• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter

Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter

billede med jordbær med vaniljecreme
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
74
SHARES
FacebookMessenger74PinterestEmailSMSSubscribe

En nem opskrift på jordbær med vaniljecreme, der jo er en klassisk dansk sommerdessert. Med friske jordbær og en let, luftig og hjemmelavet vaniljecreme.

Hvad er næsten bedre end nye danske jordbær med vaniljecreme som afslutning på et godt måltid?

Nej vel, og den gode nyhed er, at den hjemmelavede vaniljecreme er meget nem at lave.

Faktisk kan du lave denne dessert på ca. fem minutter, hvorefter du blot stiller den på køl indtil den skal serveres.

Og jordbær med hjemmelavet vaniljecreme er et stensikkert hit som dessert, som alle vil elske.

Opskriften er beregnet til seks personer, men du kan jo nemt rette til, hvis I er flere eller færre. Måske kan du endda godt strække mængderne til otte personer.

Bemærk, at denne vaniljecreme laves uden majsstivelse. Se mere indhold:

  • Sommerdessert i glas med flødebolle, Tuc kiks og jordbær
  • Jordbær trifli - nem trifli med jordbær og makroner
  • Eton mess - nem dessert med jordbær, fløde og marengs

Opskrift på jordbær med vaniljecreme

billede med jordbær med vaniljecreme
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter

4.94 fra 16 stemmer
En nem opskrift på jordbær med vaniljecreme, der jo er en klassisk dansk sommerdessert. Med friske jordbær og en let, luftig og hjemmelavet vaniljecreme.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 6
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 7 g flormelis - en stor teskefuld med top
  • 7 g vaniljesukker - en stor teskefuld med top
  • 250 g piskefløde
  • 500 g jordbær - delt i kvarte

Fremgangsmåde
 

  1. Kom pasteuriserede æggeblommer i en skål sammen med flormelis og vaniljesukker.
  2. Pisk det luftigt med en elpisker.
  3. I en anden skål piskes fløden til en fast flødeskum.
  4. Læg elpiskeren væk og anvend nu i stedet en dejskraber til at vende æggemassen forsigtigt rundt i flødeskummet, så du får en let og luftig vaniljecreme.
  5. Jordbær skylles og nippes, hvorefter de deles i kvarte eller halve - afhængig af størrelse.
  6. Find seks glas frem, og her har jeg anvendt små patentglas med låg, der nemt går i køleskabet.
  7. Anret vaniljecreme i bunden af glassene, og brug en passende mængde.
  8. Ovenpå vaniljecremen lægges passende mængde jordbær. Du kan også pynte med et blad citronmelisse eller mynte.
  9. Stil glassene med jordbær med vaniljecreme på køl indtil de skal bruges.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Jordbær med vaniljecreme serveres som den er - direkte fra glas.

Som sagt kan du pynte med enten lidt frisk citronmelisse eller mynte - og du kan også rive lidt chokolade over.

Den hjemmelavede vaniljecreme kan selvfølgelig også bruges sammen med andre bær, herunder eksempelvis blåbær eller friske brombær.

Her er der mere inspiration til en lækker dessert.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

jordbærkage med kransekage
Jordbærkage→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften
Italiensk gris i airfryer
Italiensk gris i airfryer med peberfrugt og hvidløg→ Se opskriften
Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required