En god opskrift på kålkrebinetter med spidskål. Lækre krebinetter uden kød, og de smager så godt, at du slet ikke savner kød. Nemme at lave.
Kålkrebinetter med spidskål er en sund og vegetarisk udgave af de klassiske krebinetter og karbonader, og de er selvfølgelig helt uden kød.
Men lad dig ikke narre. Kålkrebinetterne smager altså fantastisk godt, og de har en god konsistens og smag. Faktisk vil du slet ikke savne kødet.
Samtidig mætter krebinetterne godt, så du får virkelig en god og kødfri middag, som jeg er sikker på alle kan lide.
Du kan i øvrigt udskifte spidskål med hvidkål, og opskriften er beregnet til fire personer. Se også fremgangsmåde i min video.
Se flere lækre opskrifter:
Opskrift på kålkrebinetter
Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift
Ingredienser
- 400 g spidskål - snittes meget fint
- 2 tsk salt
- 1 dl vand
- 2 løg - rives på rivejern
- 4 æg
- 4 spsk hvedemel - måske lidt mere
- 4 spsk rasp
Panering
- 4 spsk hvedemel
- 2 æg
- rasp
Fremgangsmåde
- Til kålkrebinetter er det vigtigt, at du snitter 400 g spidskål så fint som muligt. Så vær omhyggelig, og snit kålen meget fint.
- Kom den snittede spidskål i en skål sammen med 2 tsk salt og 1 dl vand. Vend det rundt og lad kålen trække i ca. 15 minutter.
- Klem så væden ud af kålen og læg den i en ny skål. Klem så meget væde ud af kålen som muligt.
- Kom 4 æg ved kålen sammen med 4 spsk hvedemel. Du skal formentlig bruge 6-7 spiseskefulde, men start med fire, og tilsæt efterfølgende mere mel. Kom også 2 løg (revet) og 4 spsk rasp ved sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
- Vend "farsen" godt sammen, og kom resten af melet ved undervejs. Du skal have en rimelig fast kålfars, som derefter stilles på køl i 15 minutter.
- Form nu kålkrebinetter i passende størrelse. Lav dem ikke for store. Jeg bruger en stor spiseskefuld kålfars til hver krebinet. Se evt. fremgangsmåde i min video.
- I tre dybe tallerkner eller skåle kommes henholdsvis 4 spsk hvedemel, 2 æg (sammenpiskede) og rasp. Vend først hver spidskålskrebinet i mel, så æg og til sidst i rasp. Lægges til side.
- Varm en pande op og kom en god klat smør og en sjat olie i. Husk rigeligt med fedtstof når du steger dine spidskålskrebinetter. Steg dem ca. 4-5 minutter på hver side, og sænk gerne varmen lidt når du har brunet krebinetterne af.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De færdigstegte kålkrebinetter serveres straks. Eventuelt sammen med en lækker kålsalat med ananas og gulerødder.
Men krebinetterne er også gode sammen med kartofler og stuvede ærter og gulerødder. Hvis det skal være mere klassisk.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
jytte
dejlige meget mættende
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Jytte - dejligt at høre.
Og så savner man slet ikke kødet 🙂
Alt det bedste
Holger
Lise Lotte Agerbak
Jeg har lavet opskriften to gange, men begge gange er farsen blevet alt for blød og næsten umulig at panere. Dette selv om jeg har presset kålen hårdt og tilsætter mere rasp og mel end anbefalet. Hvad gør jeg galt? Jeg bruger mellem store løg som jeg river fint og 4 mellem store æg skal de være små?
Maria Black
Hejsa, det er ikke for at være på tværs, men hvorfor skal vegetarretter have navn efter de retter med kød, der bliver efterlignet? Om det er bøf (selleribøf), frikadeller ( gulerodsfrikadeller) krebinetter og karbonader ( krebinetter med spidskål)?? synes det er så misvisende, både for vegetarer og ikke vegetarer.
Mijensen
Det er da nok den mest ligegyldige besked jeg længe har set. Hvad er det der er misvisende med KÅLkrebinetter??? Det kan da vel ikke være så svært at forstå
inger
Hvor stammer musikken fra der ledsager jeres videoer?
Holger Rørby Madsen
Hej Inger
Det kan du se til sidst i alle videoer, hvor kunstneren er krediteret. Det varierer fra video til video.
Alt det bedste
Holger
Henriette
Hej. Hvis man nu gerne vil spare lidt på fedtstoffet, tror du så at de her kan laves i airfryer eller i ovn?
Lotte Sørensen
Snitter du kålen med kniv, rivejern eller mandolinjern for at få den fintsnittet?
Holger Rørby Madsen
Hej Lotte
Jeg plejer bare at snitte spidskålen så fint som muligt med en kniv 🙂
Alt det bedste
Holger
Stig
Hej.
Generelt gode opskrifter, som gir’
Inspiration til hverdagen, men kunne du ikke skrive lidt om kalorieindholdet i de enkelte retter.
Dejlig dag😃
Holger Rørby Madsen
Hej Stig
Mange tak. Og jo, jeg er ved at lægge næringsindhold på alle opskrifter, så det bliver nu rullet ud løbende. Målet er, at du på alle opskrifter på Madens Verden kan se hvad de indeholder ernæringsmæssigt.
Alt det bedste
Holger