• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Hjemmelavet kagecreme med ægte vanilje, mælk og æg

Hjemmelavet kagecreme med ægte vanilje, mælk og æg

billede med kagecreme creme vaniljecreme
Hjemmelavet kagecreme er meget nem at lave, og her kagecremen med ægte vanilje. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. februar 2018 - Udgivet:  8. februar 2018

Del gerne:
388
SHARES
FacebookMessenger388PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Hjemmelavet kagecreme
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Bagefast
  9. Fakta om kagecreme
Gå til opskrift

Det tager kun få minutter at lave sin egen kagecreme, og den smager bare meget bedre end pulverblandingerne.

Den hjemmelavede vaniljecreme kan bruges til lagkage, nemme fastelavnsboller, kanelgifler og meget andet bagværk. Du kan søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Hvis du ønsker din creme mere gul, kan du tilsætte lidt gul levnedsmiddelfarve eller frugtfarve, men jeg synes ikke det er nødvendigt.

Og kog gerne lige vaniljestangen med i mælken, det giver ekstra meget smag af vanilje.

Bemærk: Vaniljestang kan udskiftes med to teskefulde vaniljesukker. Her kan du så med fordel også reducere mængden af sukker.

Opskriften giver cirka to deciliter creme, der passer til mange kageopskrifter.

Se også disse opskrifter:

  • Cremestang
  • Cremelinser
  • Vaniljecreme uden æg
  • Kanelsnegle

Opskrift

billede med kagecreme creme vaniljecreme

Hjemmelavet kagecreme

Min opskrift på kagecreme, der er en hjemmelavet vaniljecreme lavet helt fra bunden. Men ægte vanilje, mælk og æg. Meget nem at lave.
Bedømmelse
4.8 fra 158 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 vaniljestang - eller 2 teskefulde vaniljesukker
  • 2 dl sødmælk
  • 20 g majsstivelse
  • 1 æg
  • 40 g sukker

Fremgangsmåde

  • Start med at flække vaniljestangen på langs - brug en skarp kniv. Skrab kornene ud. Se evt. i videoen hvordan du gør. Du kan mase kornene sammen med sukkeret.
  • Hæld ca. halvdelen af sødmælken op i en lille skål, og rør majsstivelse ud i mælken.
  • Kom resten af mælken forsigtigt op i tykbundet kasserolle sammen med æg, sukker og kornene fra vaniljestangen.
  • Put også gerne vaniljestangen i - du kan lige så godt vriste al den dejlige vaniljesmag ud af den dyre stang vanilje.
  • Varm nu op, og pisk hele tiden i gryden, så det ikke brænder på. Jeg plejer at lade blusset stå på 6 på en skala fra 1-9, mens der hele tiden piskes.
  • Når det næsten koger, kommer du den udrørte majsstivelse i - og det sker stadig under piskning.
  • Pisk videre mens kagecremen stivner. Hav tålmodighed, da det kan tage nogle minutter.
  • Når kagecremen har nået den rigtige konsistens tager du gryden af, kommer din kagecreme over i en skål og sætter den til afkøling. Drys cremen med lidt sukker på toppen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
117
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
103
mg
34
%
Natrium
 
24
mg
1
%
Kalium
 
86
mg
2
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
0.04
g
0
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
211
IU
4
%
Calcium
 
73
mg
7
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Kagecremen kan anvendes straks - eller du kan opbevare den på køl.

Her kan hjemmelavet kagecreme holde sig et par dage.

Du kan bruge kagecremen i mine opskrifter på cremelinser, cremestang og cremesnegle.

Bagefast

Skal du bruge kagecreme i bagværk, er det godt at anvende en bagefast kagecreme, så cremen ikke løber ud under bagningen. Opskriften her giver knap 600 gram færdig kagecreme, der køles ned inden brug.

Her anvendes:

3 spsk sukker
2 spsk vaniljesukker
35 g majsstivelse
2 æg
5 dl sødmælk

  • Kom sukker i en tykbundet kasserolle sammen med vaniljesukker, majsstivelse og to æg, og pisk det godt sammen. Varm det nu op under piskning, og tilsæt sødmælk.
  • Pisk videre mens kagecremen varmes, og varm den igennem ved middel varme indtil du har en tyk konsistens. Den bagefaste kagecreme må IKKE koge!
  • Hæld cremen i en skål, læg et stykke husholdningsfilm over og lad kagecremen køle helt ned inden brug. Eventuelt i køleskabet.

Den bagefaste kagecreme kan holde sig 4-5 dage i køleskabet. Så du skal altså ikke smide rester af kagecreme ud, men blot bage en ny portion kage, hvor cremen kan anvendes.

