
- 1 spsk olivenolie
- Lidt muskatnød - revet
- salt og friskkværnet peber
Kalvesky
- 50 g champignon - finthakket
- 1 lille løg - finthakket
- 1 fed hvidløg - finthakket
- 3 dl kalvefond - vand + koncentrat
- 1 spsk tomatpasta
- 1 spsk gastrik
- 75 g smør - koldt, i små tern
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave kalvesky. Svits finthakkede champignon i lidt smør i en lille gryde sammen med løg og hvidløg.
- Kom så kalvefond ved sammen med tomatpasta og gastrik, og lad det simre mens du laver resten af retten. Rør lidt i det nogle gange undervejs.
- Kalvemørbrad bøffer: Bøffer saltes 20-30 minutter før de skal steges, og hviler på et fad på køkkenbordet. Brunes godt af i smør ved høj varme, skru ned og steg færdig. Øs gerne sky op over bøfferne under stegningen. Stegetid: Ca. 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Krydres med friskkværnet peber.
- Blomkålsmos: Blomkål snittes i mindre stykker, der kommes i et ildfast fad. Vendes med lidt olivenolie. Bages mør i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor blomkålen ca. skal have 20 minutter. Men den skal altså være mør. Kålen må gerne få lidt farve. Den bagte blomkål moses med smør, og smages til med salt og friskkværnet peber. Vend gerne lidt finthakket timian i.
- Dampet spinat: Kom lidt olie på en varm pande, og tilsæt frisk spinat. Lad spinat falde sammen, og krydr med revet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
- Klargøring af kalvesky: Den kogte sky tages af kogepladen, og koldt smør i tern piskes i, så skyen tykner en smule. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Anretning
Fire lune tallerkner gøres klar til anretning af kalvemørbrad bøffer med tilbehør.
Fordel et par spiseskefulde dampet spinat i den ene side af midten på hver tallerken. Læg en kalvemørbrad bøf ovenpå spinaten.
Ved siden af lægges et par spiseskefulde blomkålsmos.
Kom kalvesky over bøfferne - og rundt om hele retten. Se evt. fotoet.
Krydres med lidt ekstra og friskkværnet peber. Pyntes evt. med friske ærteskud. Velbekomme.
Se flere opskrifter på nem aftensmad her.
Se flere opskrifter:
Vinforslag til kalvemørbrad bøffer
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Linda Estes
Kan man bare bruge Svine Moerbrad i stedet for Kalve koed (kan ikke koebe kalv her)?