• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)

Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)

kålkrebinetter med spidskål
4.7 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  29. august 2023

En god opskrift på kålkrebinetter med spidskål. Lækre krebinetter uden kød, og de smager så godt, at du slet ikke savner kød. Nemme at lave.

Kålkrebinetter med spidskål er en sund og vegetarisk udgave af de klassiske krebinetter og karbonader, og de er selvfølgelig helt uden kød.

Men lad dig ikke narre. Kålkrebinetterne smager altså fantastisk godt, og de har en god konsistens og smag. Faktisk vil du slet ikke savne kødet.

Samtidig mætter krebinetterne godt, så du får virkelig en god og kødfri middag, som jeg er sikker på alle kan lide.

Du kan i øvrigt udskifte spidskål med hvidkål, og opskriften er beregnet til fire personer. Se også fremgangsmåde i min video.

Se flere lækre opskrifter:

Nem vegetar lasagne

Vegetar kødsovs

Squashfrikadeller

Opskrift på kålkrebinetter

kålkrebinetter med spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift

4.74 fra 42 stemmer
En god opskrift på kålkrebinetter med spidskål. Lækre krebinetter uden kød, og de smager så godt, at du slet ikke savner kød. Nemme at lave.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g spidskål - snittes meget fint
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vand
  • 2 løg - rives på rivejern
  • 4 æg
  • 4 spsk hvedemel - måske lidt mere
  • 4 spsk rasp
Panering
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 æg
  • rasp

Fremgangsmåde
 

  1. Til kålkrebinetter er det vigtigt, at du snitter 400 g spidskål så fint som muligt. Så vær omhyggelig, og snit kålen meget fint.
  2. Kom den snittede spidskål i en skål sammen med 2 tsk salt og 1 dl vand. Vend det rundt og lad kålen trække i ca. 15 minutter.
  3. Klem så væden ud af kålen og læg den i en ny skål. Klem så meget væde ud af kålen som muligt.
  4. Kom 4 æg ved kålen sammen med 4 spsk hvedemel. Du skal formentlig bruge 6-7 spiseskefulde, men start med fire, og tilsæt efterfølgende mere mel. Kom også 2 løg (revet) og 4 spsk rasp ved sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Vend "farsen" godt sammen, og kom resten af melet ved undervejs. Du skal have en rimelig fast kålfars, som derefter stilles på køl i 15 minutter.
  6. Form nu kålkrebinetter i passende størrelse. Lav dem ikke for store. Jeg bruger en stor spiseskefuld kålfars til hver krebinet. Se evt. fremgangsmåde i min video.
  7. I tre dybe tallerkner eller skåle kommes henholdsvis 4 spsk hvedemel, 2 æg (sammenpiskede) og rasp. Vend først hver spidskålskrebinet i mel, så æg og til sidst i rasp. Lægges til side.
  8. Varm en pande op og kom en god klat smør og en sjat olie i. Husk rigeligt med fedtstof når du steger dine spidskålskrebinetter. Steg dem ca. 4-5 minutter på hver side, og sænk gerne varmen lidt når du har brunet krebinetterne af.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcalKulhydrater: 31gProtein: 14gFedt: 8gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.03gKolesterol: 246mgNatrium: 499mgKalium: 471mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 484IUVitamin C: 46mgCalcium: 145mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigstegte kålkrebinetter serveres straks. Eventuelt sammen med en lækker kålsalat med ananas og gulerødder.

Men krebinetterne er også gode sammen med kartofler og stuvede ærter og gulerødder. Hvis det skal være mere klassisk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. jytte

    januar 30, 2025 at 11:20 am

    dejlige meget mættende

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 30, 2025 at 1:27 pm

      Mange tak, Jytte - dejligt at høre.
      Og så savner man slet ikke kødet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lise Lotte Agerbak

    januar 12, 2025 at 8:30 pm

    Jeg har lavet opskriften to gange, men begge gange er farsen blevet alt for blød og næsten umulig at panere. Dette selv om jeg har presset kålen hårdt og tilsætter mere rasp og mel end anbefalet. Hvad gør jeg galt? Jeg bruger mellem store løg som jeg river fint og 4 mellem store æg skal de være små?

    Svar
  3. Maria Black

    september 11, 2024 at 10:12 am

    Hejsa, det er ikke for at være på tværs, men hvorfor skal vegetarretter have navn efter de retter med kød, der bliver efterlignet? Om det er bøf (selleribøf), frikadeller ( gulerodsfrikadeller) krebinetter og karbonader ( krebinetter med spidskål)?? synes det er så misvisende, både for vegetarer og ikke vegetarer.

    Svar
    • Mijensen

      oktober 21, 2024 at 7:30 pm

      Det er da nok den mest ligegyldige besked jeg længe har set. Hvad er det der er misvisende med KÅLkrebinetter??? Det kan da vel ikke være så svært at forstå

      Svar
  4. inger

    februar 22, 2024 at 2:59 pm

    Hvor stammer musikken fra der ledsager jeres videoer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 24, 2024 at 8:07 am

      Hej Inger
      Det kan du se til sidst i alle videoer, hvor kunstneren er krediteret. Det varierer fra video til video.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Henriette

    august 29, 2023 at 8:12 pm

    Hej. Hvis man nu gerne vil spare lidt på fedtstoffet, tror du så at de her kan laves i airfryer eller i ovn?

    Svar
  6. Lotte Sørensen

    august 29, 2023 at 10:10 am

    Snitter du kålen med kniv, rivejern eller mandolinjern for at få den fintsnittet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 29, 2023 at 11:52 am

      Hej Lotte
      Jeg plejer bare at snitte spidskålen så fint som muligt med en kniv 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Stig

    marts 27, 2022 at 11:14 am

    Hej.
    Generelt gode opskrifter, som gir’
    Inspiration til hverdagen, men kunne du ikke skrive lidt om kalorieindholdet i de enkelte retter.
    Dejlig dag😃

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 23, 2022 at 2:26 pm

      Hej Stig
      Mange tak. Og jo, jeg er ved at lægge næringsindhold på alle opskrifter, så det bliver nu rullet ud løbende. Målet er, at du på alle opskrifter på Madens Verden kan se hvad de indeholder ernæringsmæssigt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required