Fakta om kagecreme

Kan man udskifte vaniljestangen med vaniljesukker?

Ja, det kan du sagtens. Tilfør lidt mindre sukker, og brug i stedet to teskefulde vaniljesukker. Det smager også dejligt.

Skal kagecremen koge før man kommer Maizena i?

Ja, den skal lige op på kogepunktet, og så tilsætter du Maizena, der er udrørt i en smule vand.

Hvor lang tid kan hjemmelavet kagecreme holde sig i køleskabet?

Den hjemmelavede creme kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Stil den straks på køl.

Skal man bruge pasteuriserede æggeblommer til kagecremen?

Ja, det vil jeg anbefale. Så er man på den sikre side i forhold til risikoen for salmonella.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Petersson

    februar 19, 2025 at 7:44 pm

    Jeg vil bage fastelavnskage ti 24 pers.
    Så skal der jo kagecreme til.
    Skal jeg gange med 6 i forhold til den kagecremsopskrift der følger med. 12 dl mælk, 6 æg etc.
    Opskriften lyder ellers dejlig. Mvh Susanne Petersson

    Svar
  2. Jannie Kragh

    december 21, 2024 at 11:53 am

    Hvor meget mælk skal der bruges i alt? Der står kun 2 dL.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 22, 2024 at 4:14 pm

      Hej Jannie
      Tak for det - og har lige skrevet den lidt skarpere 🙂
      Håber det giver mening nu.
      Alt det bedste - og med ønsket om en glædelig jul
      Holger

      Svar
  3. Connie Hansen

    august 03, 2024 at 10:47 am

    Super god

    Svar
  4. Mette

    juli 28, 2024 at 12:57 pm

    Bedste og nemmeste kagecreme!!!

    Svar
  5. Lea Thume

    juli 15, 2024 at 6:20 pm

    Jeg elsker den vaniljecreme... OG jeg husker at bruge en æggeblomme i stedet for et æg.
    Jeg plejer bare at snyde lidt og lave dobbelt så meget, fordi vaniljecreme!
    Jeg har både brugt din gode creme til dine linser, og til en gang jordbærtærte... Hvor der var creme nok til overs til 4 linser bagefter... fordi mig og vaniljecreme.
    Jeg bruger vaniljepulver og har smagt mig frem til 3 svingende store teskefulde til en dobbeltportion, så jeg vil altid råde folk til at følge din opskrift bare udskifte ægget med blomme og så ellers justere til egne smagsløg senere...
    Du er simpelthen den eneste der har lavet opskrifter så jeg tør at gå i gang. Og det er nemt. Tak for det.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 16, 2024 at 11:16 am

      Hej Lea
      Mange tak - og det er jeg glad for at høre. Og jo, æggeblommer er fine at bruge i kagecremen 🙂
      Atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Else

    april 01, 2024 at 11:25 am

    skøn creme, som kan bruges til mange ting

    Svar
  7. Nanna

    marts 29, 2024 at 11:44 am

    Nu har jeg prøvet den 2 gange - og har måtte smide den ud hver gang...

    Den er først efter 2. Gang at jeg læser i kommentarerne at der skal ÆGGEBLOMMER i, selvom opskriften siger 1 æg.

    Heldigvis har jeg et brev kagecreme som reserve, men nøj hvor er jeg frustreret over den kæmpegejl i opskriften - hvordan kan den have så gode anmeldelse?

    Svar
  8. Inga

    marts 19, 2024 at 3:13 pm

    Skal der bruges æggeblomme eller et hel æg til kagecremen

    Svar
  9. Lone

    marts 15, 2024 at 9:35 pm

    ... nu kan jeg så læse der flere der har fået en alt for stiv creme, og de foreslår kun 10 g maizena. Det må jeg prøve Ellers er det den bedste jordbærtærte jeg endnu har fået/lavet! Helt fantastisk smag og bund, også kæmpe ros fra alle gæsterne (lavede 2 tærter til 10 pers)

    Svar
  10. Lone

    marts 15, 2024 at 9:29 pm

    Vedr. kagecremen: HUSK at ikke putte 1 æg i som opskriften på kagecremen foreskriver. MEN kun 1 æggeblomme!! Jeg har lavet kagecremen om 3 gange før jeg så videoen, hvor der kun puttes 1 æggeblomme i. Min creme med 1 helt æg blev så stiv at den var umulig at inkorporer i flødeskummet :0))).

    Svar
  11. Aase Dyrehauge

    februar 10, 2024 at 2:35 pm

    Jeg brugte Mandeldrik i stedet for mælk til kagecremen, og det fungerede helt fint 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2024 at 3:19 pm

      Hej Aase
      Dejligt at høre - og tak for tippet. Det er hermed givet videre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required