• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Indisk salat med peanuts - super lækker

Indisk salat med peanuts - super lækker

Indisk salat med peanuts
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. februar 2023 - Udgivet:  22. februar 2023

Indisk salat med jordnødder, koriander og friske grøntsager har den dejligste smag og konsistens. Server til indisk mad eller til frokost.

Indisk salat med ristede peanuts er street food, som smager helt vidunderligt. Og så giver konsistensen fra jordnødderne også en helt særlig spiseoplevelse.

Du kan både spise den som en frokostret med et indisk fladbrød som naan til og som tilbehør til indiske retter som Tikka Masala.

Nogle indere bruger også salaten som snack til deres kolde øl. En frisk, kaloriefattig og proteinrig salat - det sidste takket være de ristede peanuts.

Opskrift på indisk salat med peanuts

Indisk salat med peanuts
Karen SenecaKaren Seneca

Indisk salat med peanuts - super lækker

5 fra 1 stemme
Indisk salat med jordnødder, koriander og friske grøntsager har den dejligste smag og konsistens. Server til indisk mad eller til frokost.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Indisk
Kalorier: 188
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl peanuts - uden skal, helst usaltede
  • 1 spsk rapsolie - el. solsikkeolie
  • 1 stk karryblade - kan undlades
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 0,5 tsk garam masala
  • 2 stk forårsløg - hakket
  • 2 medium tomater - små tern
  • 0,4 stk agurk - fint hakket - små tern
  • 1 stk gulerod - små tern
  • 1 håndfuld koriander - finthakket
  • 1 spsk citronsaft
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Tag jordnødderne ud af deres skal, hvis du har købt hele nødder.
  2. Rist krydderierne i lidt olie på en pande, tilsæt nødderne og rist dem med i et par minutter.
  3. Skær agurk, gulerod og tomater i bittesmå tern.
  4. Skær forårsløg i tynde skiver. Bland grøntsagerne og tilsæt derefter jordnødderne. Hak koriander fint og bland det i salaten.
  5. Drys med salt og pres citronsaft ud over salaten. Undlad salt, hvis du bruger saltede peanuts til indisk salat. Lad den trække lidt inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 188kcalKulhydrater: 7gProtein: 7gFedt: 16gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 6gNatrium: 11mgKalium: 347mgKostfibre: 3gSukker: 2gVitamin A: 655IUVitamin C: 30mgCalcium: 38mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Indisk salat med peanuts hedder Peanut Chaat, og serveres ofte med jordnødder, der koges ca. fem minutter i en trykkoger.

Jeg foretrækker at riste dem sammen med krydderier på en stegepande. Det giver en skøn, intens smag.

Hvis du har svært ved at finde usaltede peanuts, kan du hurtigt skylle noget af saltet af og i øvrigt undlade at tilsætte salt i salaten.

Andre indiske opskrifter

  • billederesultat for butter chicken
    Butter chicken (klassisk indisk murgh makhani)
  • Indiske fladbrød med blomkålsfyld
    Indiske paratha - fladbrød med blomkålsfyld
  • Kylling Saag
    Kylling Saag - indisk ret med spinat
  • billederesultat for kylling tikka masala
    Kylling tikka masala (opskrift på lækker indisk ret)
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required