• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kalvegrydesteg - langtidsstegt i øl og æblemost

Langtidsstegt kalvegrydesteg med mørkt øl og æblemost. Kalvestegen steges i en god stegegryde i et par timer, hvorefter skyen laves om til en lækker sovs. Foto: Madensverden.dk.
Langtidsstegt kalvegrydesteg med mørkt øl og æblemost. Kalvestegen steges i en god stegegryde i et par timer, hvorefter skyen laves om til en lækker sovs. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  31. december 2023 - Udgivet:  2. oktober 2017

Del gerne:
62
SHARES
FacebookMessenger62PinterestEmailRedditSMS

Kalvegrydesteg, der langtidssteges i et par timer med mørk øl og æblemost, hvilket giver kødet smag og en helt fantastisk sovs.

Find din bedste stegegryde frem, og lav denne lækre kalvegrydesteg, der langtidssteges med mørkt øl, æblemost og andre gode råvarer.

Giv kalvegrydestegen et par timer under låg, lad den hvile 10 minutter på et skærebræt, og imens laver du skyen om til en fantastisk sovs.

Hvilken mørk øl er så bedst til ølbraisering af kød, og i dette tilfælde en kalvesteg? Det afhænger selvfølgelig af smag og behag.

I dette tilfælde har jeg hældt en Dronning Fanes Brown Ale fra Møn Bryghus i gryden, for den synes jeg er god.

Men brug din egen favorit, for der er mange gode lokale øl på markedet derude. Og støt da gerne dem.

Opskriften til er til fire personer.

Ingredienser til kalvegrydesteg

1 kilo kalvegrydesteg, gerne tykkam eller kalvebov
1 almindeligt løg
2 fed hvidløg
1 mørk øl - 33 cl.
2 deciliter æblemost eller æblejuice
2 deciliter kalvefond
4-5 kviste frisk timian
1 spiseskefuld akacie honning
6 enebær

Til sovs

2 spiseskefulde smør
1 stor spiseskefuld hvedemel
4-5 deciliter af stegeskyen (sigtes først)
2 teskefulde ribsgele
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Salt kødet godt, og lad det trække 15 minutter.
  2. Varm stegegryden godt op ved høj varme, og kom en god klat smør i den. Brun nu kalvestegen grundigt på begge sider.
  3. Hak løget groft, og pil hvidløgsfedene, som presses flade med siden af kniven. Lad det brune med et minut.
  4. Hæld mørkt øl ved sammen med æblemost (eller æblejuice) og kalvefond, og læg også nogle kviste frisk timian ved sammen med seks tørrede enebær. Spar endelig ikke på timian. Krydr også med frisk peber.
  5. Hæld en spiseskefuld honning over stegen, læg låget på, og nu skal kalvestegen simre et par timer. Efter en time vendes stegen om.
  6. Efter to timer tages kalvestegen op og lægges på et skærebræt. Sigt skyen over i en skål.
  7. Smelt to spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk derefter hvedemel i. Pisk så cirka fire deciliter af stegeskyen i indtil du har den rette konsistens.
  8. Kom ribsgele i og smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Du kan også med fordel give sovsen en spiseskefuld gastrik.

Skær kalvegrydenstegen ud på tværs af kødfibrene, og anret den med timiankartofler, salat med valnødder og den gode sovs.

Se også mine opskrifter på:

Braiseret kalvekød i gryde

Kalveculotte a la Thomas Pasfall

Kalvefrikadeller

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jennifer Tillemand

    oktober 21, 2024 at 6:04 am

    Jeg vil så gerne prøve denne opskrift, men samtidig har jeg brug for at spare på strømmen og et par timer med induktionen tændt er ikke vejen frem. Tror du den kan laves nogenlunde på samme måde i en stegeso?

    Svar
  2. Torben Holm

    december 29, 2022 at 12:31 pm

    Du skriver i flere opskrifter ikke, hvilken temperatur, du anbefaler. Ikke mindst ved langtidsstegning er der jo en klar sammenhæng mellem lavere temperstur og længere tid. Det giver indtryk af en lovlig 'flot' holdning til, om vi lommer til at stehe tørt. Eller råt, når gæsterne er kommet. Vh. Torben Holm

    Svar
  3. Inger Kaae

    oktober 02, 2017 at 7:59 pm

    Hej! Hvad menes med ' mørkt øl'
    Vh Inger Kaae

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 02, 2017 at 8:16 pm

      Hej Inger
      Det er en mørk type øl, eksempelvis en brown ale. Jeg bruger dog også India Pale Ale, såkaldt IPA, som jeg også synes passer godt til ølbraisering og gryderetter.
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her