• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Juleboller

Juleboller

billede med juleboller
4.6 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
148
SHARES
FacebookMessenger148PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  11. november 2023

Prøv disse lækre, bløde og krydrede juleboller med marcipan og æbler. Du får en vidunderlig opskrift på den lækre julebolle med smag af jul.

Lækre bløde, søde og krydrede juleboller er ikke til at stå for.

De smager af jul, når den er bedst med lune krydderier som kanel, kardemomme og nellike sammen med marcipan og æbler.

Server julebollerne med smør, og du er sikker på at komme i julehumør.

Du får 16 stk. med smag af jul i denne opskrift.

Se også de populære opskrifter på:

  • Fødselsdagsboller
  • Kløben
  • Hurtige boller
  • Kanelboller

Opskrift på nemme juleboller

billede med juleboller
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Juleboller - den bedste opskrift

4.56 fra 9 stemmer
Prøv disse lækre, bløde og krydrede juleboller med marcipan og æbler. Du får en vidunderlig opskrift på den lækre julebolle med smag af jul.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 16 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 243
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 700 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kanel - stødt
  • 1 tsk kardemomme - stødt
  • 0,25 tsk nelliker - stødt
  • 1 tsk salt
  • 50 g marcipan - revet
  • 1 æble - revet
  • 50 g smør - blødt
  • 50 g rosiner
Pynt
  • mandelflager
  • perlesukker
  • æg - til pensling

Fremgangsmåde
 

  1. Lun mælken en smule så den er omkring fingertemperatur (37 grader) – den må endelig ikke blive for varm!
  2. Hæld mælken over i en skål og opløs gæren i den lune mælk.
  3. Slå ægget ud i mælkeopløsningen og rør godt sammen.
  4. Kom ¾ af melet i dejen sammen med sukker, kanel, kardemomme, nelliker og salt og ælt det hele sammen.
  5. Fjern kernehus fra æblet og riv det groft. Riv også marcipanen groft.
  6. Tilsæt revne æbler og revet marcipan til dejen og ælt det hele sammen. Tilsæt mere mel lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Det er ikke sikkert, at alt melet skal bruges, og måske skal du bruge en smule mere.
  7. Skær det bløde smør i små stykker, kom det i skålen og ælt det godt ind i dejen til den er glat og blank. Tilsæt til sidst rosiner og ælt dem ind i dejen.
  8. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter med et viskestykke over.
  9. Slå dejen ned og del den op i 12-16 stykker (afhængig af, hvor store du vil have dem) og form dem til boller. Fold gerne rosinerne ind i dejen, så de ikke stikker ud.
  10. Læg bollerne på bageplader med bagepapir – sørg for, at der er plads imellem dem til at hæve. Lad dem efterhæve i 45 min.
  11. Pensl bollerne med pisket æg og drys med mandelflager og perlesukker.
  12. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter. Lad dem afkøle på en rist.

Næringsindhold

Kalorier: 243kcalKulhydrater: 44gProtein: 6gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 19mgNatrium: 180mgKalium: 144mgKostfibre: 2gSukker: 8gVitamin A: 130IUVitamin C: 1mgCalcium: 39mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de bagte juleboller køle af, hvorefter de nydes med smør til en kop kaffe, te eller gløgg.

Smagen og fyldet i julebollerne kan sagtens varieres. Krydderier kan tilføjes eller udelades og rosinerne kan udskiftes med sukat, korender eller syltet appelsinskal eller helt udelades.

De revne æbler og marcipan giver rigtig god smag og saftighed til bollerne, men du får stadig nogle lækre julekrydrede boller, selvom du udelader de to ingredienser.

Perlesukker og mandelflager på toppen giver en dejlig sprødhed til de bløde boller, men de kan selvfølgelig pyntes, som du har lyst til.

Prøv også de skønne opskrifter på fedtebrød og brunkager.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ida Mourier-Petersen

    december 08, 2024 at 5:25 pm

    Bages julebollerne alm. ovn el. varmluft.
    Vh.

    Svar
  2. Rose Nielsen

    december 05, 2024 at 5:49 pm

    De smagte ok, men jeg/vi blev lidt skuffede over at der ikke var så meget smag, som vi havde regnet med. Har fulgt opskriften men kunne hverken smage æbler, marcipan eller særligt meget krydderi. Kun rosinerne, de var gode.
    Mvh Rose

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required