Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalkunbryst i ovn

Kalkunbryst i ovn (med bacon så kalkunkødet ikke bliver tørt)

kalkunbryst i ovn
4.9 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
221
SHARES
FacebookMessenger221PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kalkunbryst i ovn opskrift (omviklet med bacon)
  • Opskrift på kalkunbryst i ovn
  • Note
  • Kommentarer

Kalkunbryst i ovn opskrift (omviklet med bacon)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 20 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Kalkunbryst i ovn tager en times tid at lave, og den omviklede bacon hindrer, at kalkunkødet bliver tørt og kedeligt under turen i ovnen.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 900 g kalkunbryst fersk
  • 8 skiver bacon
  • 1 tsk sennepspulver evt. fra Colmans, kan undlades
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær eventuelle fedtstykker og urenheder af kalkunbrystet - vi vil gerne spise rent kød, og ikke snask.
  2. Krydr først kødet med en halv teskefuld sennepspulver, en teskefuld paprika, en halv teskefuld hvidløgspulver samt salt og friskkværnet peber på den ene side, og gnid det lidt ind i kødet.
  3. Vend så kødet om, og giv det samme tur på den anden side.
  4. Læg så otte skiver bacon på tværs af kalkunbrystet, så de lige overlapper hinanden. Fold dem ind under kødet, så de ikke flapper op under turen i ovnen.
  5. Læg kalkunbrystet på en rist i et ildfast fad, og hæld lidt vand i bunden af fadet.
  6. Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme, og nu skal den stege her i cirka 60 minutter.
  7. Kalkunbryst i ovn skal have en kernetemperatur på 75 grader, og det er altid vigtigt, at gennemstege fjerkræ!

Næringsindhold

Kalorier270kcalKulhydrater1gProtein55gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.03gKolesterol122mgNatrium1670mgKalium562mgKostfibre0.2gSukker0.3gVitamin A122IUVitamin C3mgCalcium34mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kalkunbryst i ovn

Kalkunbryst i ovn er samtidig fedtfattig mad, da fjerkræ indeholder ganske lidt fedt.

Netop det er til gengæld så også udfordringen, når du steger det i ovnen.

For du risikerer kødet bliver tørt og kedeligt. Derfor er det god idé, at omvikle det med en god omgang bacon.

Til dette kalkunbryst har jeg brugt otte skiver bacon af frilandsgris. Det giver samtidig kødet en dejlig smag af bacon - og den er vi jo mange, der vældig godt kan lide.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Husk også at se disse opskrifter:

  • Glaseret kalkunbryst - langtidsstegt i ovn
  • Kalkunschnitzler med pasta og lækker sauce
  • Grydestegt kalkunbryst med lækker sauce

Note

Kalkunbryst i ovn serveres straks, hvor det skæres ud i skiver. Flødekartofler er i øvrigt klassisk tilbehør til.

Du kan lave flødekartoflerne sammen med kalkunbrystet i ovnen.

Se også hvordan du laver fyldt kalkunbryst med soltørrede tomater.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required