Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Juleboller

Juleboller

billede med juleboller
4.6 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
149
SHARES
FacebookMessenger149PinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 11. november 2023

Prøv disse lækre, bløde og krydrede juleboller med marcipan og æbler. Du får en vidunderlig opskrift på den lækre julebolle med smag af jul.

Lækre bløde, søde og krydrede juleboller er ikke til at stå for.

De smager af jul, når den er bedst med lune krydderier som kanel, kardemomme og nellike sammen med marcipan og æbler.

Server julebollerne med smør, og du er sikker på at komme i julehumør.

Du får 16 stk. med smag af jul i denne opskrift.

Se også de populære opskrifter på:

  • Fødselsdagsboller
  • Kløben
  • Hurtige boller
  • Kanelboller

Opskrift på nemme juleboller

charlotte mithrilCharlotte Mithril

Juleboller - den bedste opskrift

4.56 fra 9 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 16 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 243
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 700 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kanel - stødt
  • 1 tsk kardemomme - stødt
  • 0,25 tsk nelliker - stødt
  • 1 tsk salt
  • 50 g marcipan - revet
  • 1 æble - revet
  • 50 g smør - blødt
  • 50 g rosiner
Pynt
  • mandelflager
  • perlesukker
  • æg - til pensling
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Lun mælken en smule så den er omkring fingertemperatur (37 grader) - den må endelig ikke blive for varm!
  2. Hæld mælken over i en skål og opløs gæren i den lune mælk.
  3. Slå ægget ud i mælkeopløsningen og rør godt sammen.
  4. Kom ¾ af melet i dejen sammen med sukker, kanel, kardemomme, nelliker og salt og ælt det hele sammen.
  5. Fjern kernehus fra æblet og riv det groft. Riv også marcipanen groft.
  6. Tilsæt revne æbler og revet marcipan til dejen og ælt det hele sammen. Tilsæt mere mel lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Det er ikke sikkert, at alt melet skal bruges, og måske skal du bruge en smule mere.
  7. Skær det bløde smør i små stykker, kom det i skålen og ælt det godt ind i dejen til den er glat og blank. Tilsæt til sidst rosiner og ælt dem ind i dejen.
  8. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter med et viskestykke over.
  9. Slå dejen ned og del den op i 12-16 stykker (afhængig af, hvor store du vil have dem) og form dem til boller. Fold gerne rosinerne ind i dejen, så de ikke stikker ud.
  10. Læg bollerne på bageplader med bagepapir - sørg for, at der er plads imellem dem til at hæve. Lad dem efterhæve i 45 min.
  11. Pensl bollerne med pisket æg og drys med mandelflager og perlesukker.
  12. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 243kcalKulhydrater: 44gProtein: 6gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 19mgNatrium: 180mgKalium: 144mgKostfibre: 2gSukker: 8gVitamin A: 130IUVitamin C: 1mgCalcium: 39mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Lad de bagte juleboller køle af, hvorefter de nydes med smør til en kop kaffe, te eller gløgg.

Smagen og fyldet i julebollerne kan sagtens varieres. Krydderier kan tilføjes eller udelades og rosinerne kan udskiftes med sukat, korender eller syltet appelsinskal eller helt udelades.

De revne æbler og marcipan giver rigtig god smag og saftighed til bollerne, men du får stadig nogle lækre julekrydrede boller, selvom du udelader de to ingredienser.

Perlesukker og mandelflager på toppen giver en dejlig sprødhed til de bløde boller, men de kan selvfølgelig pyntes, som du har lyst til.

Prøv også de skønne opskrifter på fedtebrød og brunkager.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ida Mourier-Petersen skriver

    december 08, 2024 at 5:25 pm

    Bages julebollerne alm. ovn el. varmluft.
    Vh.

    Svar
  2. Rose Nielsen skriver

    december 05, 2024 at 5:49 pm

    De smagte ok, men jeg/vi blev lidt skuffede over at der ikke var så meget smag, som vi havde regnet med. Har fulgt opskriften men kunne hverken smage æbler, marcipan eller særligt meget krydderi. Kun rosinerne, de var gode.
    Mvh Rose

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required