• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Italiensk lammesteg - opskrift på udbenet lammekølle

Italiensk lammesteg - opskrift på udbenet lammekølle

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen
Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, hvor fadet blandt andet indeholder kartofler og tomater. Foto: Newyorker By Heart/Madensverden.dk.

Opdateret:  26. marts 2024 - Udgivet:  26. marts 2024

Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen. Udbenet lammekølle, tilberedt i fad med kartofler og tomater. God gæstemad.
  2. Opskrift på udbenet lammekølle
  3. Italiensk lammesteg - opskrift på udbenet lammekølle
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Relaterede opskrifter
  9. Lammekølle i fad med kartofler og lammesky
  10. Kernetemperatur på lam (lammekølle og lammefilet)
  11. Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin
Gå til opskrift

Opskrift på italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen. Udbenet lammekølle, tilberedt i fad med kartofler og tomater. God gæstemad.

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen er en dejlig opskrift på udbenet lammekølle, og retten er fantastisk som gæstemad.

Oprindeligt stammer opskriften fra et tv-program på den regionale TV-station TV-Syd. I programmet "Annes Køkkensnak" lavede Elsebeth Gerner Nielsen (der bla. er tidligere kulturminister) denne ret.

Det inspirerede Newyorker By Heart, og her er hendes tilrettede opskrift på den lækre lammeret, som altså har fået navnet italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen.

Se også: Lammeculotte - stegetid i pande eller ovn

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på udbenet lammekølle

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen

Italiensk lammesteg - opskrift på udbenet lammekølle

Opskrift på italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen. Udbenet lammekølle, tilberedt i fad med kartofler og tomater. God gæstemad.
Bedømmelse
4.5 fra 6 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 2 timer timer
Samlet tid: 2 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Madens Verden

Ingredienser

  • 1 kg lammekølle - udbenet
  • 600-800 g kartofler - små og faste kartofler med skræl
  • 600 g tomater - en blanding af gode, aromatiske blommetomater og cherrytomater
  • 1 potte persille - finthakket
  • 1 citron - saft og skal af 1 citron
  • 50 g parmesan - revet parmesanost
  • olivenolie
  • smør
  • 4 spsk rasp
  • 6 fed hvidløg - meget finthakket
  • 4-5 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Riv skallen af citronen og pres så citronsaft ud over den udbenede lammekølle, sørg for at gnide det godt ind i over det hele.
  • Halver kartoflerne hvis de er meget små, eller skær dem i ca. ½ cm. tykke skiver. Halver cherrytomater og skær blommetomater i tykke skiver.
  • Finthakket persille og hvidløg blandes med rasp og citronskal, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag ca. ⅔ fra og rør det med 4-5 spsk. olivenolie til en tyk pasta.
  • Den sidste ⅓ blandes med parmesan, lidt salt og friskkværnet peber og stilles til side.
  • Forvarm ovnen til 175 grader. Pensl en bradepande med olivenolie og læg først et lag kartofler, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Så et lag tomater (de behøver ikke at ligge tæt, bare de er ligeligt fordelt), forsæt indtil kartofler og tomater er brugt - HUSK: at krydre HVERT lag med salt og friskkværnet peber.
  • Krydr lammekøllen med salt og friskkværnet peber over det hele og gnid så persille-pastaen godt ind på alle sider.
  • Læg den italienske lammesteg øverst på kartoffelskiverne og sæt den i ovnen i ca. 1½-2 timer (alt efter hvor tyk stegen er og hvordan den ønskes stegt). Efter ca. 1 times tid, lægges et par klatter smør på stegen, så den ikke bliver alt for tør ovenpå.
  • Ca. 15 minutter FØR stegen er færdigstegt, hæves temperaturen til 225 grader.
  • Den gemte persilleblanding (den med parmesan osten) drysses over din lammesteg og kartofler, dryp lidt olivenolie over og sæt i ovnen igen i de sidste 15 minutter, så den kan blive gratineret og sprød. Bedre udbenet lammekølle får du ikke.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag den færdige italienske lammesteg ud, og lad stegen hvile i ca. 10-15 minutter, inden den skæres i skiver, som lægges ovenpå kartoffelfadet.

Server - og gerne med myntegele - som jeg synes smager genialt.

Tilbehør kan være denne lækre rosenkålssalat med feta og soltørrede tranebær.

Vil du lave en sovs til, kan du bruge denne rødvinssauce med fløde:

Ca. 0,5 flaske rødvin
1 fed hvidløg, presset
0,5 oksebouillonterning
2,5 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
Lidt sukker efter smag
Madkulør
Evt. jævning
Salt og friskkværnet peber

Hæld rødvin i en lille gryde og lad den koge ind (UDEN låg) til det halve. Hæld fløde i og smuldr bouillontern i, skru lidt ned og lad den småsimre lidt. Krydr med salt, friskkværnet peber og presset hvidløg. Smag på den for at fornemme om den skal have sukker (det er tit nødvendigt), tjek også om den skal have mere salt og friskkværnet peber. Jævn den hvis det ønskes og tilsæt madkulør til ønsket farve opnåes.

Relaterede opskrifter

Lammekølle i fad med kartofler og lammesky

4.8 fra 18 stemmer
Her er min opskrift på lammekølle i ovn. Lammekøllen steges i et fad sammen med kartofler, gulerødder, rødløg og en dejlig lammesky. Med tid og temperatur.
Gå til opskrift
billede med lammekølle

Kernetemperatur på lam (lammekølle og lammefilet)

Gå til opskrift
Den rigtige kernetemperatur på lam er vigtigt, så du får det perfekte stykke kød. Her er det en rosastegt lammekølle. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin

4.8 fra 24 stemmer
Opskrift på marineret lammemørbrad, inkl stegetid, så mørbraden tilberedes perfekt. Marinaden laves med olie, citron, rosmarin og hvidløg.
Gå til opskrift
marineret lammemørbrad
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Preben

    december 21, 2024 at 10:00 pm

    Ködet var for hårdt og kartoflerne ikke kogt nok

    Svar
  2. Gerda Rasmussen

    april 02, 2022 at 9:40 am

    Italiensk lammekølle Elsebeth Gerner
    Hvor længe skal køllen stege hvis den ikke er udbenet?
    Er 2 køller på ca, 1900 g passende til 8 personer?
    På forhånd tak for svaret
    Gerda

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required