• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Juleand

Juleand

billede med juleand og andesovs
Juleand og den bedste andesovs. Så er maden juleaften næsten i hus. Og det er ret nemt at lave en mør andesteg og den perfekte sovs til juleanden. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  6. december 2018

Del gerne:
86
SHARES
FacebookMessenger86PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Den eneste opskrift du behøver for at lave den perfekte juleand med andesovs, brunede kartofler og rødkål. Julemad og julemenu samlet på én side.
  2. Juleand
  3. Sovs til andesteg
  4. Brunede kartofler
  5. Rødkål til anden

Den eneste opskrift du behøver for at lave den perfekte juleand med andesovs, brunede kartofler og rødkål. Julemad og julemenu samlet på én side.

Her guider jeg dig igennem den perfekte tilberedning af juleand og alt det lækre tilbehør, som du skal spise juleaften.

De fleste danskere foretrækker nemlig stadig at spise andesteg juleaften, og det skal selvfølgelig være med en lækker andesovs, brunede kartofler og hjemmelavet rødkål.

Og efter andestegen kommer juletraditionen med risalamande, og den finder du opskriften på nederst her.

Så her er alt det du skal vide for at lave den perfekte julemiddag, der aldrig slår fejl.

Juleand

Vi starter med opskriften på juleand. Du skal beregne mindst tre timer til andestegen, men lav gerne juleanden i god tid, så du ikke skal stresse til sidst. det er nemt at varme den parterede and op lige inden I sætter jer til julebordet.

Hvis du hellere vil lave juleand i grillen, så er opskriften på grillet and her.

Sovs til andesteg

Ingen god juleand uden verdens bedste andesovs. For andesovsen sætter det store prik i'et. Sådan laver du julens bedste andesovs.

Brunede kartofler

Til andestegen juleaften skal du naturligvis lave brune kartofler, men det er ikke ligemeget hvordan du gør det.

Jeg har prøvet mig frem, og her er den perfekte metode til tilberedning af brunede kartofler.

Se i øvrigt det gode tip til, hvordan du nemt piller kartoflerne til brunede kartofler.

Rødkål til anden

Du skal også prøve denne lækre opskrift på gammeldags rødkål, der smager som rødkål skal juleaften:

Og hvis du mere er til en rødkålssalat med frisk rødkål, skal du prøve denne:

Til en traditionel julemenu skal du naturligvis også have den perfekte julevin. Den skal både gå godt til en lækker andesteg samt finalen i form af verdens bedste risalamande. Og sådan laver du en cremet risalamande.

Tilbage er der bare at ønske god appetit og en RIGTIG GLÆDELIG JUL

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. bent

    december 24, 2022 at 4:56 pm

    altid lækker mad og gode opskrifter nem at se på svært at smage

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her