• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalkunbryst i ovn (med bacon)

Kalkunbryst i ovn (med bacon)

kalkunbryst i ovn
4.9 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
221
SHARES
FacebookMessenger221PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2024 - Udgivet:  15. marts 2018

Kalkunbryst i ovn er samtidig fedtfattig mad, da fjerkræ indeholder ganske lidt fedt.

Netop det er til gengæld så også udfordringen, når du steger det i ovnen.

For du risikerer kødet bliver tørt og kedeligt. Derfor er det god idé, at omvikle det med en god omgang bacon.

Til dette kalkunbryst har jeg brugt otte skiver bacon af frilandsgris. Det giver samtidig kødet en dejlig smag af bacon - og den er vi jo mange, der vældig godt kan lide.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Husk også at se disse opskrifter:

  • Glaseret kalkunbryst - langtidsstegt i ovn
  • Kalkunschnitzler med pasta og lækker sauce
  • Grydestegt kalkunbryst med lækker sauce

Opskrift

kalkunbryst i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalkunbryst i ovn opskrift (omviklet med bacon)

4.91 fra 20 stemmer
Kalkunbryst i ovn tager en times tid at lave, og den omviklede bacon hindrer, at kalkunkødet bliver tørt og kedeligt under turen i ovnen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 270
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 900 g kalkunbryst - fersk
  • 8 skiver bacon
  • 1 tsk sennepspulver - evt. fra Colmans, kan undlades
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skær eventuelle fedtstykker og urenheder af kalkunbrystet - vi vil gerne spise rent kød, og ikke snask.
  2. Krydr først kødet med en halv teskefuld sennepspulver, en teskefuld paprika, en halv teskefuld hvidløgspulver samt salt og friskkværnet peber på den ene side, og gnid det lidt ind i kødet.
  3. Vend så kødet om, og giv det samme tur på den anden side.
  4. Læg så otte skiver bacon på tværs af kalkunbrystet, så de lige overlapper hinanden. Fold dem ind under kødet, så de ikke flapper op under turen i ovnen.
  5. Læg kalkunbrystet på en rist i et ildfast fad, og hæld lidt vand i bunden af fadet.
  6. Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme, og nu skal den stege her i cirka 60 minutter.
  7. Kalkunbryst i ovn skal have en kernetemperatur på 75 grader, og det er altid vigtigt, at gennemstege fjerkræ!

Næringsindhold

Kalorier: 270kcalKulhydrater: 1gProtein: 55gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.03gKolesterol: 122mgNatrium: 1670mgKalium: 562mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.3gVitamin A: 122IUVitamin C: 3mgCalcium: 34mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Kalkunbryst i ovn serveres straks, hvor det skæres ud i skiver. Flødekartofler er i øvrigt klassisk tilbehør til.

Du kan lave flødekartoflerne sammen med kalkunbrystet i ovnen.

Se også hvordan du laver fyldt kalkunbryst med soltørrede tomater.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required