De bedste kagefigurer med sirup, der udstikkes, bages og pyntes med glasur. Kagefigurerne hører julen til, og kun fantasien sætter grænser.
Til en portion kagefigurer skal du bruge:
150 gram smør
150 gram brun farin
250 gram lys sirup
2 teskefulde natron
1 teskefuld ingefær
1 lille teske stødte nelliker (brug ikke for meget)
2 teskefulde kanel
1 æg
500 gram hvedemel
Til glasur anvender du
Flormelis
Pasteuristeret æggehvide
Sådan bager du verdens bedste kagefigurer:
Vej smør af sammen med brun farin og lys sirup i en gryde, og varm det langsomt op. Det skal smeltes men ikke koge.
Rør det godt sammen, og tilsæt så natron sammen med ingefær, stødte nelliker og kanel.
Stil kasserollen til side, og lad det nu køle af til det er håndvarmt (omkring de 37 grader).
Hæld massen op i en skål, og rør så ægget i.
Derefter kommes hvedemel ved, og dejen røres sammen. Hvis dejen er for tynd, tilsætter du lidt mere hvedemel inden den har en lidt mere fast konsistens. Ælt den let igennem, og stil den så i køleskabet i mindst 12 timer. Den kan sagtens holde sig nogle dage på køl.
Tag kagefigursdejen ud i god tid inden anvendelse, så den kan nå at få noget der minder om stuetemperatur, ellers er den for svær at arbejde med.
Kom lidt mel på bordet, og ælt dejen let igennem.
Rul den ud med en kagerulle til cirka en halv centimeters tykkelse, og udstik de ønskede figurer.
Læg dem forsigtigt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag så figurerne i cirka 6-8 minutter ved 190 grader varmluft. Bagetiden afhænger naturligvis at størrelsen på dine julekager.
Tag kagefigurerne ud af ovnen, og lad dem køle af - eventuelt på en rist.
De skal selvfølgelig være afkølet inden du pynter dem med glasur.
Rør flormelis og pasteuriseret æggehvide sammen (det skal være en ret tyk glasur) , og kom det i et lille kræmmerhus, som du kan lave af enten bagepapir eller madpakkepapir.
Klip et lille hul, og så kan du tegne på kagefigurerne.
Note: Gem gerne kagerne til den efterfølgende dag, da de helst skal stå lidt før de bliver sprøde. Og kagefigurerne er naturligvis en af de faste julekager.
Se også mine opskrifter på:
Vaniljekranse, der ikke flyder ud
Din vurdering
-
Kagefigurer
Stem her
( stemme)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: