• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kagedame af banankage (nem kagemand i hel bradepande)

Kagedame af banankage (nem kagemand i hel bradepande)

Kagedame af banankage
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  3. juni 2024

Skal du bage din egen kagemand eller kagedame til fødselsdag? Så skal du prøve den her kagedame af banankage.

Kagedamen eller kagemanden (det bestemmer du) er nem at lave og smager forrygende! Og den vil være et kæmpestort hit hos både store og små gæster.

Her har vi lavet kagedamen af en skøn banankage med stykker af mørk chokolade, og det plejer at vække begejstring.

Du bager den i en hel bradepande, så der er kage nok til 20 til 24 gæster.

Pynt den gerne med hovedpersonens yndlingsslik, og så det ligner fødselaren! Prøv også den populære opskrift på klassisk banankage.

Opskrift

Kagedame af banankage
KatrineKatrine Rørby Madsen

Kagedame af banankage (nem kagemand i hel bradepande)

5 fra 1 stemme
Opskrift på kagedame af banankage, som er en skøn og nem hjemmebagt kagemand af banankage. Perfekt til fødselsdag.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 24 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 412
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g smør - blødt
  • 600 g sukker
  • 20 g vaniljesukker
  • 12 æg
  • 400 g hvedemel
  • 20 g bagepulver
  • 1 nip salt
  • 800 g banan - most
  • 250 g mørk chokolade
Glasur
  • 30 g æggehvide
  • 150 g flormelis
Slik
  • 150 g slik - blandet
  • 94 g lakridssnørebånd - svarende til en pose

Fremgangsmåde
 

  1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det kan nå at blive blødt, før du bruger det. Du kan også blødgøre det i mikrobølgeovnen, men det må endelig ikke smelte.
  2. Kom 300 g smør, 600 g sukker og 20 g vaniljesukker i en røreskål og pisk det grundigt med en elpisker. Du kan også røre dejen i din røremaskine med piskeriset.
  3. Kom nu 12 æg i smør-sukkermassen. Kom et i ad gangen. Det er vigtigt for at undgå at dejen skiller.
  4. Tag en ny skål og vej 400 g hvedemel, 20 g bagepulver og 1 nip salt af og vend det rundt, så det er blandet.
  5. Mos 800 g banan. Det gør ikke noget, at bananerne er meget modne. Det giver blot en sødere kage.
  6. Hak 250 g mørk chokolade i små tern.
  7. Kom melblandingen og bananmosen i dejen lidt ad gangen og pisk det i med elpiskeren.
  8. Vend til sidst chokoladestykkerne i dejen med en grydeske eller dejskraber.
  9. Beklæd en stor bradepande på 30 gange 40 centimeter med bagepapir og hæld dejen i den og bred dejen jævn ud over hele bradepanden.
  10. Bag din kagedame af banankage ved 200 grader over- og undervarme i 35 minutter.
  11. Stik i kagen med en gaffel eller kødnål for at tjekke om den er helt færdigbagt. Hvis der er dej på nålen, giver du den et par minutter mere.
  12. Når kagen er færdigbagt, lader du den køle helt af, inden du pynter den.
  13. Rør den hvide glasur af 30 g æggehvide og 150 g flormelis og kom den i en sprøjtepose eller frysepose.
  14. Klip et meget lille hul i sprøjteposen, så du nemt kan tegne din kagedame eller kagemand. Tegn kagedamen og pynt med cirka 150 g slik og 1 pose lakridssnørrebånd (94 g lakridssnørebånd) som hår.

Næringsindhold

Kalorier: 412kcalKulhydrater: 61gProtein: 6gFedt: 17gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.4gKolesterol: 109mgNatrium: 363mgKalium: 248mgKostfibre: 2gSukker: 40gVitamin A: 457IUVitamin C: 3mgCalcium: 28mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad dig altid inspirere af dagens hovedperson, når kagen pyntes.

På vores kagedame af banankage har vi lavet en lang fletning, fordi det er sådan vores fødselar ser ud!

Du kan også prøve en af vores andre opskrifter på kagemand:

Kagemand af chokoladekage i bradepande

Brunsvigerkagemand til fødselsdagen

Kagemand af vandbakkelse til fødselsdag

Kagemand af frugt (opskrift til en sund fødselsdag)

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    juni 03, 2024 at 11:53 am

    Tak for at bruge denne opskrift. Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give opskriften stjerner.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required