Hvad er kalkunbacon lavet af, hvor meget feder det mindre end almindelig bacon, og hvordan steger man det? Her er svar og fakta om bacon lavet af kalkun.
Kalkunbacon har vundet frem som et mere fedtfattigt alternativ til den klassiske og traditionelle bacon, men hvordan laves kalkunbaconen, hvordan steger man skiverne og hvordan er det med fedtprocenten?
Her kigger vi nรฆrmere pรฅ bacon produceret af kalkun.
Hvad er kalkunbacon?
Mange slagtere vil nok slet ikke acceptere, at kalkunbacon overhovedet har noget med bacon at gรธre.
Og det er nok ogsรฅ rigtigt, hvis vi skal vรฆre helt รฆrlige.
Men de lidt tykke skiver af rรธget kalkun er kommet for at blive, og de bliver altsรฅ kaldt for bacon, sรฅ det forholder vi os til.
Kalkunbaconskiverne laves typisk af lรฅrkรธd fra kalkunen, og ikke af brystkรธd, som mange mรฅske tror.
Traditionel bacon bliver nemlig modsat lavet af netop brystkรธdet fra grisen.
Indhold
Kalkunbaconen fra eks. Den Grรธnne Slagter, der produceres af Danish Crown, indeholder:
Kalkunkรธd (92%), salt, kartoffelstivelse, antioxidant (E301), konserveringsmiddel (E250).
Kalkunskiverne er rรธget over bรธgeflis, og desuden er de tรธrret.
Hvor meget fedt?
Fedtindholdet i kalkunbacon er noget lavere end i de almindelige skiver bacon fra gris.
Bacon lavet af kalkun indeholder 117 kalorier pr. 100 gram, og indholdet af fedt er pรฅ 4,5 gram pr. 100 gram kรธd.
Kigger vi pรฅ den almindelige og klassiske bacon, sรฅ indeholder den tilsvarende omkring 300 kalorier pr. 100 gram, og her er fedtindholdet pรฅ 28 gram pr. 100 gram.
Sรฅ der er altsรฅ bรฅde mange kalorier og meget fedt at spare ved, at udskifte de almindelige baconskiver med kalkunbaconen.
Til gengรฆld smager bacon af kalkun vรฆsentligt anderledes, sรฅ her mรฅ du selv afgรธre, om det skal vรฆre den ene eller anden slags bacon, du putter i munden.
Stegning af kalkunbacon
Kalkunbacon er lidt anderledes at stege og tilberede end normal bacon, da den dels er lidt tykkere, men jo ogsรฅ indeholder mindre vand og fedt.
Du kan bรฅde stege baconskiver af kalkun pรฅ panden og i ovnen, men jeg vil helt klart anbefale ovnen.
Her forvarmes ovnen til 225 grader varmluft, og baconskiverne lรฆgges pรฅ bagepapir pรฅ en bageplade.
Steg nu kalkunbaconen i cirka 12-13 minutter, hvorefter den er klar til servering. Brug den eventuelt til en god รฆggekage.
Du kan ogsรฅ stege kalkunskiverne pรฅ en pande, men her er det nรฆsten nรธdvendigt at tilsรฆtte lidt fedtstof i form af olie eller lidt smรธr.
Kalkunbacon kan ogsรฅ anvendes i gryderetter og til pynt pรฅ supper. Eksempelvis en cremet kartoffel-porresuppe.
Se ogsรฅ mine opskrifter med kalkun:
Kalkungryde med ris pรฅ 30 minutter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Jan Wittorff Mortensen
Der er ogsรฅ en tredie mรฅde og tilberede kalkunbacon pรฅ. Det er i microovnen. Jeg tager og ligger 4 til 5 skiver pรฅ noget kรธkkenrulle og giver dem 4 1/2 minut pรฅ fuld effekt (1000 W), sรฅ er skiverne sprรธde og klar til brug.
Venlig hilsen
Jan Wittorff Mortensen