Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Juleboller

Juleboller med krydderier, æble og marcipan

billede med juleboller
4.6 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
149
SHARES
FacebookMessenger149PinterestEmailSMS
Indhold
  • Juleboller - den bedste opskrift
  • Opskrift på nemme juleboller
  • Tips
  • Kommentarer

Juleboller - den bedste opskrift

charlotte mithrilCharlotte Mithril
4.6 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Prøv disse lækre, bløde og krydrede juleboller med marcipan og æbler. Du får en vidunderlig opskrift på den lækre julebolle med smag af jul.
Antal: 16 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 700 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kanel stødt
  • 1 tsk kardemomme stødt
  • 0,25 tsk nelliker stødt
  • 1 tsk salt
  • 50 g marcipan revet
  • 1 æble revet
  • 50 g smør blødt
  • 50 g rosiner
Pynt
  • mandelflager
  • perlesukker
  • æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken en smule så den er omkring fingertemperatur (37 grader) - den må endelig ikke blive for varm!
  2. Hæld mælken over i en skål og opløs gæren i den lune mælk.
  3. Slå ægget ud i mælkeopløsningen og rør godt sammen.
  4. Kom ¾ af melet i dejen sammen med sukker, kanel, kardemomme, nelliker og salt og ælt det hele sammen.
  5. Fjern kernehus fra æblet og riv det groft. Riv også marcipanen groft.
  6. Tilsæt revne æbler og revet marcipan til dejen og ælt det hele sammen. Tilsæt mere mel lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Det er ikke sikkert, at alt melet skal bruges, og måske skal du bruge en smule mere.
  7. Skær det bløde smør i små stykker, kom det i skålen og ælt det godt ind i dejen til den er glat og blank. Tilsæt til sidst rosiner og ælt dem ind i dejen.
  8. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter med et viskestykke over.
  9. Slå dejen ned og del den op i 12-16 stykker (afhængig af, hvor store du vil have dem) og form dem til boller. Fold gerne rosinerne ind i dejen, så de ikke stikker ud.
  10. Læg bollerne på bageplader med bagepapir - sørg for, at der er plads imellem dem til at hæve. Lad dem efterhæve i 45 min.
  11. Pensl bollerne med pisket æg og drys med mandelflager og perlesukker.
  12. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter. Lad dem afkøle på en rist.

Næringsindhold

Kalorier243kcalKulhydrater44gProtein6gFedt5gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol19mgNatrium180mgKalium144mgKostfibre2gSukker8gVitamin A130IUVitamin C1mgCalcium39mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på nemme juleboller

Lækre bløde, søde og krydrede juleboller er ikke til at stå for.

De smager af jul, når den er bedst med lune krydderier som kanel, kardemomme og nellike sammen med marcipan og æbler.

Server julebollerne med smør, og du er sikker på at komme i julehumør.

Du får 16 stk. med smag af jul i denne opskrift.

Se også de populære opskrifter på:

  • Fødselsdagsboller
  • Kløben
  • Hurtige boller
  • Kanelboller

Tips

Lad de bagte juleboller køle af, hvorefter de nydes med smør til en kop kaffe, te eller gløgg.

Smagen og fyldet i julebollerne kan sagtens varieres. Krydderier kan tilføjes eller udelades og rosinerne kan udskiftes med sukat, korender eller syltet appelsinskal eller helt udelades.

De revne æbler og marcipan giver rigtig god smag og saftighed til bollerne, men du får stadig nogle lækre julekrydrede boller, selvom du udelader de to ingredienser.

Perlesukker og mandelflager på toppen giver en dejlig sprødhed til de bløde boller, men de kan selvfølgelig pyntes, som du har lyst til.

Prøv også de skønne opskrifter på fedtebrød og brunkager.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ida Mourier-Petersen skriver

    december 08, 2024 at 5:25 pm

    Bages julebollerne alm. ovn el. varmluft.
    Vh.

    Svar
  2. Rose Nielsen skriver

    december 05, 2024 at 5:49 pm

    De smagte ok, men jeg/vi blev lidt skuffede over at der ikke var så meget smag, som vi havde regnet med. Har fulgt opskriften men kunne hverken smage æbler, marcipan eller særligt meget krydderi. Kun rosinerne, de var gode.
    Mvh Rose

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required