• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Kagemand af chokoladekage

Kagemand af chokoladekage

billederesultat for kagemand af chokoladekage
Kagemand af chokoladekage, der bages i en bradepande. Lækker kagemand, der er nem at bage, og hvor der er rigelig kagemand til 24 personer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. september 2024 - Udgivet:  14. marts 2016

Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kagemand af chokoladekage, der bages i en bradepande. Lækker kagemand, der er nem at bage, og hvor der er rigelig kagemand til 24 personer.
  2. Opskrift på kagemand af chokoladekage
  3. Kagemand af chokoladekage - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Kagemand af chokoladekage, der bages i en bradepande. Lækker kagemand, der er nem at bage, og hvor der er rigelig kagemand til 24 personer.

Det er ikke svært, at bage sin egen kagemand af chokoladekage - og pynte den med lidt slik. Den laves i en bradepande, og tegnes op efter bagning.

Pynt med Matador-mix, og lakrids, jordbær - eller karamelsnørrer som hår.

I kagemanden bør der være nok til ca. 24 personer. Her finder du i øvrigt den gode grundopskrift på chokoladekage.

Se også disse opskrifter:

  • Kagemand af vandbakkelse til fødselsdag
  • Brunsvigerkagemand til fødselsdagen
  • Nem kagekone opskrift med vandbakkelse

Opskrift på kagemand af chokoladekage

billederesultat for kagemand af chokoladekage

Kagemand af chokoladekage - nem opskrift

Kagemand af chokoladekage, der bages i en bradepande. Lækker kagemand, der er nem at bage, og hvor der er rigelig kagemand til 24 personer.
Bedømmelse
4.8 fra 24 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 24 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 8 æg
  • 4 dl sukker
  • 4 dl brun farin
  • 8 dl hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 2 dl kakao
  • 400 g smør - jo, det er to pakker
  • 4 dl mælk

Fremgangsmåde

  • Slå æggene ud i en skål, og tjek at der ikke er æggeskaller! Kom så sukker og brun farin ved, og pisk det luftigt. Det tager fem minutter med el-pisker, og det er vigtigt det bliver luftigt.
  • Smelt smørret ved lav varme i en kasserolle, og det køle lidt af.
  • I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kakao.
  • Sigt det ned i æggeblandingen, og vend det rundt med en dejskraber eller grydeske. Her skal du IKKE bruge el-pisker.
  • Tilsæt også gradvist mælk og det smeltede smør, og rør forsigtigt dejen sammen.
  • Smør en bradepande med fedtstof - sørg for at komme godt rundt i alle hjørner.
  • Hæld så dejen op i bradepanden, og glat den ud, så dejen er jævnt fordelt i hele bradepanden.
  • Bag nu din kagemand af chokoladekage ved 200 grader varmluft, og her skal den bages i 30-35 minutter.
  • Stik en kødnål eller strikkepind i kagen, og hvis ikke dejen hænger fast, ja så er den færdig.
  • Tag chokoladekagen ud og lad den køle af.
  • Tegn nu en kagekone eller kagemand op med en tynd stråle glasur, og fyld den ud med farvet glasur, som du laver af flormeslis, vand og lidt frugtfarve.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
397
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
92
mg
31
%
Natrium
 
331
mg
14
%
Kalium
 
663
mg
19
%
Kulhydrater
 
64
g
21
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
60
g
67
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
523
IU
10
%
Calcium
 
112
mg
11
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er din kagemand af chokoladekage klar til servering, og den bliver I glade for.

Sæt også flag og lys i kanten rundt om kagekonen/kagemanden.

Se også de populære opskrifter på fødselsdagsboller, fødseldagskringle og buffet til børnefødselsdag.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stine

    december 05, 2022 at 11:36 pm

    Hej Holger. Kan kagen bages aftenen før den skal serveres og holde sig frisk?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required