• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Jordbærmarmelade - hjemmelavet marmelade med jordbær

Jordbærmarmelade - hjemmelavet marmelade med jordbær

jordbærmarmelade
Hvad er næsten bedre end sådan en hjemmelavet jordbærmarmelade, der blot indeholder masser af jordbær og sukker. Den færdige marmelade hældes på glas, og kan derefter holde sig i månedsvis. Foto: iStock.com/pilipphoto.

Opdateret:  6. november 2023 - Udgivet:  28. februar 2018

Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Jordbærmarmelade er utrolig nemt at lave selv, og du skal faktisk kun bruge jordbær og sukker. Jordbærmarmeladen kan kommes på glas, hvor den holder i flere måneder.
  2. Opskrift på jordbærmarmelade
  3. Jordbærmarmelade
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Opbevaring
Gå til opskrift

Jordbærmarmelade er utrolig nemt at lave selv, og du skal faktisk kun bruge jordbær og sukker. Jordbærmarmeladen kan kommes på glas, hvor den holder i flere måneder.

Det er utroligt let at lave sin egen jordbærmarmelade, og den hjemmelavede marmelade behøver faktisk kun bestå af to ingredienser.

Det er jordbær og sukker - og ikke andet. Atamonen bruges til at sikre en længere holdbarhed i marmeladen, men hvis du har planer om at spise jordbærmarmeladen i løbet af relativ kort tid, ja så kan du bare undlade Atamon.

Se også: Jordbærgrød med friske eller frosne jordbær

Det bedste er selvfølgelig en jordbærmarmelade af nye, danske jordbær, men du kan også lave af den af udenlandske jordbær udenfor sæsonen, eller anvende frosne jordbær. det fungerer faktisk også fint.

Opskriften her giver 4-6 gode glas marmelade med jordbær - alt selvfølgelig afhængig af størrelsen på glassene.

Opskrift på jordbærmarmelade

jordbærmarmelade

Jordbærmarmelade

Jordbærmarmelade er utrolig nemt at lave selv, og du skal faktisk kun bruge jordbær og sukker. Jordbærmarmeladen kan kommes på glas, hvor den holder i flere måneder.
Bedømmelse
4.7 fra 33 stemmer
RetSøde sager
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 4 glas
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg jordbær
  • 700 g sukker
  • Atamon

Fremgangsmåde

  • Jordbærrene skylles og eventuelle grønne blade pilles selvfølgelig fra. Frosne jordbær må gerne tøes op inden brug.
  • Kom jordbærrene i en stor gryde sammen med sukker, og lad det koge langsomt op.
  • Nu skal jordbærmarmeladen så koge cirka 20 minutter ved en middel varme, hvor du jævnligt rører rundt i den.
  • Skyl glas med kogende vand. Kom lidt Atamon i hvert fald, skru låget på, ryst rundt så Atatmonen fordeles, og hæld eventuelle rester ud.
  • Hæld den færdige marmelade i hvert glas, og lad den derefter køle lidt af inden du skruer låg på. Så er din jordbærmarmelade sådan set færdig.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
754
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.04
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
4
mg
0
%
Kalium
 
386
mg
11
%
Kulhydrater
 
194
g
65
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
187
g
208
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
30
IU
1
%
Vitamin C
 
147
mg
178
%
Calcium
 
42
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opbevaring

Opbevar jordbærmarmeladen et køligt sted, og her vil den uden problemer kunne holde sig flere måneder. Måske op mod et halvt år.

Opstår der mug på din marmelade, så skal du kassere hele indholdet i glasset, Det er ikke nok kun at skrabe muggen væk, da mug laver lange "rødder" ned i den øvrige marmelade. Så ved du det.

Og som sagt kan du undlade Atamon, hvis du spiser jordbærmarmeladen i løbet af nogle uger.

Vil du jævne marmeladen mere, kan du her se hvordan du anvender melatin.

Se også opskriften på marmelade:

Brombærmarmelade

Mirabellemarmelade

Hindbærmarmelade

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte G. V. Vinter

    maj 06, 2024 at 1:50 pm

    Meget sød marmelade - tilsatte saft af en halv citron og fint revet skal af hele citronen til 600g bær/400g sukker. Næste gang vil jeg bruge forholdet 2:1 og ikke 3:2. Citronen giver en friskere smag.

    Svar
  2. Marie

    december 03, 2021 at 11:16 pm

    Perfekt søde for denne familie 🙂
    Mange tak for opskriften 🙂

    Svar
  3. Maja Jensen

    juli 03, 2020 at 8:14 pm

    For sød. Jeg var nødt til at tilsætte citronsaft for at balancere sødmen.
    Ellers lækker med vanilje i.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required