• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Kager › Kagefigurer (julekager med sirup)

Kagefigurer (julekager med sirup)

Kagefigurer hører til julens bagværk, og her er det bare med at bruge fantasien. Kagefigurerne kan udstikkes i mange former, inden de bages og til sidst pyntes med glasur. Genrefoto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 4. november 2016

De bedste kagefigurer med sirup, der udstikkes, bages og pyntes med glasur. Kagefigurerne hører julen til, og kun fantasien sætter grænser.

Til en portion kagefigurer skal du bruge:

150 gram smør
150 gram brun farin
250 gram lys sirup
2 teskefulde natron
1 teskefuld ingefær
1 lille teske stødte nelliker (brug ikke for meget)
2 teskefulde kanel
1 æg
500 gram hvedemel

Til glasur anvender du

Flormelis
Pasteuristeret æggehvide

Sådan bager du verdens bedste kagefigurer:

Vej smør af sammen med brun farin og lys sirup i en gryde, og varm det langsomt op. Det skal smeltes men ikke koge.

Rør det godt sammen, og tilsæt så natron sammen med ingefær, stødte nelliker og kanel.

Stil kasserollen til side, og lad det nu køle af til det er håndvarmt (omkring de 37 grader).

Hæld massen op i en skål, og rør så ægget i.

Derefter kommes hvedemel ved, og dejen røres sammen. Hvis dejen er for tynd, tilsætter du lidt mere hvedemel inden den har en lidt mere fast konsistens. Ælt den let igennem, og stil den så i køleskabet i mindst 12 timer. Den kan sagtens holde sig nogle dage på køl.

Tag kagefigursdejen ud i god tid inden anvendelse, så den kan nå at få noget der minder om stuetemperatur, ellers er den for svær at arbejde med.

Kom lidt mel på bordet, og ælt dejen let igennem.

Rul den ud med en kagerulle til cirka en halv centimeters tykkelse, og udstik de ønskede figurer.

Læg dem forsigtigt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag så figurerne i cirka 6-8 minutter ved 190 grader varmluft. Bagetiden afhænger naturligvis at størrelsen på dine julekager.

Tag kagefigurerne ud af ovnen, og lad dem køle af - eventuelt på en rist.

De skal selvfølgelig være afkølet inden du pynter dem med glasur.

Rør flormelis og pasteuriseret æggehvide sammen (det skal være en ret tyk glasur) , og kom det i et lille kræmmerhus, som du kan lave af enten bagepapir eller madpakkepapir.

Klip et lille hul, og så kan du tegne på kagefigurerne.

Note: Gem gerne kagerne til den efterfølgende dag, da de helst skal stå lidt før de bliver sprøde. Og kagefigurerne er naturligvis en af de faste julekager.

Se også mine opskrifter på:

Bagerens egne brunkager

Vaniljekranse, der ikke flyder ud

Julens bedste pebernødder

Nemme jødekager

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.