Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalvemørbrad bøffer

Kalvemørbrad bøffer (med blomkålsmos og kalvesky)

kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky
4.5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky
  • Opskrift på kalvemørbrad bøffer
  • Anretning
  • Kommentarer

Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky er lækker gæstemad, der samtidig er nem at lave. Og her får du en fantastisk middagsret.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kalvemørbrad bøffer
  • 4 skiver kalvemørbrad på ca. 150 gram/stk.
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Blomkålsmos
  • 1 blomkål skåret i tynde skiver
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 75 g smør
  • Lidt timian
Dampet spinat
  • 200 g spinat
  • 1 spsk olivenolie
  • Lidt muskatnød revet
  • salt og friskkværnet peber
Kalvesky
  • 50 g champignon finthakket
  • 1 lille løg finthakket
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 3 dl kalvefond vand + koncentrat
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 spsk gastrik
  • 75 g smør koldt, i små tern
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave kalvesky. Svits finthakkede champignon i lidt smør i en lille gryde sammen med løg og hvidløg.
  2. Kom så kalvefond ved sammen med tomatpasta og gastrik, og lad det simre mens du laver resten af retten. Rør lidt i det nogle gange undervejs.
  3. Kalvemørbrad bøffer: Bøffer saltes 20-30 minutter før de skal steges, og hviler på et fad på køkkenbordet. Brunes godt af i smør ved høj varme, skru ned og steg færdig. Øs gerne sky op over bøfferne under stegningen. Stegetid: Ca. 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Krydres med friskkværnet peber.
  4. Blomkålsmos: Blomkål snittes i mindre stykker, der kommes i et ildfast fad. Vendes med lidt olivenolie. Bages mør i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor blomkålen ca. skal have 20 minutter. Men den skal altså være mør. Kålen må gerne få lidt farve. Den bagte blomkål moses med smør, og smages til med salt og friskkværnet peber. Vend gerne lidt finthakket timian i.
  5. Dampet spinat: Kom lidt olie på en varm pande, og tilsæt frisk spinat. Lad spinat falde sammen, og krydr med revet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
  6. Klargøring af kalvesky: Den kogte sky tages af kogepladen, og koldt smør i tern piskes i, så skyen tykner en smule. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier597kcalKulhydrater14gProtein13gFedt56gMættet fedt27gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt22gTransfedt1gKolesterol114mgNatrium3004mgKalium1006mgKostfibre5gSukker6gVitamin A5799IUVitamin C88mgCalcium113mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kalvemørbrad bøffer

Kalvemørbrad bøffer er skøn weekendmad, der bestemt er velegnet som gæstemad.

Her har jeg lavet de lækre bøffer sammen med en let blomkålsmos, spinat og kalvesky.

Det er virkelig en ret med masser af smag, og som kan måle sig med god restaurant mad.

Det er dog stadig mad, som du sagtens kan lave i dit eget køkken - og uden det tager alt for lang tid.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Ribeye bøf med kartoffel og blomkålsmos
  • Helstegt kalvemørbrad med stegetid og kernetemperatur
  • Gryde med kalvemørbrad og tørsaltet bacon - god vintermad

Anretning

Fire lune tallerkner gøres klar til anretning af kalvemørbrad bøffer med tilbehør.

Fordel et par spiseskefulde dampet spinat i den ene side af midten på hver tallerken. Læg en kalvemørbrad bøf ovenpå spinaten.

Ved siden af lægges et par spiseskefulde blomkålsmos.

Kom kalvesky over bøfferne - og rundt om hele retten. Se evt. fotoet.

Krydres med lidt ekstra og friskkværnet peber. Pyntes evt. med friske ærteskud. Velbekomme.

Se flere opskrifter på nem aftensmad her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda Estes skriver

    december 19, 2024 at 12:42 am

    Kan man bare bruge Svine Moerbrad i stedet for Kalve koed (kan ikke koebe kalv her)?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required