• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs - nem og lækker

Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs - nem og lækker

billederesultat for jægerschnitzel
4.6 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
681
SHARES
FacebookMessenger681PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. februar 2025 - Udgivet: 24. september 2023

Her får du opskriften på jægerschnitzel med klassisk tilbehør i form af brasede kartofler, kogte ærter og en god jægersovs.

Jægerschnitzel er en populær spise syd for grænsen og i de tysktalende lande, og det er altså også en lækker ret.

Den laves af skinkeschnitzel, der paneres, og dertil kommer altså den virkelig smagfulde jægersovs.

Jægersovsen laves på en bund af blandt andet bacon, løg og champignon, og det giver altså en sovs med en smag ud over det sædvanlige.

Og jægersovs passer fremragende til de panerede schnitzler.

Opskriften her er beregnet til fire personer som aftensmad.

Se også de populære opskrifter på:

  • Sigøjnerschnitzel
  • Skinkeschnitzel
  • Klassisk wienerschnitzel
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad

Opskrift på jægerschnitzel

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs - nem og lækker

4.58 fra 14 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Tysk
Kalorier: 430
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 skinkeschnitzler
  • 1 æg
  • mælk
  • rasp
  • salt og friskkværnet peber
Jægersovs
  • 150 g bacon - i tern
  • 1 løg
  • 200 g champignon
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 spsk hvedemel
  • 4 dl hønsebouillon
  • 2 tsk paprika
  • 3-4 kviste timian
  • 1 spsk sherryeddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl fløde

Fremgangsmåde
 

  1. Skinkeschnitzlerne duppes tørre med et stykke køkkenrulle, og bankes derefter flade, så alle stykker kød har samme tykkelse. Læg schnitzlerne mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem med en kagerulle eller lignende.
  2. Slå æg ud i en tallerken, og pisk det sammem med lidt mælk.
  3. Kom rasp i en anden tallerken, hvorefter skinkeschnitzlerne først vendes i æg, og derefter i rasp.
  4. En jægerschnitzel steges på en varm pande i smør og olie, og de skal cirka have to minutter på hver side. Ikke længere, for så kan kødet hurtigt blive tør.
  5. Jægersovs laves ved at svitse bacon på en varm pande.
  6. Hak løg fint og skær champignon i mindre stykker. Kommes ved baconen efter et par minutter, og steges indtil det hele er mørt, hvilket cirka tager fem minutter.
  7. Kom tomatpasta ved og drys hvedemel over. Vend det sammen og kom så bouillon ved sammen med paprika, friske timianblade, sherryeddike, sukker og lidt fløde.
  8. Lad det koge op, skru ned og lad det nu simre i fem minutter, hvor jægersovsen tykner.
  9. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand til ønsket konsistens opnås, og smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 430kcalKulhydrater: 18gProtein: 48gFedt: 18gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.04gKolesterol: 168mgNatrium: 1756mgKalium: 938mgKostfibre: 2gSukker: 6gVitamin A: 662IUVitamin C: 9mgCalcium: 68mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Jægerschnitzel serveres med denne opskrift på brasede kartofler og denne på kogte ærter, hvor du kan se hvordan du undgår rynkede ærter.

Stegning af skinkeschnitzler

Skinkeschnitzler steges som anført på panden i olie og smør.

Overfyld ikke panden, for så risikerer du at kødet koger mere end steger, og du får ikke den sprøde panering.

Jeg plejer blot at stege to schnitzler ad gangen, hvorefter de lægges i et ildfast fad og stilles i ovnen ved 75 grader.

På den måde kan du også opbevare dem mens du laver jægersovs og tilbehør færdigt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Petersen

    december 03, 2022 at 12:03 pm

    Hvad kan man bruge i stedet for sherry eddike. Har alt andet hjemme minus det?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 03, 2022 at 4:56 pm

      Hej Hanne
      De fleste andre eddiker - og en balsamico kan også bruges. Men en alm. hvidvinseddike er super.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Erik Sørensen

    juni 20, 2019 at 6:28 pm

    Hej Der
    Lidt til smilebåndet.
    Jeg har lige lavet denne Herlige Ret, super nem som Vanlig
    Elsker denne side.
    Når men jeg laver næste altid mad med musik i ørene og denne gang var det AC/DC,
    (der er osse tid til lidt Luftguitar) er næsten færdig og syntes der mangler noget.
    Tænke tænke og hvad ser jeg Baconen står ved siden af, hmmm
    En Herreret også lidt til Damerne
    Smagen Uhmmm Himmelsk

    Venligst Erik

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 21, 2019 at 10:46 am

      Hej Erik

      Tak for det - det lyder som en hyggelig madlavning 🙂
      Musik er altid godt når man står i køkkenet - det er AC/DC bestemt også.
      Og jægerschnitzel kan man altid spise 🙂

      Alt det bedste

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required