Hvad er kalkunbacon lavet af, hvor meget feder det mindre end almindelig bacon, og hvordan steger man det? Her er svar og fakta om bacon lavet af kalkun.
Kalkunbacon har vundet frem som et mere fedtfattigt alternativ til den klassiske og traditionelle bacon, men hvordan laves kalkunbaconen, hvordan steger man skiverne og hvordan er det med fedtprocenten?
Her kigger vi nærmere på bacon produceret af kalkun.
Hvad er kalkunbacon?
Mange slagtere vil nok slet ikke acceptere, at kalkunbacon overhovedet har noget med bacon at gøre.
Og det er nok også rigtigt, hvis vi skal være helt ærlige.
Men de lidt tykke skiver af røget kalkun er kommet for at blive, og de bliver altså kaldt for bacon, så det forholder vi os til.
Kalkunbaconskiverne laves typisk af lårkød fra kalkunen, og ikke af brystkød, som mange måske tror.
Traditionel bacon bliver nemlig modsat lavet af netop brystkødet fra grisen.
Indhold
Kalkunbaconen fra eks. Den Grønne Slagter, der produceres af Danish Crown, indeholder:
Kalkunkød (92%), salt, kartoffelstivelse, antioxidant (E301), konserveringsmiddel (E250).
Kalkunskiverne er røget over bøgeflis, og desuden er de tørret.
Hvor meget fedt?
Fedtindholdet i kalkunbacon er noget lavere end i de almindelige skiver bacon fra gris.
Bacon lavet af kalkun indeholder 117 kalorier pr. 100 gram, og indholdet af fedt er på 4,5 gram pr. 100 gram kød.
Kigger vi på den almindelige og klassiske bacon, så indeholder den tilsvarende omkring 300 kalorier pr. 100 gram, og her er fedtindholdet på 28 gram pr. 100 gram.
Så der er altså både mange kalorier og meget fedt at spare ved, at udskifte de almindelige baconskiver med kalkunbaconen.
Til gengæld smager bacon af kalkun væsentligt anderledes, så her må du selv afgøre, om det skal være den ene eller anden slags bacon, du putter i munden.
Stegning af kalkunbacon
Kalkunbacon er lidt anderledes at stege og tilberede end normal bacon, da den dels er lidt tykkere, men jo også indeholder mindre vand og fedt.
Du kan både stege baconskiver af kalkun på panden og i ovnen, men jeg vil helt klart anbefale ovnen.
Her forvarmes ovnen til 225 grader varmluft, og baconskiverne lægges på bagepapir på en bageplade.
Steg nu kalkunbaconen i cirka 12-13 minutter, hvorefter den er klar til servering. Brug den eventuelt til en god æggekage.
Du kan også stege kalkunskiverne på en pande, men her er det næsten nødvendigt at tilsætte lidt fedtstof i form af olie eller lidt smør.
Kalkunbacon kan også anvendes i gryderetter og til pynt på supper. Eksempelvis en cremet kartoffel-porresuppe.
Se også mine opskrifter med kalkun:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jan Wittorff Mortensen
Der er også en tredie måde og tilberede kalkunbacon på. Det er i microovnen. Jeg tager og ligger 4 til 5 skiver på noget køkkenrulle og giver dem 4 1/2 minut på fuld effekt (1000 W), så er skiverne sprøde og klar til brug.
Venlig hilsen
Jan Wittorff Mortensen