• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Ingenting

Ingenting

Ingenting småkager
Ingenting er navnet på disse småkager, der stammer fra Slesvig. Men kagerne er bestemt mere end ingenting, for de smager bare lækkert. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. november 2023 - Udgivet:  6. december 2021

Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Ingenting er navnet på den populære sønderjyske småkage. Trods navnet, så er det faktisk en virkelig lækker lille kage.
  2. Opskrift på ingenting
  3. Ingenting
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Ingenting er navnet på den populære sønderjyske småkage. Trods navnet, så er det faktisk en virkelig lækker lille kage.

Ingenting består af en lækker sprød bund, som bages med en form for marengs på toppen. Dette giver den lækreste konsistens og lethed, og det er også derfor, at den har fået navnet, da den er så let som ingenting.

Det betyder også, at man altid lige kan spise disse småkager - selv efter et stort sønderjysk kaffebord. Og det er derfor, de oftest serveres som en af de sidste kager ved et kaffebord.

De er i øvrigt også nemme at lave og kræver kun ingredienser, som du sikkert allerede har stående i køkkenet.

Opskrift på ingenting

Ingenting småkager

Ingenting

Ingenting er navnet på den populære sønderjyske småkage. Trods navnet, så er det faktisk en virkelig lækker kage på det sønderjyske kaffebord.
Bedømmelse
5 fra 7 stemmer
RetSøde sager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 35 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 125 g smør - gerne usaltet, koldt
  • 190 g hvedemel
  • 1 stk æggeblomme
  • 1 spsk piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 stk æggehvide
  • 150 g sukker
  • 1 tsk eddike
  • 1 spsk mandler - finthakket

Fremgangsmåde

  • Start med at komme hvedemel og vaniljepulver i en skål. Skær smørret i små firkanter og tilføj det til melet. Brug nu fingrene til at smuldre smør og mel sammen.
  • Tilføj æggeblomme og fløde. Bland nu dejen godt sammen, indtil den samler sig. Hvis den føles for tør, kan du tilføje en lille smule mere fløde. Rul dejen til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm, lad den nu køle ned i 30 minutter i køleskabet.
  • Forvarm ovnen til 150 grader almindelig ovn og gør to bageplader klar med bagepapir.
  • I en ren skål tilføjes æggehvide og sukker. Pisk det nu godt sammen, så det bliver stift. Tilføj eddike og finthakkede mandler og rør det forsigtigt sammen.
  • Tag nu dejen ud af køleskabet og rul den ud til en stor rektangel med en tykkelse på cirka en halv centimeter. Stik nu småkagerne ud med en småkageform eller et lille glas.
  • Put alle småkagerne på bagepladerne og tilføj cirka en teske mandel-marengs på hver småkage.
  • Bag nu en plade af gangen. Bag dem i 10 minutter, pas på med ikke at give dem for lang tid i ovnen, de skal forblive hvide og ikke gyldne.
  • Lad dem køle ned på en rist, og så er ingenting klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
66
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
8
mg
3
%
Natrium
 
24
mg
1
%
Kalium
 
10
mg
0
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
96
IU
2
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
3
mg
0
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Pas på med at putte for meget marengs på hver småkage, da de ellers kan blive for søde.

Det handler om at finde den rette balance mellem de to forskellige slags konsistens, når man laver småkagen ingenting.

Se også de lækre opskrifter på bistik, gode råd, spiralsmåkager og rugbrødslagkage.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    september 26, 2022 at 2:59 pm

    Hej med jer. Skál disse småkager udstikkes, eller kan man lige så godt rulle dejen til en pølse, og så skære den i skiver? Det ville jeg personligt fortrække. Tak for mange gode opskrifter som jeg bruger en del.
    Jolanda

    Svar
    • Rakel Seneca

      oktober 05, 2022 at 1:58 pm

      Hej Jolanda
      Jeg plejer altid at stikke dem ud, da man så får en mere rund form. Men jeg tror godt, at du kan rulle dejen til en pølse og derefter skære dem i skiver. Hav en forsat god dag og dejligt, at du kan bruge opskrifterne:)
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required