Her får du opskriften på jægerschnitzel med klassisk tilbehør i form af brasede kartofler, kogte ærter og en god jægersovs.
Jægerschnitzel er en populær spise syd for grænsen og i de tysktalende lande, og det er altså også en lækker ret.
Den laves af skinkeschnitzel, der paneres, og dertil kommer altså den virkelig smagfulde jægersovs.
Jægersovsen laves på en bund af blandt andet bacon, løg og champignon, og det giver altså en sovs med en smag ud over det sædvanlige.
Og jægersovs passer fremragende til de panerede schnitzler.
Opskriften her er beregnet til fire personer som aftensmad.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på jægerschnitzel
Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs - nem og lækker
Ingredienser
- 4 skinkeschnitzler
- 1 æg
- mælk
- rasp
- salt og friskkværnet peber
Jægersovs
- 150 g bacon - i tern
- 1 løg
- 200 g champignon
- 2 spsk tomatpasta
- 1 spsk hvedemel
- 4 dl hønsebouillon
- 2 tsk paprika
- 3-4 kviste timian
- 1 spsk sherryeddike
- 1 tsk sukker
- 1 dl fløde
Fremgangsmåde
- Skinkeschnitzlerne duppes tørre med et stykke køkkenrulle, og bankes derefter flade, så alle stykker kød har samme tykkelse. Læg schnitzlerne mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem med en kagerulle eller lignende.
- Slå æg ud i en tallerken, og pisk det sammem med lidt mælk.
- Kom rasp i en anden tallerken, hvorefter skinkeschnitzlerne først vendes i æg, og derefter i rasp.
- En jægerschnitzel steges på en varm pande i smør og olie, og de skal cirka have to minutter på hver side. Ikke længere, for så kan kødet hurtigt blive tør.
- Jægersovs laves ved at svitse bacon på en varm pande.
- Hak løg fint og skær champignon i mindre stykker. Kommes ved baconen efter et par minutter, og steges indtil det hele er mørt, hvilket cirka tager fem minutter.
- Kom tomatpasta ved og drys hvedemel over. Vend det sammen og kom så bouillon ved sammen med paprika, friske timianblade, sherryeddike, sukker og lidt fløde.
- Lad det koge op, skru ned og lad det nu simre i fem minutter, hvor jægersovsen tykner.
- Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand til ønsket konsistens opnås, og smag til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Jægerschnitzel serveres med denne opskrift på brasede kartofler og denne på kogte ærter, hvor du kan se hvordan du undgår rynkede ærter.
Stegning af skinkeschnitzler
Skinkeschnitzler steges som anført på panden i olie og smør.
Overfyld ikke panden, for så risikerer du at kødet koger mere end steger, og du får ikke den sprøde panering.
Jeg plejer blot at stege to schnitzler ad gangen, hvorefter de lægges i et ildfast fad og stilles i ovnen ved 75 grader.
På den måde kan du også opbevare dem mens du laver jægersovs og tilbehør færdigt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne Petersen
Hvad kan man bruge i stedet for sherry eddike. Har alt andet hjemme minus det?
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
De fleste andre eddiker - og en balsamico kan også bruges. Men en alm. hvidvinseddike er super.
Alt det bedste
Holger
Erik Sørensen
Hej Der
Lidt til smilebåndet.
Jeg har lige lavet denne Herlige Ret, super nem som Vanlig
Elsker denne side.
Når men jeg laver næste altid mad med musik i ørene og denne gang var det AC/DC,
(der er osse tid til lidt Luftguitar) er næsten færdig og syntes der mangler noget.
Tænke tænke og hvad ser jeg Baconen står ved siden af, hmmm
En Herreret også lidt til Damerne
Smagen Uhmmm Himmelsk
Venligst Erik
Holger Rørby Madsen
Hej Erik
Tak for det - det lyder som en hyggelig madlavning 🙂
Musik er altid godt når man står i køkkenet - det er AC/DC bestemt også.
Og jægerschnitzel kan man altid spise 🙂
Alt det bedste
Holger