• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad

Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)

kalveculotte i grill
Kalveculotte er nem at lave i grillen, og det bedste resultat får du ved at grille den sammen med rosmarin og hvidløg. Tag kalveculotten ud af grillen ved en kernetemperatur på 55 grader. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. maj 2024 - Udgivet:  18. maj 2022

Del gerne:
548
SHARES
FacebookMessenger548PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kalveculotte kan du lave i grill med denne metode, hvor du er sikker på et godt resultat. En kernetemperatur på 56 grader er perfekt.
  2. Opskrift på grillet kalveculotte
  3. Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Gode råd til kulgrill
  9. Kernetemperatur
4.6 fra 23 stemmer
Gå til opskrift

Kalveculotte kan du lave i grill med denne metode, hvor du er sikker på et godt resultat. En kernetemperatur på 56 grader er perfekt.

Kalveculotte er et fremragende stykke kød at komme på grillen, og her kan du se hvordan du steger den helt perfekt.

Køb altid en kalveculotte af god, dansk kvalitet. Det betaler sig altså, og det kan ikke siges nok.

Opskriften er til ca. seks personer, og i min video kan du se fremgangsmåde, hvor jeg griller jeg kalveculotten med en god barbecue sauce, så der er flere måder at tilberede kødet på.

Opskrift på grillet kalveculotte

kalveculotte i grill

Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)

Kalveculotte kan du lave i grill med denne metode, hvor du er sikker på et godt resultat. En kernetemperatur på 56 grader er perfekt.
Bedømmelse
4.6 fra 23 stemmer
RetGrill
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg kalveculotte
  • 0,5 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 tsk flagesalt
  • friskkværnet peber

Til sky/sovs

  • 1 rødløg - hakket
  • 2 gulerod - finthakket
  • 4 dl kalvefond
  • 3 kviste timian
  • 20 peberkorn
  • 1 spsk æbleeddike - eller gastrik

Derudover til sovs

  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk sukker
  • friskkværnet peber
  • sky - fra culotten i sølvpapir
  • Lidt majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand

Fremgangsmåde

  • Med en skarp kniv fjerner du først en eventuel sølvsene under din kalveculotte, så der kun er kød tilbage. Ingen skal spise sener eller andet snavs. Vend så culotten om, og rids krølfedtet i store ruder.
  • Giv hver side af culotten en teskefuld groft salt, og lad det nu trække lidt.
  • Imens laver du marinaden til kødet. Kom olivenolien i en lille skål, pres tre fed hvidløg ned i olien, og pil bladene af rosmarinkvistene. Hak dem, og dem ned i marinaden, som du nu rører godt sammen.
  • Smør kalveculotten grundigt ind i rosmarin/hvidløgsmarinaden på begge sider, og lad den trække en times tid. Gerne længere. Den kan dog sagtens også grilles med det samme.
  • Gør imens en alubakke klar. Kom kalvefond, timian, gulerod, rødløg, peberkorn og æbleeddike/gastrik.
  • Tænd grillen og varm den godt igennem. Jeg har grillet kalveculotten på min Weber Q3200 gasgrill, men metoden er den samme på alle grill.
  • Når grillen er varmet godt igennem med begge brændere tændt, skruer du varmen ned på halvt blus og så bruner du kalveculotten ved direkte varme. Den skal brunes tre minutter på hver side,
  • Læg en stegholder i alubakken, og placér kalveculotten i den.
  • Sluk for den inderste brænder, og skru en anelse op for den yderste, så gasgrillen holder en temperatur på omkring 180 grader. Du griller altså en kalveculotte ved indirekte varme.
  • Stil alubakken med kalveculotten midt i grillen, stik et stegetermometer i den - og luk låget.
  • Nu skal culotten grilles indtil den når en kernetemperatur på 56 grader. Ikke mere. Afhængig af vejr og vind (og varme i grillen) tager det 30-40 minutter. En kernetemperatur på 56 grader sikrer dig en mør og rosa kalveculotte, der hverken er rød eller gennemstegt.
  • Tag kalveculotten af, og pak den ind i sølvpapir, og lad den hvile i 15 minutter inden udskæring.
  • Skyen fra alubakken sigter du ned i en kasserolle og koger det op. Tilsæt fløde. Kom også den opsamlede sky fra culotten i sølvpapiret i, og smag til med sukker, salt og friskkværnet peber. Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
506
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
223
mg
74
%
Natrium
 
1354
mg
59
%
Kalium
 
1108
mg
32
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
54
g
108
%
Vitamin A
 
5518
IU
110
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
62
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Gode råd til kulgrill

Hvis du vil lave kalveculotte i en kuglegrill, skal du ikke tænde flere kul/briketter, end du kan holde en temperatur i kuglegrillen på omkring 180 grader.

Brun culotten ved direkte varme, og følg ellers tid og kernetemperatur som beskrevet ved grillning i gasgrill.

Kalvestegen serveres gerne med bagte kartofler, spidskålssalat og en lækker whiskysauce.

Kernetemperatur

Den perfekte kernetemperatur i kalveculotten er 55 grader, hvor du har en flot rosa steg, der hverken er rå eller gennemstegt.

Se i øvrigt tabel over kernetemperatur i alle udskæring her.

Se flere opskrifter:

Culottesteg i ovn

Langtidsstegt kalveculotte med hvidløg og timian

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. J. Nielsen

    august 16, 2022 at 12:09 pm

    Jeg ejer ikke en grill. Det vil være dejligt, at du også oplyser om brug af ovnens indbyggede grill. Mvh. J. Nielsen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required