• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Bagte jordskokker

Bagte jordskokker

billederesultat for bagte jordskokker i ovn
Bagte jordskokker med citron og timian, der både er sprøde og møre. Jordskokkerne kan laves både i ovn og på grill. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  31. oktober 2024 - Udgivet:  4. oktober 2015

Del gerne:
187
SHARES
FacebookMessenger187PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Bagte jordskokker: Jordskokkerne er en af de ofte oversete rodfrugter, men med sin nøddeagtige smag gør de sig super godt til blandt andet oksekød.
  2. Opskrift på bagte jordskokker
  3. Bagte jordskokker
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Bagte jordskokker i grill
Gå til opskrift

Bagte jordskokker: Jordskokkerne er en af de ofte oversete rodfrugter, men med sin nøddeagtige smag gør de sig super godt til blandt andet oksekød.

Her er en lækker opskrift på bagte jordskokker med citron og timian.

Jordskokker er nemme at håndterne, selvom de ser besværlige ud.

Rens med en børste, og skær dem derefter i både.

Vær opmærksom på, at jordskokker hurtigt bliver mørke når skæres over (ligesom med æbler), og derfor skal de forarbejdes hurtigt.

Opskriften er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Jordskokkesuppe
  • Kylling med jordskokker
  • Jordskokkechips
  • Smørstegte jordskokker med timian

Opskrift på bagte jordskokker

billederesultat for bagte jordskokker i ovn

Bagte jordskokker

Bagte jordskokker: Jordskokkerne er en af de ofte oversete rodfrugter, men med sin nøddeagtige smag gør de sig super godt til blandt andet oksekød.
Bedømmelse
4.8 fra 39 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 1 håndfuld timian
  • 1 citron
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Vask og børst jordskokkerne så de er helt fri for jord. Kom godt ind i alle afkroge.
  • Skær jordskokkerne i både, og kom dem op i et ildfast fad, som du har smurt med lidt olie.
  • Dryp hurtigt med citronsaft, da jordskokkerne på kort tid bliver mørke, når de er skåret over. Som det også er tilfældet med blandt andet skorzonerrødder og æbler.
  • Syren fra citronen hindrer det - et smart trick med jordskokkerne.
  • Pluk timian over, dryp med lidt olie, og krydr med salt og peber.
  • Bag jordskokkerne ved 200 grader i cirka 18-20 minutter. Så har de stadig et sprødt knæk, men giv dem fem minutter mere hvis du ønsker dem møre. De skal dog ikke bages helt ud, da de så bliver for kedelige.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
130
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
0.5
g
3
%
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
587
mg
26
%
Kalium
 
575
mg
16
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
43
IU
1
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De bagte jordskokker smager meget fint af nødder, og er et særdeles lækkert tilbehør til blandt andet oksekød, men kan også serveres til koteletter eller kylling.

Bagte jordskokker i grill

Jeg har her lavet jordskokkerne i ovn, men du kan sagtens også lave dem i en kuglegrill eller på gasgrill.

Her er det ved indirekte varme, stadig 200 grader - og bagetiden er den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ida

    januar 18, 2021 at 6:20 pm

    Prøvede opskriften i dag. De fik 40 minutter, men var ikke rigtigt møre. Måske har mine jordskokker været store?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 20, 2021 at 6:12 am

      Hej Ida
      Ja, det lyder som om du har fundet nogle ordentlige basser 🙂
      Prøv næste gang at dele i mindre stykker, som også er nogenlunde lige store.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Sonja

        november 01, 2024 at 4:03 pm

        Hej Holger,
        Er det ikke bedst at skrælle jordskokkerne?

      • Holger Rørby Madsen

        november 01, 2024 at 4:27 pm

        Hej Sonja
        Det er en smagssag - jeg gør det normalt ikke, men vasker dem blot grundigt.
        Alt det bedste
        Holger

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required