Kalkunbryst i ovn er samtidig fedtfattig mad, da fjerkræ indeholder ganske lidt fedt.
Netop det er til gengæld så også udfordringen, når du steger det i ovnen.
For du risikerer kødet bliver tørt og kedeligt. Derfor er det god idé, at omvikle det med en god omgang bacon.
Til dette kalkunbryst har jeg brugt otte skiver bacon af frilandsgris. Det giver samtidig kødet en dejlig smag af bacon - og den er vi jo mange, der vældig godt kan lide.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Husk også at se disse opskrifter:
Opskrift

Kalkunbryst i ovn opskrift (omviklet med bacon)
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Skær eventuelle fedtstykker og urenheder af kalkunbrystet - vi vil gerne spise rent kød, og ikke snask.
- Krydr først kødet med en halv teskefuld sennepspulver, en teskefuld paprika, en halv teskefuld hvidløgspulver samt salt og friskkværnet peber på den ene side, og gnid det lidt ind i kødet.
- Vend så kødet om, og giv det samme tur på den anden side.
- Læg så otte skiver bacon på tværs af kalkunbrystet, så de lige overlapper hinanden. Fold dem ind under kødet, så de ikke flapper op under turen i ovnen.
- Læg kalkunbrystet på en rist i et ildfast fad, og hæld lidt vand i bunden af fadet.
- Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme, og nu skal den stege her i cirka 60 minutter.
- Kalkunbryst i ovn skal have en kernetemperatur på 75 grader, og det er altid vigtigt, at gennemstege fjerkræ!
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Note
Kalkunbryst i ovn serveres straks, hvor det skæres ud i skiver. Flødekartofler er i øvrigt klassisk tilbehør til.
Du kan lave flødekartoflerne sammen med kalkunbrystet i ovnen.
Se også hvordan du laver fyldt kalkunbryst med soltørrede tomater.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments