Prøv disse lækre, bløde og krydrede juleboller med marcipan og æbler. Du får en vidunderlig opskrift på den lækre julebolle med smag af jul.
Lækre bløde, søde og krydrede juleboller er ikke til at stå for.
De smager af jul, når den er bedst med lune krydderier som kanel, kardemomme og nellike sammen med marcipan og æbler.
Server julebollerne med smør, og du er sikker på at komme i julehumør.
Du får 16 stk. med smag af jul i denne opskrift.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nemme juleboller
Juleboller - den bedste opskrift
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 50 g gær
- 1 æg
- 700 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 tsk kanel - stødt
- 1 tsk kardemomme - stødt
- 0,25 tsk nelliker - stødt
- 1 tsk salt
- 50 g marcipan - revet
- 1 æble - revet
- 50 g smør - blødt
- 50 g rosiner
Pynt
- mandelflager
- perlesukker
- æg - til pensling
Fremgangsmåde
- Lun mælken en smule så den er omkring fingertemperatur (37 grader) – den må endelig ikke blive for varm!
- Hæld mælken over i en skål og opløs gæren i den lune mælk.
- Slå ægget ud i mælkeopløsningen og rør godt sammen.
- Kom ¾ af melet i dejen sammen med sukker, kanel, kardemomme, nelliker og salt og ælt det hele sammen.
- Fjern kernehus fra æblet og riv det groft. Riv også marcipanen groft.
- Tilsæt revne æbler og revet marcipan til dejen og ælt det hele sammen. Tilsæt mere mel lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Det er ikke sikkert, at alt melet skal bruges, og måske skal du bruge en smule mere.
- Skær det bløde smør i små stykker, kom det i skålen og ælt det godt ind i dejen til den er glat og blank. Tilsæt til sidst rosiner og ælt dem ind i dejen.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter med et viskestykke over.
- Slå dejen ned og del den op i 12-16 stykker (afhængig af, hvor store du vil have dem) og form dem til boller. Fold gerne rosinerne ind i dejen, så de ikke stikker ud.
- Læg bollerne på bageplader med bagepapir – sørg for, at der er plads imellem dem til at hæve. Lad dem efterhæve i 45 min.
- Pensl bollerne med pisket æg og drys med mandelflager og perlesukker.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de bagte juleboller køle af, hvorefter de nydes med smør til en kop kaffe, te eller gløgg.
Smagen og fyldet i julebollerne kan sagtens varieres. Krydderier kan tilføjes eller udelades og rosinerne kan udskiftes med sukat, korender eller syltet appelsinskal eller helt udelades.
De revne æbler og marcipan giver rigtig god smag og saftighed til bollerne, men du får stadig nogle lækre julekrydrede boller, selvom du udelader de to ingredienser.
Perlesukker og mandelflager på toppen giver en dejlig sprødhed til de bløde boller, men de kan selvfølgelig pyntes, som du har lyst til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ida Mourier-Petersen
Bages julebollerne alm. ovn el. varmluft.
Vh.
Rose Nielsen
De smagte ok, men jeg/vi blev lidt skuffede over at der ikke var så meget smag, som vi havde regnet med. Har fulgt opskriften men kunne hverken smage æbler, marcipan eller særligt meget krydderi. Kun rosinerne, de var gode.
Mvh Rose